Čokoládovo-kávové fondue
Suroviny na 4 – 6 porcií
- 500 ml mlieka alebo smotany
- 300 g horkej čokolády s vyšším obsahom kakaa
- 3 PL rozpustnej kávy
- prírodný hnedý cukor podľa chuti
Mlieko zahrejte vo fondue nádobe na sporáku a tesne pred prevarením ho preložte na podstavec s kahancom. Pridajte nalámané kúsky čokolády, ktoré miešaním rozpustite do mlieka. Nakoniec pridajte kávu a dochuťte cukrom podľa potreby. Servírujte s kúskami ovocia, alebo rozkrájanou upečenou piškótou, poprípade sladkými kúskami pečiva alebo vianočky. Deťom urobíte radosť i penovými alebo želé cukríkmi. Maškrtníci neodolajú ani marcipánu v čokoláde.
Tip: Milovníci kávy môžu pri príprave použiť kvalitnú veľmi najemno zomletú zrnkovú kávu, ktorá dodá rozpustenej čokoláde silnejšiu chuť a štruktúru. Pokiaľ nevlastníte fondue zostavu, nedajte sa odradiť a urobte si radosť prípravou nad parou alebo vo vodnom kúpeli.