Lepkavé kuracie krídelká
SUROVINY NA 4 – 6 PORCIÍ
- kilo kuracích krídel (menších alebo iba horných stehien)
- 4 PL pomarančovej marmelády
- 1 PL worchestrovej omáčky
- šťava a nastrúhaná kôra z jedného pomaranča
- soľ
- mletý zázvor
Do krídel alebo malých stehien urobte nožom 2-3 ryhy. Vo väčšom hrnci priveďte vodu k varu a ponorte do nej kúsky mäsa. Varte približne 5-8 minút, potom ich vyberte a trochu osušte. Na panvici zahrejte marmeládu, worchestrovú omáčku, šťavu a kôru z pomaranča a dochuťte soľou a zázvorom. Omáčku pomaly zahrievajte, kým sa všetky ingrediencie nerozpustia a nespoja. Gril v rúre predhrejte. Kúsky mäsa poriadne ponamáčajte do omáčky a položte na grilovaciu mriežku. Pod ňu podložte plech s troškou vody, aby kvapkajúca šťava neprihárala na dne rúry. Grilujte 15 – 20 minút, za občasného otáčania a potierania omáčkou. Servírujte s čerstvým šalátom, grilovanou zeleninou alebo jednoducho s ryžou a kompótom.
TIP: Predvarenie kurčaťa zaistí, že aj hrubšie kúsky mäsa budú pripravené až po kosť, takže sa nestane, že by sa mäso na povrchu prudko spálilo a vo vnútri zostalo surové.