SME
Štvrtok, 24. jún, 2021 | Meniny má JánKrížovkyKrížovky

Tatársky biftek

Nenávidený i milovaný. A hlavne surový. Taký je pravý tatársky biftek...

(Zdroj: Fotolia)

Tatársky biftek
Suroviny na 4 porcie

  • 600 g hovädzej sviečkovej
  • 4 žĺtky
  • 2 väčšie cibule
  • soľ, mleté čierne korenie
  • horčica
  • kečup
  • worcestrova omáčka
  • olivový olej
  • plátky citrónu
  • mletá paprika
  • kapary
  • petržlenová vňať

Surové mäso zbavené žiliek naškrabte ostrým nožom kolmo na vlákna, potom ho kolísavým pohybom noža sekajte niekoľko minút, kým nevznikne jemná mäsová kaša. Na zjednodušenie postupu môžete mäso niekoľkokrát premlieť na mäsovom mlynčeku alebo rozbiť sekacími nožmi v robote. Pripravenú hmotu osoľte a okoreňte, primiešajte trošku olivového oleja a rozdeľte na štyri časti. Z nich vytvarujte hrubšie bochníčky, do ktorých naolejovanou lyžicou urobte v strede plytkú jamku, do ktorej oddeľte žĺtok. Hotový biftek naservírujte na tanier spolu s nadrobno nasekanou cibuľou, petržlenovou vňaťou, kaparmi a plátkami citróna. Zvlášť naservírujte pripravené hrianky a ostatné pochutiny ako kečup, horčicu a koreniny, ktorými si každý stolovník pri miešaní dochutí svoj tatarák sám.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Najvhodnejšou prílohou k mäsovému tatárskemu bifteku sú hrianky potreté cesnakom. Žĺtok môžete na mäso naservírovať i v dobre umytej škrupinke od vajíčka.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Holenie je umenie. A vy môžete byť jeho majstrom
  2. Vedci z BMC SAV vo vlakoch nový koronavírus nenašli
  3. Pôžička s výraznou zľavou z úroku? Vieme, kde ju nájdete
  4. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania
  5. Výber auta na lízing môže byť slobodnejší, ako ste si mysleli
  6. Čo by som urobil inak, keby som znovu staval dom?
  7. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou
  8. Vážení poslanci, to naozaj?
  9. Česi vynašli revolučné tričká, na ktorých nie je vidieť pot
  10. Viete, prečo by nás mala zaujímať ochrana biodiverzity?
  1. V 95-tom sme netušili, že dnes budú naše prístroje zachraňovať
  2. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  3. Pôžička s výraznou zľavou z úroku? Vieme, kde ju nájdete
  4. Vážení poslanci, to naozaj?
  5. Koniec čakania na kuriéra
  6. Čo by som urobil inak, keby som znovu staval dom?
  7. Prvé mesiace 2021 vzrástol počet susedských sporov
  8. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  9. Václav Vydra: Ako nedostať pokutu v úseku kde je meraná rýchlosť
  10. Česi vynašli revolučné tričká, na ktorých nie je vidieť pot
  1. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 10 708
  2. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 8 643
  3. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 6 709
  4. Stiahnite si stovky e-kníh 5 896
  5. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 4 648
  6. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 3 572
  7. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania 2 996
  8. Nový Volkswagen Polo je najšikovnejšie malé auto 2 981
  9. Crème de la crème po slovensky 2 946
  10. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou 2 747
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Kľúčovou zbraňou proti delta variantu koronavírusu je zaočkovanie obidvoma dávkami vakcíny.

Aktuálne je na Slovensku zaočkovaných 26 percent obyvateľstva.


11 h
Smútok futbalistov Slovenska po zápase so Španielskom na EURO 2020.

Pokazili sme si dojem, tvrdí Šatka.


Pavol Spál 11 h

Neprehliadnite tiež

Anna Grusková

Anna Grusková o príprave a vzniku inscenácie Demokratka Erža.


17 h
Alžbeta Göllnerová – Gwerková v pracovni

Život Alžbety Gwerkovej fascinuje vedcov aj divákov.


17 h
Jana Jankovičová počas jednej z disciplín v rybolovnej technike.

Jana Jankovičová sa venuje netradičnému športu.


17 h
Palacinky z ryžovej a pohánkovej múky.

Pozrite si recepty na palacinky aj koláč


19 h