SME
Nedeľa, 13. jún, 2021 | Meniny má AntonKrížovkyKrížovky

Cestovinový šalát s tuniakom

Cestoviny, tuniak v oleji, hrášok, kukurica, olivy, listy šalátu, jogurt a dochucovadlá.

(Zdroj: Fotolia)

Cestovinový šalát s tuniakom
Suroviny na 4 porcie

  • 300 g cestovín
  • 2 konzervy tuniaka v oleji
  • 3 PL olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 50 g olív bez kôstok
  • šťava z jedného citróna
  • koriandrová vňať
  • soľ, mleté čierne korenie
  • parmezán podľa chuti

Cestoviny uvarte podľa návodu na obale, po scedení ich preložte do väčšej servírovacej misy a premiešajte s jednou lyžicou olivového oleja.

Tuniaka preložte do sitka a nechajte všetku prebytočnú šťavu odkvapkať.

Na zvyšnom oleji zľahka orestujte nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak, nakoniec pridajte hrsť nasekanej koriandrovej vňate, odkvapkaného tuniaka, dochuťte soľou a korením, odstavte a vmiešajte do cestovín.

Skryť Vypnúť reklamu

Pridajte olivy a citrónovú šťavu.

Všetko spolu zľahka premiešajte, dochuťte soľou a korením, pridajte lístky bazalky a hoblinky parmezánu.

Šalát môžete servírovať s bielym jogurtom.

Tip: Šalát možno servírovať tak za horúca, ako aj za studena. Ak si môžete vybrať, uprednostnite kvalitnejšie konzervy s väčšími kúskami tuniaka pred sendvičovou triešťou.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  3. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  4. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány?
  5. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie
  7. Od zmesi plynov po sofistikovanú kvapalinu
  8. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov
  9. Počuli ste už o zelenej hypotéke? Ušetríte s ňou až trikrát
  10. Tipy a triky na spracovanie letného ovocia
  1. Pečeň je priamo zodpovedná za stav vášho imunitného systému
  2. Ako kedysi vyzerali bratislavské mýta? Bol tam cintorín aj sady
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  5. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  6. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány?
  7. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  8. Prešovský McDonald’s podržal zamestnancov počas pandémie
  9. Hrajte futbal ako Valábik! Lopty rozdáva po celom Slovensku
  10. Medzi zateplením minerálnou vlnou a PUR penou sú veľké rozdiely
  1. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 11 053
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 10 062
  3. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov 8 870
  4. Počuli ste už o zelenej hypotéke? Ušetríte s ňou až trikrát 8 805
  5. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 8 554
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 8 323
  7. Tostov palác - moderné bývanie s atmosférou historických Košíc 7 905
  8. Dnes ma živí instagram, hovorí bývalá tanečníčka Katarína Jakeš 7 869
  9. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 270
  10. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 6 371
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu