Cestovinový šalát s tuniakom
Suroviny na 4 porcie
- 300 g cestovín
- 2 konzervy tuniaka v oleji
- 3 PL olivového oleja
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 50 g olív bez kôstok
- šťava z jedného citróna
- koriandrová vňať
- soľ, mleté čierne korenie
- parmezán podľa chuti
Cestoviny uvarte podľa návodu na obale, po scedení ich preložte do väčšej servírovacej misy a premiešajte s jednou lyžicou olivového oleja.
Tuniaka preložte do sitka a nechajte všetku prebytočnú šťavu odkvapkať.
Na zvyšnom oleji zľahka orestujte nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak, nakoniec pridajte hrsť nasekanej koriandrovej vňate, odkvapkaného tuniaka, dochuťte soľou a korením, odstavte a vmiešajte do cestovín.
Pridajte olivy a citrónovú šťavu.
Všetko spolu zľahka premiešajte, dochuťte soľou a korením, pridajte lístky bazalky a hoblinky parmezánu.
Šalát môžete servírovať s bielym jogurtom.
Tip: Šalát možno servírovať tak za horúca, ako aj za studena. Ak si môžete vybrať, uprednostnite kvalitnejšie konzervy s väčšími kúskami tuniaka pred sendvičovou triešťou.