SME
Streda, 16. jún, 2021 | Meniny má Blanka, BiankaKrížovkyKrížovky

Domáca huspenina

Silný vývar z bravčových paprčiek a koží, doplnený o obraté mäso z kolena, zeleninu a ochucovadlá. To všetko stuhnuté na zdravé a chutné želé.

(Zdroj: Fotolia)

Huspenina - suroviny na viac porcií

  • 3 bravčové paprčky
  • 1 veľké bravčové koleno
  • 1 bravčový chvostík
  • kúsok bravčovej kože
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 petržlen
  • kúsok zeleru
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 6 guľôčok nového korenia
  • 5 guľôčok čierneho korenia
  • 2 bobkové listy
  • sladká mletá paprika
  • soľ, mleté čierne korenie
  • ocot

Postup:

Paprčky, chvostík, kožu a koleno dôkladne dočistite a umyte, všetko vložte do väčšieho hrnca. Zalejte studenou vodou tak, aby bolo mäso celé ponorené. Pridajte koreniny a varte na miernom ohni približne 5 hodín.

Skryť Vypnúť reklamu

Počas varenia zberajte tuk a penu. Ku koncu pridajte očistenú zeleninu a trošku octu. Uvarené mäso vyberte, oberte z kostí a rozkrájajte na menšie kúsky. Spolu s nakrájanou zeleninou rozdeľte do nádob. Zalejte precedeným vývarom a nechajte stuhnúť. Servírujte s chlebom, cibuľou, dochutené korením a octom.

Tip: Huspeninu môžete pripraviť i do formy na srnčí chrbát alebo bábovku. V čase Veľkej noci môžete do huspeniny pridať vajíčko uvarené na tvrdo alebo hrášok, či kapiu. Vyklopená „huspeninová“ torta tak bude žiariť farbami.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  2. Ako sa mení dynamika firiem?
  3. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  4. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  5. Zázračná hranica kilometrov, po ktorej sa vám elektromobil neoplatí
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Po Slovensku na motorke
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  3. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  4. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  5. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  10. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 23 898
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 13 768
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 12 748
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 10 820
  5. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 9 575
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 8 730
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 329
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 7 011
  9. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 5 285
  10. Po Slovensku na motorke 5 202
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Demografický problém nikto nerieši.


9. jún
Maryja Kalesnikavová.

V bieloruských väzniciach sú aj tí, čo nepodľahli, a preto na nich svet zabudol. Ako Maryja Kalesnikavová.


15. jún
Zuzana Kepplová.

Nie je jedno, ako sa k výsledku dostaneme, tvrdí Kolíková.


15. jún