SME

Cestoviny so syrovou omáčkou

Cestoviny všakovakých tvarov, syr, smotana, cesnak a jemná zelenina ako brokolica či špargľa.

(Zdroj: Isifa)

Cestoviny so syrovou omáčkou
Suroviny na 4 porcie

  • 300 g cestovín
  • 300 g brokolice
  • 250 ml smotany na varenie
  • 3 PL hladkej múky
  • 250 g syru čedar
  • 200 g syru parmezán
  • 2 ČL francúzskej ostrej horčice
  • 1/2 ČL sušeného cesnaku
  • soľ, mleté biele korenie

Cestoviny uvarte podľa návodu na obale. Brokolicu uvarte do polomäkka. Do polovice smotany dôkladne rozmiešajte hladkú múku, druhú polovicu smotany priveďte vo väčšom hrnci do varu spolu so sušeným cesnakom, štipkou soli a korenia. Za stáleho miešania prilievajte smotanu s múkou do prevarenej smotany, a varte, kým nezhustne na hladkú omáčku. Omáčku odstavte z plameňa a primiešajte do nej horčicu a najemno nastrúhané syry. Nakoniec pridajte kúsky brokolice a scedené cestoviny. Všetko spolu premiešajte, prehrejte poprípade dochuťte soľou a korením. Servírujte dozdobené hoblinkami parmezánu alebo nasekanou petržlenovou vňaťou.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Tip: Brokolicu môžete nahradiť i karfiolom či dusenými šampiňónmi. Pre jednoduchosť môžete brokolicu alebo karfiol variť v jednom hrnci spolu s cestovinou.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 99 482
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 168
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 893
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 462
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 117
  6. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 225
  7. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 905
  8. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 4 681
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s darčekom.


redakcia SME ženy
Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


6
reklama
SkryťZatvoriť reklamu