Cestoviny so syrovou omáčkou
Suroviny na 4 porcie
- 300 g cestovín
- 300 g brokolice
- 250 ml smotany na varenie
- 3 PL hladkej múky
- 250 g syru čedar
- 200 g syru parmezán
- 2 ČL francúzskej ostrej horčice
- 1/2 ČL sušeného cesnaku
- soľ, mleté biele korenie
Cestoviny uvarte podľa návodu na obale. Brokolicu uvarte do polomäkka. Do polovice smotany dôkladne rozmiešajte hladkú múku, druhú polovicu smotany priveďte vo väčšom hrnci do varu spolu so sušeným cesnakom, štipkou soli a korenia. Za stáleho miešania prilievajte smotanu s múkou do prevarenej smotany, a varte, kým nezhustne na hladkú omáčku. Omáčku odstavte z plameňa a primiešajte do nej horčicu a najemno nastrúhané syry. Nakoniec pridajte kúsky brokolice a scedené cestoviny. Všetko spolu premiešajte, prehrejte poprípade dochuťte soľou a korením. Servírujte dozdobené hoblinkami parmezánu alebo nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tip: Brokolicu môžete nahradiť i karfiolom či dusenými šampiňónmi. Pre jednoduchosť môžete brokolicu alebo karfiol variť v jednom hrnci spolu s cestovinou.