SME

Zdravá pizza

Chrumkavá a obľúbená pizza, môže mať vďaka celozrnnej múke aj zdravšiu podobu...

Zdravá pizza zo špaldovej múky.Zdravá pizza zo špaldovej múky. (Zdroj: Fotolia)

Zdravá pizza
Suroviny na 4 - 6 porcií

Na cesto:

  • 500 g špaldovej celozrnnej múky
  • 350 ml mlieka
  • 40 g droždia
  • 50 ml olivový olej
  • 1 ČL hnedého cukru
  • 1 vajíčko
  • soľ

Na oblohu:

  • paradajkový pretlak alebo kyslá smotana
  • kvalitná šunka a syr
  • zelenina podľa chuti
  • sušené oregano

Z droždia, cukru a polovice vlažného mlieka pripravte kvások. Hotový kvások zmiešajte v miske s múkou, vajíčkom, zvyšným mliekom, olejom a štipkou soli. Zo surovín vypracujte cesto, ktoré nechajte na teplom mieste vykysnúť. Pripravené cesto rozdeľte na dva bochníky a každý vyvaľkajte do tvaru kruhu. Cesto preneste na plech vystlaný papierom na pečenie, potrite pretlakom alebo kyslou smotanou, dozdobte šunkou, zeleninou a syrom podľa chuti a pečte pri teplote 200 stupňov približne 10 - 15 minút.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Tip: Zdravšia verzia pizze chutí na nerozoznanie od tej vašej obľúbenej z pizzérie. Pozor však na prejedenie sa! Zo špaldovej múky je pizza sýtejšia a zjedené kúsky majú tendenciu rýchlo naplniť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 99 246
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 150
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 875
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 462
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 106
  6. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 243
  7. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 888
  8. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 4 717
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s darčekom.


redakcia SME ženy
Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


6
reklama
SkryťZatvoriť reklamu