Zdravá pizza

Chrumkavá a obľúbená pizza, môže mať vďaka celozrnnej múke aj zdravšiu podobu...

(Zdroj: Fotolia)

Zdravá pizza
Suroviny na 4 - 6 porcií

Na cesto:

  • 500 g špaldovej celozrnnej múky
  • 350 ml mlieka
  • 40 g droždia
  • 50 ml olivový olej
  • 1 ČL hnedého cukru
  • 1 vajíčko
  • soľ

Na oblohu:

  • paradajkový pretlak alebo kyslá smotana
  • kvalitná šunka a syr
  • zelenina podľa chuti
  • sušené oregano

Z droždia, cukru a polovice vlažného mlieka pripravte kvások. Hotový kvások zmiešajte v miske s múkou, vajíčkom, zvyšným mliekom, olejom a štipkou soli. Zo surovín vypracujte cesto, ktoré nechajte na teplom mieste vykysnúť. Pripravené cesto rozdeľte na dva bochníky a každý vyvaľkajte do tvaru kruhu. Cesto preneste na plech vystlaný papierom na pečenie, potrite pretlakom alebo kyslou smotanou, dozdobte šunkou, zeleninou a syrom podľa chuti a pečte pri teplote 200 stupňov približne 10 - 15 minút.

Tip: Zdravšia verzia pizze chutí na nerozoznanie od tej vašej obľúbenej z pizzérie. Pozor však na prejedenie sa! Zo špaldovej múky je pizza sýtejšia a zjedené kúsky majú tendenciu rýchlo naplniť.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Týchto 5 adrenalínových zážitkov na dovolenke radšej neskúšajte
  2. Kŕčové žily: Nepekné a nebezpečné
  3. Zvládnete tento test o jablkách a cideroch? Otestujte sa
  4. Vydanie denníka SME spolu s knihou Ľubomíra Feldeka
  5. Premýšľate nad kúpou last minute dovolenky v Egypte?
  6. Vaginálne mykózy – ako sa im brániť?
  7. Bolesti hlavy, brucha či únava? Môžu za to možno aj parazity!
  8. Neviete si vybrať správne miesto na dovolenku v Grécku?
  9. Investícia do dlhopisov s fixným výnosom 6,25 - 7,25 % p.a.
  10. Jednoduchá mobilná tlač z vášho smartfónu, alebo tabletu?
  1. Týchto 5 adrenalínových zážitkov na dovolenke radšej neskúšajte
  2. Posledná šanca na Nobelovu cenu
  3. Zvládnete tento test o jablkách a cideroch? Otestujte sa
  4. Mladí futbalisti získali takmer 50 tisíc eur
  5. OMV modernizuje čerpacie stanice. Prioritou je pohodlie zákazník
  6. Aj zmrzlina podlieha trendom, mali ste už špenátovú?
  7. Prémiovosť slovenského trhu rastie, dovozová Metaxa je na čele
  8. Neseďte doma, cestujte z Košíc do sveta
  9. Vydanie denníka SME spolu s knihou Ľubomíra Feldeka
  10. Kŕčové žily: Nepekné a nebezpečné
  1. Aký bude váš doplnkový dôchodok 10 697
  2. Bolesti hlavy, brucha či únava? Môžu za to možno aj parazity! 4 499
  3. Vydanie denníka SME spolu s knihou Ľubomíra Feldeka 3 995
  4. Investícia do dlhopisov s fixným výnosom 6,25 - 7,25 % p.a. 3 612
  5. Vaginálne mykózy – ako sa im brániť? 3 267
  6. Neviete si vybrať správne miesto na dovolenku v Grécku? 3 067
  7. Premýšľate nad kúpou last minute dovolenky v Egypte? 2 919
  8. Jarabinky Grande odštartovali predaj zaujímavými cenami bytov 2 749
  9. Od 1. júla už prestanete chodiť na poštu! 2 361
  10. Jednoduchá mobilná tlač z vášho smartfónu, alebo tabletu? 1 939

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁRE

Čo spravili české večery s Putinom a dvadsať klamstiev

Už aj českí diváci mohli sledovať rozhovory režiséra Olivera Stona s ruským prezidentom.

ŽENA

Porodila doma: Verila som, že telo nepôjde samo proti sebe

Matka opisuje priebeh domáceho pôrodu svojej dcéry.

DOMOV

Dankovi sa zacnelo za ostnatým drôtom

Šéf parlamentu je známy svojimi komplikovanými vyjadreniami.

EKONOMIKA

Holjenčíka má na regulačnom úrade nahradiť Jahnátek

Jahnátek má byť predsedom Úradu pre reguláciu sieťových odvetví.

Neprehliadnite tiež

Porodila doma na gauči: Verila som, že telo nepôjde samo proti sebe

Matka opisuje detailný priebeh domáceho pôrodu svojej dcéry.

Vzťahová poradňa: Som tehotná, ale môj partner má pochybnosti

Klinická psychologička poradí pri pocitoch samoty v tehotenstve aj ako sa zachovať pri mizogýnovi v rodine.

Margaret Hamiltonová: žena, ktorá pomohla mužom pristáť na Mesiaci

Vyznala sa v programovaní a vymyslela termín softvérové inžinierstvo. Aj vďaka nej USA vo vesmírnych pretekoch dobehli Sovietsky zväz.

Láka vás vegánstvo? Na týchto sedem vecí by ste mali myslieť

Aj strava založená len na rastlinnom pôvode môže byť pre ľudský organizmus nutrične plnohodnotná. Stačí dodržiavať niekoľko pravidiel.