Špagety s krevetami
Suroviny na 4 porcie
- 400 g špagiet
- 1 stredne veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 mäsité paradajky
- 300 g lúpaných kreviet
- 200 ml smotany na varenie
- plátok masla
- medvedí cesnak
- soľ, mleté čierne korenie
Špagety dajte variť podľa návodu na obale. Cesnak a cibuľu ošúpte a pokrájajte nadrobno. Paradajky umyte a pokrájajte na menšie kocky. Na rozohriatom masle opražte cibuľu s cesnakom. Pridajte krevety a za občasného premiešanie chvíľku poduste. Nakoniec primiešajte paradajky, dochuťte soľou a korením a zalejte smotanou. Nechajte prevariť a omáčku premiešajte so špagetami. Servírujte dozdobené rezančekmi medvedieho cesnaku.
Tip: Ak obľubujete pikantné pokrmy, nebojte sa do jedla pridať i nasekanú čili papričku, ktorá výborne dopĺňa vôňu cesnaku a chuť kreviet.