Florentínky

Nepečené cukrovinky z mandlí, medu, cukru, masla, šľahačky, kandizovaného ovocia a čokolády.

(Zdroj: Isifa)

Florentínky
Suroviny na 6 - 10 kusov

  • 100 g masla
  • 180 g mandlí
  • 150 g kryštálového cukru
  • 50 g medu
  • 70 ml šľahačkovej smotany
  • 30 g kandizovaného ovocia
  • kôra z jedného citróna
  • čokoláda

Rúru predhrejte na 175 stupňov Celzia. V panvici s nepriľnavým povrchom zmiešajte maslo, cukor, med, smotanu a citrónovú kôru. Priveďte k varu a pomaly varte približne 5 minút alebo kým zmes nezačne tuhnúť. Nakoniec pridajte pomleté alebo nasekané mandle a kandizované ovocie. Všetko dobre premiešajte a čajovou lyžičkou ukladajte malé kôpky na plech vystlaný papierom na pečenie. Dodržiavajte vzdialenosť približne 10 cm od seba. Dajte piecť na 10 minút. Kôpky sa roztečú na kolieska, ktorých tvar môžete po vybraní z rúry upraviť príborovým nožíkom. Florentínky nechajte vychladnúť a potom ich natrite z jednej strany rozpustenou čokoládou, na ktorej pri tuhnutí urobte vidličkou vlnkové ozdoby.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Tmavú čokoládu môžete nahradiť i bielou polevou. Ak chcete, aby florentínky vyzerali slávnostnejšie, posypte ich strúhaným kokosom.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 32 746
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 21 744
  3. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 20 265
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 10 401
  5. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 9 982
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 6 352
  7. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 4 748
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 654
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 2 790
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 256

Hlavné správy zo Sme.sk

SVET

Noční vlci: nielen motorkári, ale aj Putinovi žoldnieri

Gang ruských motorkárov je prepojený na Kremeľ, v Európe môže šíriť nielen propagandu.

ŠPORT

Sagan vie, že vyhrá. Len musím prísť do Paríža, hovorí

Slovák má na čele bodovacej súťaže už prakticky nedostižný náskok.

PRIMÁR

Ako dlho zostane nikotín v tele po poslednej cigarete?

Kedy sa nikotín odbúra z krvi a komu to trvá najdlhšie.

Neprehliadnite tiež

Zuzana Smatanová: Pred koncertami v sebe občas musím zobudiť extroverta

Speváčka po rokoch príprav vydala nový album.

Začnem od zajtra: Čo robiť, keď chýba motivácia k pohybu

Dobrý pocit zo športu dosiahnete ľahšie, ako si myslíte.

Keď varí muž: Streetfood na mastnom papieri je hit. Právom?

Cez týždeň jedzte, čo chcete, ale v sobotu si uvarte zložité jedlo.