SME
Nedeľa, 17. január, 2021 | Meniny má NatašaKrížovkyKrížovky

Cibuľové špirálky

Vláčne cesto potreté a posypané tukom, syrom, koreninami a samozrejme cibuľou...

Cibuľové špirálky
Suroviny na viac porcií

Na cesto:

  • 450 g polohrubej múky
  • 250 g tuku na pečenie
  • 200 ml mlieka
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 PL práškového cukru

Na plnku:

  • 250 g masla
  • 250 g nastrúhaného tvrdého syra
  • 2 ČL grilovacieho korenia
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • 2 väčšie cibule
  • 2 PL oleja

Zo všetkých surovín vypracujte vláčne cesto, rozdeľte ho na šesť rovnakých bochníčkov a odložte ich na hodinu do chladničky. Medzitým načistite a veľmi nadrobno pokrájajte cibuľu. Opražte ju dozlatista na oleji a poduste domäkka pod pokrievkou. Odstavte a nechajte vychladnúť. Do zmäknutého masla primiešajte mletú papriku, grilovacie korenie, postrúhaný syr a cibuľu. Každý bochník natenko rozvaľkajte, potrite plnkou, stočte do rolády a nechajte v chladničke 24 hodín oddychovať. Rolády rozkrájajte na pol centimetra hrubé plátky, poukladajte ich na plech vystlatý papierom na pečenie. Špirálky upečte dozlatista.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Ak túžite po ešte nevšednejšej chuti, do pražiacej sa cibule pridajte trošku hnedého cukru a trošku balzamikového octu.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  2. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  3. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  4. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  5. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  7. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  8. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie
  9. Oktagon 20: Pikantné súboje prinesú aj zápas o titul!
  10. Tipni si na Petru Vlhovú a získaj 10 eur
  1. MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky
  2. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  3. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  6. Akčný výpredaj v PLANEO Elektro – to sú ceny nižšie až o 60 %!
  7. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka?
  9. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  10. TOMRA víta kľúčový krok k spusteniu systému zálohovania
  1. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur 21 246
  2. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 15 486
  3. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká? 7 661
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 7 577
  5. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 536
  6. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 208
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 336
  8. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť 6 278
  9. Kvalitnej hydiny je na pultoch stále menej. Čo vlastne kupujeme? 6 184
  10. Kuba si turistov omotá okolo prsta. Miesta, ktoré musíte vidieť 6 060
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Chôdza ako terapia aj šport. Ako ňou chudnúť aj meditovať?

Prečo je pre nás chôdza taká dôležitá?

Informačná diéta pomáha, no má svoje limity

Novinky treba prijímať striedmo.

Ilustračné foto.
Batátová polievka so zelerom