Cesnakové ušká

Cesto z hladkej múky, mlieka a droždia potreté syrom, cesnakom a koreninami...

Cesnakové ušká
Suroviny na viac porcií

  • 500 g hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 40 g droždia
  • 1 ČL cukru
  • 2 ČL soli
  • múka na pomúčenie dosky
  • vajíčko na potieranie

Na plnku:

  • 100 g topeného syra
  • 100 g masla
  • 6 strúčikov cesnaku
  • nasekané bylinky alebo čili paprička
  • soľ, mleté čierne korenie

Polovicu mlieka ohrejte, rozmrvte doň droždie, zasypte cukrom a počkajte, kým začne pracovať. Do múky primiešajte soľ, kvások, zvyšné mlieko a olej a vypracujte hladké cesto, ktoré nechajte na teplom mieste vykysnúť. Medzitým si očistite a prelisujte cesnak, nasekajte bylinky a topený syr vymiešajte s maslom dohladka. Plnku ochuťte soľou, korením a cesnakom s bylinkami. Vykysnuté cesto preložte na pomúčenú dosku, rozdeľte ho podľa požadovanej veľkosti ušiek na 2 - 4 časti. Každú časť vyvaľkajte na plát, potrite náplňou a zrolujte z obidvoch strán po stred. Ešte celé „roládky“ potrite rozšľahaným vajíčkom a nechajte trošku postáť, aby sa stredy kysnutím spojili. Nakrájajte na plátky a dotvarujte pri ukladaní na papierom vystlatý plech. Upečte v predhriatej rúre pri teplote 190 stupňov dozlatista.

Tip: Nič nepokazíte, ak k výraznej vôni cesnaku pridáte do plnky i kúsok pálivej papričky alebo veľmi nadrobno posekanú cibuľu.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  3. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  6. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  7. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  8. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  9. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  1. Detské zúbky sú veda
  2. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  7. AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  9. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  1. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 21 736
  2. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 12 130
  3. Rastie nám pokrivená generácia? 9 878
  4. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 2 471
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 2 422
  6. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 2 154
  7. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 550
  8. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 422
  9. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 366
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky 1 105

Hlavné správy zo Sme.sk

TECH

Astronautka z NASA: Pocit úžasu s vami ostane aj na Zemi

Ako vyzerá tréning a ako sa astronauti pripravujú na zlyhania.

DOMOV

Najhoršiu zmrzlinu toto leto našli v Ružomberku

Takmer v tretine zistili hygienici nedostatky.

PLUS

Angela Merkelová: Krízová manažérka, ktorá ochránila Nemcov

Má dobré nervy a zvláda krízové situácie.

Neprehliadnite tiež

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V najnovšom čísle nájdete rozhovor s terapeutkou Katarínou Sipos o tom, ako rodičia vplývajú na správanie a zmýšľanie svojich detí.

Návrhári o ekológii v móde: Je trvalá udržateľnosť budúcnosťou?

Desať známych mien slovenskej módy prezradilo, čo si myslia o ekologickom módnom biznise.

Päť tipov na rýchle recepty s maslovou tekvicou

Tekvica je symbolom jesene. Jej využitie v kuchyni môže byť naozaj pestré.