Guľôčky v čokoláde
Suroviny na viac porcií
- 220 g detských piškót
- 100 g tuku na pečenie
- 100 g práškového cukru
- 50 g mletých orechov
- 30 g kakaa
- 100 ml griotky
- 2 PL medu
- čokoládová poleva
Detské piškóty pomeľte alebo podrvte. Pridajte k nim cukor, mleté orechy, kakao a rozpustený tuk zmiešaný s medom. Rukami vypracujte na plastickú hmotu, počas miešania pridávajte griotku. Navlhčenými rukami tvarujte z hmoty v dlaniach guľôčky a odkladajte ich na alobal. Hotovú čokoládovú polevu zahrejte, alebo si pripravte vo vodnom kúpeli vlastnú polevu z čokolády a tuku. Guľky za pomoci vidličky alebo špajdle namáčajte do polevy, nechajte ich na mriežke alebo alobale odkvapkať a pred servírovaním ich vložte do papierovým košíčkov.
Tip: Kým je poleva mokrá môžete povrch guľôčok dozdobiť kokosom, lentilkou , mandľou či kakaom a pod. Šikovnejšie cukrárky môžu dovnútra guľky schovať kandizovanú čerešňu, oriešok alebo kúsok marcipánu.