Tvarohové tyčinky
Suroviny na viac porcií
- 200 g tvarohu
- 200 g tuku na pečenie
- 200 g hrubej múky
- 200 g hladkej múky
- vajíčko
- balíček prášku do pečiva
- soľ
- na dozdobenie hrubozrnná soľ, nastrúhaný tvrdý syr, rasca, mak...
- vajíčko na potieranie
Obidva druhy múky zmiešajte spolu s práškom do pečiva a štipkou soli. Pridajte nastrúhaný tuk, tvaroh, vajíčko a vypracujte cesto. Bez odpočívania ho môžete hneď vyvaľkať na plát hrubý približne centimeter, potrieť rozšľahaným vajíčkom, rozkrájať na pásiky, posypať podľa chuti a pred odložením na plech v rukách skrútiť do špirály. Pečte vo vyhriatej rúre pri 190 stupňoch približne 10 - 15 minút.
Tip: Je lepšie použiť obidva druhy múky, ako ich nahradiť polohrubou. Ak môžete, použite tvaroh bez hrudiek.