SME

Predvianočná bábovka

Med, múka, vajíčka, sušené ovocie, orechy, smotana, cukor a vôňa škorice...

(Zdroj: Fotolia)

Predvianočná bábovka
Suroviny na viac porcií

  • 300 g polohrubej múky
  • 80 g práškového cukru
  • 120 g medu
  • 150 g masla
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 100 g najemno pomletých orechov
  • 1/2 ČL mletej škorice
  • 4 vajíčka
  • balíček prášku do pečiva
  • hrsť sušeného ovocia pokrájaného na drobné kocky
  • tuk a múku na vymastenie formy

Zmäknuté maslo vymiešajte s cukrom a žĺtkami do peny. Za stáleho premiešavania elektrickým šľahačom pridajte med, pomleté orechy, nasekané kúsky sušeného ovocia a šľahačku. Múku premiešajte so škoricou a práškom do pečiva a vmiešajte ju do cesta. Nakoniec zľahka primiešajte varechou sneh z bielkov. Cesto vlejte do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov najmenej hodinu a pol. Hotovú bábovku môžete pred servírovaním dozdobiť práškovým cukrom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Tip: Ak chcete čisto orechovú bábovku, namiesto sušeného ovocia pridajte nahrubo posekané orechy alebo orechové vločky. Jednoducho vložte očistené orechy do mikroténového vrecka a pobúchajte ich tĺčikom na mäso. Taktiež môžete cesto naliať do formy na srnčí chrbát a upiecť tak nadýchaný biskupský chlebíček...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tisíce ľudí sa tešia z vyšších platov
  2. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  3. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  4. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  5. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  6. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  7. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  8. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 441
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 622
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 405
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 449
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 6 044
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 636
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 555
  8. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody 4 086
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Pre recept na tiramisu kliknite na obrázok.

Ako využiť mascarpone v dezertoch a koláčoch a čím ho nahradiť v receptoch.


redakcia SME ženy 2

Odborníci radia, na čo si dať pozor.


1

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy
reklama
SkryťZatvoriť reklamu