Predvianočná bábovka

Med, múka, vajíčka, sušené ovocie, orechy, smotana, cukor a vôňa škorice...

(Zdroj: Fotolia)

Predvianočná bábovka
Suroviny na viac porcií

  • 300 g polohrubej múky
  • 80 g práškového cukru
  • 120 g medu
  • 150 g masla
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 100 g najemno pomletých orechov
  • 1/2 ČL mletej škorice
  • 4 vajíčka
  • balíček prášku do pečiva
  • hrsť sušeného ovocia pokrájaného na drobné kocky
  • tuk a múku na vymastenie formy

Zmäknuté maslo vymiešajte s cukrom a žĺtkami do peny. Za stáleho premiešavania elektrickým šľahačom pridajte med, pomleté orechy, nasekané kúsky sušeného ovocia a šľahačku. Múku premiešajte so škoricou a práškom do pečiva a vmiešajte ju do cesta. Nakoniec zľahka primiešajte varechou sneh z bielkov. Cesto vlejte do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov najmenej hodinu a pol. Hotovú bábovku môžete pred servírovaním dozdobiť práškovým cukrom.

Tip: Ak chcete čisto orechovú bábovku, namiesto sušeného ovocia pridajte nahrubo posekané orechy alebo orechové vločky. Jednoducho vložte očistené orechy do mikroténového vrecka a pobúchajte ich tĺčikom na mäso. Taktiež môžete cesto naliať do formy na srnčí chrbát a upiecť tak nadýchaný biskupský chlebíček...

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Ako na refinancovanie hypotéky
  2. Ukážeme vám, prečo je dobré sporiť si na dôchodok
  3. PSK Aréna stavia základy pre kvalitný a moderný hokej
  4. Maurícius: Slnečná dovolenka v zime
  5. Podnikajte vo vlastnom blízko historického centra
  6. Nečakaným favoritom na predsedu PSK je prešovský advokát Garaj
  7. M-MARKET s novým konceptom KOCKAminiv Prešove
  8. Pivovar Šariš opäť podporí rozvoj domáceho regiónu
  9. Koncert a diskusia s názvom „Otvorene o extrémizme“
  10. Koncert a diskusia s názvom „Otvorene o extrémizme“
  1. Štýlové osvetlenie do obývačky: Rozhoduje i to, ako žijete
  2. PSK Aréna stavia základy pre kvalitný a moderný hokej
  3. Maurícius: Slnečná dovolenka v zime
  4. Podnikajte vo vlastnom blízko historického centra
  5. Nečakaným favoritom na predsedu PSK je prešovský advokát Garaj
  6. M-MARKET s novým konceptom KOCKAminiv Prešove
  7. Pivovar Šariš opäť podporí rozvoj domáceho regiónu
  8. Športová akadémia Mateja Tótha powered by O2 už na 24 školách
  9. Na čo myslieť v rekonštrukcii bytu
  10. Nová emisia dlhopisov spoločnosti HB Reavis s výnosom 3,25 % p.
  1. Maurícius: Slnečná dovolenka v zime 11 612
  2. Nečakaným favoritom na predsedu PSK je prešovský advokát Garaj 6 336
  3. Ukážeme vám, prečo je dobré sporiť si na dôchodok 2 922
  4. M-MARKET s novým konceptom KOCKAminiv Prešove 2 282
  5. Pravda o privátnych značkách. Firmy ich vyrábajú podľa zadania 1 839
  6. PSK Aréna stavia základy pre kvalitný a moderný hokej 1 700
  7. Podnikajte vo vlastnom blízko historického centra 1 117
  8. Ako na refinancovanie hypotéky 970
  9. Na čo myslieť v rekonštrukcii bytu 880
  10. Pivovar Šariš opäť podporí rozvoj domáceho regiónu 729

Hlavné správy zo Sme.sk

SVET

Historické fiaská aj rekordné úspechy. Česko má po voľbách víťazov i porazených

V novom českom parlamente zasadne deväť strán. Nie všetky sú so svojim výsledkom spokojné.

KOMENTÁRE

Balada o zrade, alebo bez Babiša to nepôjde

Andrej Babiš vyhral v premiérskom referende.

SVET

Politológ: České voľby? Fenomenálny úspech populizmu

Babiš vyhral, lebo kauzy prezentoval ako snahu o zničenie, tvrdí Miloš Gregor.

KOMENTÁRE

Česko púšťa k moci populistu s autokratickými tendenciami

Krajina, ktorá už raz autokraciu porazila, jej znovu otvára cestu.

Neprehliadnite tiež

Viete, aké sú farebné trendy Vianoc 2017?

To, akú farbu stromčeka budeme mať, sa určuje dva roky vopred.

Všetko najlepšie, princezná Leia: Herečka Carrie Fisher by oslávila 61 rokov

Odišla nečakane, deň po jej smrti umrela aj jej slávna matka Debbie Reynoldsová.

Šesť pravidiel, ako nosiť tmavý rúž

Pravidelne na jeseň kraľujú dámskym perám tmavšie a sýtejšie odtiene. Naučte sa ich nosiť bez obáv.

Je najvyšší čas prestať nosiť vlnu, hovorí zakladateľka PETA

Ingrid Newkirková vysvetľuje, prečo je strihanie oviec kruté a neľudské.