Orechové rezy
Suroviny na viac porcií
- 250 g lístkového cesta
- celé orechy na ozdobenie
Na cesto:
- 5 vajíčok
- 180 g práškového cukru
- 80 g mletých orechov
- 3 PL hrubej múky
- PL kakaa
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
Na krém:
- 500 ml mlieka
- 5 PL hrubej múky
- 300 g masla
- 150 g práškového cukru
- balenie vanilínového cukru
Cesto:
Žĺtky vymiešajte s cukrom do peny, pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva, premiešajte a nakoniec pridajte mleté orechy zmiešané s kakaom a sneh z bielkov. Cesto rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte 15 minút pri teplote 180 stupňov.
Krém:
Z mlieka a múky uvarte kašu. Kašu za občasného miešania nechajte vychladnúť. Maslo vymiešajte s cukrom a vanilínovým cukrom. Nakoniec pomaly primiešavajte vychladnutú kašu. Krém skladujte v chladničke.
Na vymastený plech položte vyvaľkané lístkové cesto, popichajte ho vidličkou a upečte podľa návodu na obale. Na polovychladnuté cesto natrite polovicu krému, na krém položte kakaovo-orechový plát. Opäť navrstvite krém a mokrým nožíkom ho vyhlaďte. Nakoniec zákusok dozdobte orechmi alebo polejte rozpustenou čokoládou. Rezy nechajte do druhého dňa v chlade a po rozkrájaní môžete servírovať.
Tip: Namiesto spodného plátu lístkového cesta môžete použiť i predpečený linecký alebo medový plát. Poslúžia i tortové oblátky.