Kapustová polievka s klobásou
Suroviny 4 porcie
- 400 g kyslej kapusty
- 360 g klobásy
- 1 väčšia cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 PL hladkej múky
- 40 ml oleja
- mletá sladká paprika
- rasca
- soľ, mleté čierne korenie
Na oleji opražte na malé kocky pokrájanú cibuľu a rascu. Pridajte mletú papriku a zalejte trochou vody. Do hrnca vložte podľa chuti premytú kyslú kapustu, celé klobásy popichané vidličkou a dolejte vodu. Varte na miernom ohni pod pokrievkou, kým nie je kapusta mäkká. Uvarené klobásy vyberte, rozkrájajte na kolieska a vložte naspäť do polievky. Múku rozmiešajte v troške vody a pripravte zátrepku, ktorú cez sitko postupne primiešavajte do polievky. Polievku podľa potreby a štipľavosti klobás dochuťte soľou, korením a prelisovaným cesnakom. Nechajte prevrieť a môžete servírovať s pečivom alebo chlebom dozdobené kyslou smotanou.
Tip: Kapustovú polievku stačí namiesto zátrepkou prihustiť nastrúhaným surovým zemiakom škrobového varného typu.