Ostrá kuracia polievka s kukuricou
Suroviny na 4 porcie
- 250 g kuracích pŕs
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 čili papričky
- 850 ml hydinového vývaru
- 1 bobkový list
- 2 guľôčky nového korenia
- 150 g kukurice
- 1 menší pór
- 2 PL oleja
- koriander, petržlenová vňať
- soľ, mleté čierne korenie
Cibuľu, cesnak a jednu čili papričku nakrájajte nadrobno a dajte do hrnca spolu s olejom. Chvíľku restujte a zalejte vývarom. Pridajte umyté kuracie mäso, celú čili papričku, bobkový list, nové korenie a soľ. Po zovretí pridajte na kolieska nakrájaný pór a povarte približne 15 minút. Po uplynutí doby varenia vyberte mäso, rozkrájajte ho na malé kocky a vráťte späť do polievky. Na záver pridajte kukuricu a nasekané bylinky. Dajte prejsť varom, podľa potreby dochuťte soľou a korením. Servírujte horúce.
Tip: Podľa chuti môžete do polievky zavariť rozšľahané vajíčko, alebo samotné porcie servírovať so stratenými vajcami.