Pálivé kuracie ražniči
Suroviny na 4 porcie
- 4 kuracie prsia
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čili paprička
- 1 ČL čili korenia
- 100 ml oleja
- 2 PL bieleho vínneho octu
- šťava z jedného citróna
- soľ
Umyté kuracie mäso osušte a nakrájajte pozdĺžne na dlhšie prúžky. Cibuľu, cesnak a papričku pokrájajte na drobné kúsky. Ak sa obávate prílišného pálenia, z papričky pred rozkrájaním vyškrabte semienka. Rozkrájanú zeleninu dôkladne premiešajte, pridajte čili korenie, olej, ocot, citrónovú šťavu a soľ. Kúsky mäsa vložte do misky alebo mikroténového vrecka, zalejte omáčkou, dokonale premiešajte a nechajte marinovať v chladničke aspoň dve hodiny. Odležané kúsky mäsa napichujte harmonikovým skladom na krátke špajdle a upečte. Servírujte s pečenými zemiakmi alebo zemiakovo-mrkvovou kašou.
Tip: Ak chcete predísť nepríjemnému páleniu prstov a zničenej pokožke, mäso napichujte v rukaviciach.