Pár trikov, pre skvelý výsledok
- Mafiny, či už sladké, alebo slané sa najjednoduchšie pripravujú v silikónovej forme, ktorú nie je potrebné pred prípravou ničím vymazávať ani vysypávať. Výborná je i teflónová forma alebo porcelánové mištičky vhodné na zapekanie. Do plechovej formy bez nelepivého povrchu je potrebné vždy vložiť papierové košíčky.
- Pokiaľ nemáte k dispozícii žiadnu formu, lepšie urobíte, ak cesto upečiete vo forme na bábovku alebo srnčí chrbát. Chutné podarené plátky lákavého koláča sú menšie zlo, ako roztečené a nepodarené mafiny. Ani použitím dvojitej či dokonca trojitej dávky košíčkov na sebe nezabránite tomu, že sa z mafina pri pečení stane nevzhľadná placka.
- Ak chcete dosiahnuť krásne, nadýchané a nad okraj papierika prečnievajúce „minitortičky“ ako z reklamy, pracujte s trošku hustejším cestom, ktoré pri plnení do košíčkov musí v surovom stave vytvárať v strede malý kopček.