Podľa najnovších výskumov sú ľudia, ktorí obľubujú jogurt a často si ho aj doprajú, menej náchylnejší na vysoký krvný tlak. Informovala o tom americká spravodajská agentúra UPI.
Vedci vo svojej štúdii sledovali viac ako dvetisíc dobrovoľníkov počas pätnástich rokov. Na začiatku výskumu dobrovoľníci netrpeli vysokým krvným tlakom.
Konzumácia jogurtov počas týchto rokov bola meraná pomocou dotazníkov, ktorí dobrovoľníci, zapojení do výskumu, vypĺňali v troch intervaloch počas sledovaného obdobia.
Jeden jogurt za tri dni
Výsledky americkej štúdie hovoria o tom, že ľudia, ktorí jedli minimálne jeden pohár jogurtu každé tri dni, mali až o 31 percent nižšiu pravdepodobnosť, že budú v budúcnosti trpieť na vysoký krvný tlak.
Okrem toho bolo preukázané, že ich systolický tlak bol nižší, než u ľudí, ktorí jogurt nejedli.
Výsledky štúdie boli prezentované vo výskumnom stredisku American Heart Association's High Blood Pressure Research Scientific Sessions vo Washingtone.