Chlieb obsahuje bielkoviny, komplexné sacharidy, vápnik, železo a vitamíny B. Chlieb je hlavným zdrojom vlákniny v našej strave, má nízky obsah tuku a cukru.
Sacharidy, ktoré sa nachádzajú v chlebe, znižujú hladinu cholesterolu v krvi a pomáhajú zvládať cukrovku. Popri veľkom množstve železa a vitamínov, najmä vitamínov skupiny B, obsahuje chlieb aj dostatok vápnika, ktorý je nenahraditeľný pre vývoj a zachovanie zdravých kostí a zubov.
Mýty a fámy
Do uší sa nám často dostávajú tieto dva omyly - že sa od chleba priberá. Nemusí to byť vždy pravda, záleží to od toho, čo si naň natrieme a v akom objeme do konzumujeme.
A druhou fámou je, že biely chlieb nie je príliš kvalitná potravina. Biely chlieb síce nemá toľko vlákniny ako celozrnný a nevyrovná sa mu ani chuťou, ale je z hľadiska výživy prínosom a benefitom, najmä ak je obohatený o niektoré minerálne látky a vitamíny.
O tom, prečo je dôležité raňajkovať si prečítate aj v novom čísle magazínu smeŽeny, ktorý vychádza v piatok ako príloha denníka SME.
Zapojte sa do našej súťaže a raňajkujte s chlebom a pečivom Warburtons.
###SUTAZ###
Súťaž je ukončená. Raňajkovať s pečivom Warburtons bude Mária Slováková, Alexander Hugyár, Jana Apoštolová, Mária Svoreňová a Tomáš Augustín. Prajeme dobrú chuť.
Pre viac informácií o novej rade produktov Warburtons, ktoré sú dispozícii v obchodoch Tesco po celom Slovensku, ako aj chutné recepty na vyskúšanie, navštívte www.warburtons.sk. Nájdete tam aj odpoveď na súťažnú otázku.
Autor: nš