SME
Streda, 21. október, 2020 | Meniny má UršuľaKrížovkyKrížovky

Taliansko zažijete už aj v Bratislave

Ak milujete Taliansko, nemusíte za ním cestovať na Apeninský polostrov. Taliansko prišlo za vami do Bratislavy. Zažite neopakovateľný večer pri južanskom temperamentne a jedinečnej gastronómii.

V reštaurácii nájdete taliansky aj slovenský personál. Šéfkuchármi sú Slovák Andrej Tomovič (druhý zľava) a Talian Pino Ritaccio (v strede).V reštaurácii nájdete taliansky aj slovenský personál. Šéfkuchármi sú Slovák Andrej Tomovič (druhý zľava) a Talian Pino Ritaccio (v strede).

„Chceme vyvolať zážitok, aby sa u nás hostia cítili ako v Taliansku,“ povedal pre smeŽeny James Al-Atrakchi, spolumajiteľ pravej talianskej reštaurácie. Spolu s Francescom Dimmelom, zakladateľom konceptu Gallo Rosso, sa rozhodli po Viedni otvoriť svoj podnik aj v Bratislave.

Reštaurácia je v prevádzke už tri mesiace a ako potvrdil aj Al-Atrakchi, Slováci vnímajú taliansky naturel celkom pozitívne. „Myslím, že Slováci majú Taliansko radi, chodia tam na dovolenky, radi počujú taliančinu. Aj preto občas naschvál v reštaurácii po sebe kričíme v taliančine,“ smeje sa majiteľ.

Skryť Vypnúť reklamu

3_res.jpg

Made in Italy

Koncept reštaurácie je navodiť u hostí pocit, že sa nachádzajú v Taliansku. Aj preto väčšina zamestnancov sú Taliani. Už pri vchode vás privítajú známym „buon giorno“, pri jedle zaželajú „bon appetit“.

Nemusíte mať však obavy, že sa v reštaurácii nedohodnete. „Máme veľmi skúsených čašníkov, ktorí vedia, čo ľudia chcú, aj keď im to nepovedia po taliansky. Dohodnú sa rukami, nohami, tvárou,“ upokojuje Al-Atrakchi.

V reštaurácii si môžete vybrať z bohatej ponuky typických talianskych jedál a navyše máte istotu, že konzumujete stopercentný taliansky produkt. Najmä pri syroch, cestovinách a rôznych omáčkach, dezertoch a káve. Dokonca aj voda je priamo z Dolomitov.

2_res.jpg

Reštaurácia sa špecializuje okrem cestovín aj na ryby, ktoré dovážajú zo Stredomoria. Vína ponúkajú talianske, ale aj rakúske, francúzske a slovenské.

Skryť Vypnúť reklamu

Pizzu by ste tu hľadali márne. „Pizza patrí do trattorie,“ vysvetľuje Al-Atrakchi. „Trattoria je v Taliansku pomenovanie pre krčmu, my sme skôr reštaurácia.“

Majitelia už teraz plánujú, že by otvorili v Bratislave ešte jednu taliansku reštauráciu. Malo by to byť niekde mimo centra. Do úvahy prichádza mestská časť Ružinov.

Chcete aj vy zažiť Taliansko na vlastnej koži?

Zapojte sa do našej súťaže a vyhrajte večeru v hodnote 50 eur. Čaká na dvoch z vás, ktorí správne odpoviete na súťažnú otázku a budete mať šťastie pri losovaní.

Súťaž je ukončená. Večeru získavajú Iris Kotriková a Mario Matuchovič. Gratulujeme.

###SUTAZ###

4_res.jpg

Reštauráciu Gallo Rosso nájdete na Hviezdoslavovom námestí na rohu Radisson Blue Carlton Hotel v Bratislave.

Kontaktné údaje slúžia len pre potreby redakcie. Neposkytujú sa tretej strane.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zamestnanec chcel príspevok na stravu, no šéf mal iný názor.
  2. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  3. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  4. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  5. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  6. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  7. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  8. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  9. Zelená Bratislava
  10. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové
  1. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  3. Prebudili ste sa už v sude, sene alebo teepee? Je to zážitok!
  4. Počas pandémie je dôležité aj správne kúrenie
  5. Bezbariérové vozidlo
  6. Na NFŠ môže byť rýchlo 72 špeciálnych lôžok pre COVID 19
  7. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  8. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  9. Zelená Bratislava
  10. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  1. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 29 301
  2. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 15 991
  3. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 15 281
  4. Čo bude s gastráčmi a miliardy z EÚ ako prekliatie? 13 713
  5. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 12 916
  6. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 379
  7. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 428
  8. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 9 288
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 206
  10. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 8 964
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Dobré ráno

Dobré ráno: Prvé dni po pôrode ovplyvnia celý život, aj tak delíme matky od detí

V roku 2018 sa na Slovensku narodilo predčasne štyritisíc detí.

Podcast Dobré Ráno.
Ilustračné foto.
Stĺpček Zuzany Kepplovej

Ako by Trnku potrestali u Emira Kusturicu

Sebaočistu prokuratúra ani len nepredstiera.

Zuzana Kepplová, komentátorka denníka SME.