Experti tvrdia, že obsahuje mangán, ktorý podporuje vývoj a rast kostí či tvorbu hormónov. Ďalším stopovým prvkom nachádzajúcim sa v čiernom čaji je draslík. Ten pomáha udržiavať rovnováhu tekutín v organizme.
Phil Lempert, potravinársky analytik poukázal na to, že ľudia, ktorí pijú čierny čaj, menej trpia na kardiovaskulárne ochorenia. "Nedávna štúdia objavila, že čierny čaj znižuje systolický a diastolický krvný tlak," povedal pre agentúru UPI.
Tento, v mnohých rodinách obľúbený ranný nápoj, je tiež plný flavonoidov a antioxidantov, ktoré pomáhajú chrániť telo pred voľnými radikálmi spôsobujúcimi predčasné starnutie a poškodenie buniek. Flavonoidy chránia cievy pred zápalmi a bránia zrážanlivosti krvi.
Je tiež zdrojom fluoridov. Vďaka nim bude vaša zubná sklovina silná a navyše znížite plak na zuboch. Dobrou správou je aj to, že pravý čierny čaj nemá žiadne kalórie.
"Vždy si prečítajte zoznam ingrediencií," radí Lempert. "Vyhýbajte sa čajom s umelými príchuťami a pridaným cukrom."