Vychýrení gurmáni Peter Dvorský, Ady Hajdu a Václav Mika sa stretli pri príležitosti krstu novej knihy receptov Jaroslava Žídeka. V príjemnej atmosfére za pomoci šéfkuchára pripravili gastronomické lahôdky, ktorých chuť zvýraznili pravým plzenským pivom.
Podujatia sa zúčastnil aj degustátor Peter Špirko, ktorý návštevníkov poučil o tom, ku ktorým jedlám sa plzenské pivo najlepšie hodí: "Pivo má veľa chutí, typov a tvárí a takisto dokáže doplniť a podčiarknuť množstvo lahodných jedál. Hovädzie mäso, bravčové mäso a hydina sa skvele dopĺňajú s horkou chuťou tohto zlatistého moku. Zaujímavými chuťami prekvapia aj kombinácie smotanových syrov, hydinových pečení v rôznych úpravách s pivom.“
Na záver bola špeciálna kniha receptov pokrstená. Ako inak, ak nie pivom. Jej krstní otcovia jej zaželali, aby prinášala jednotlivým pivným fajnšmekrom veľa zábavy pri príprave jedál a umožnila tak aj menej zdatným "kuchárom" pripraviť niečo chutné pod zub.
Recepty k pivu
Kniha Jaroslava Žídeka, ktorá ponúka mnoho receptov a tipov na gastronomické lahôdky, ktoré jednoznačne patria aj na veľkonočný stôl prišla na Slovensko v špeciálnej edícii spolu s pivom Pilsner Urquell.
"Gastronómia sa dnes neriadi presnými pravidlami, nemennými zásadami, ako to bolo možno v minulosti. Každý pije a má piť to, čo mu pri danom jedle chutí. Sú však jedlá, ktoré si dobre vychladené pivo za spoločníka doslova pýtajú – napríklad kačka, hus alebo bravčová pečienka," povedal o svojej knižke šéfkuchár.
Zapojte sa do súťaže
V našej súťaži vám ponúkame možnosť vyhrať limitovaný balíček, ktorý obsahuje 5 fliaš piva Pilsner Urquell a knihu receptov. Stačí keď odpoviete na jednoduchú otázku a cena môže byť vaša.
###SUTAZ###
Súťaž je ukončená. Vylosovali sme štyroch výhercov, ktorí od nás získavajú limitované balíčky. Sú to: Jozef Čalfa, Eva Petrincová, Katarína Aksamitová a Anastazie Kačmárová. Srdečne gratulujeme. Cenu do súťaže venovala spoločnosť Pillsner Urquell.