Huby v hlavnej úlohe

Leto pomaličky vystrieda jeseň prinášajúca bohaté dary prírody. Jedným z nich sú aj huby. Tí správni „závisláci“ milujú nielen ich chuť, ale určite aj prechádzky a proces ich hľadania a nachádzania. Preto jedlo z nich pripravené chutí lepšie a má osobité

(Zdroj: Ilustračné - Stock.XCHNG)

čaro. Ponúkame vám tri zaujímavé recepty, ktoré ozvláštnia jesenný čas.

Hubové canneloni

  • 200 g húb
  • 60 g sušených paradajok naložených v oleji
  • 150 g ovčieho syra
  • 150 g bylinkového syra
  • tymian
  • 12 kusov canneloni
  • 1 strúčik jemne nasekaného cesnaku
  • 300 ml vývaru
  • 200 g crème fraîche
  • 150 g nastrúhaného syra
  • soľ, mleté čierne korenie

Huby, rajčiny a ovčí syr nakrájame na jemné kúsky, zmiešame s čerstvým syrom a dochutíme tymianom a korením. Zmesou naplníme canneloni a dáme do nákypovej formy. Vývar zmiešame s crème fraîche, cesnakom a dochutíme soľou a korením. Omáčku nalejeme na canneloni, posypeme syrom a nákyp upečieme do zlatista.

Článok pokračuje pod video reklamou

Divoký guláš s hubami

  • 1 500 g mäsa na guláš z diviny
  • 75 g nakrájanej prerastenej slaniny
  • 3 nakrájanej cibule
  • 20 g margarínu
  • 300 g póru nakrájaného na kolieska
  • 500 g nakrájaných húb
  • 100 g paradajkového pretlaku
  • 100 g múky
  • 2 bobkové listy
  • 10 bobuliek jalovca
  • 3 ČL soli, 1/2 ČL čierneho korenia
  • 250 ml červeného vína
  • 750 ml vody
  • 100 g šľahačky
  • 50 g šípkovej marmelády alebo ríbezľového želé

V pekáči na varnej doske podusíme cibuľu s margarínom dohneda. Vložíme kocky mäsa a opečieme, pridáme pór a huby a ešte 10 minút podusíme. Pridáme paradajkový pretlak, múku, bobkový list, jalovec, soľ, korenie, marmeládu a všetko dobre premiešame. Prilejeme červené víno a neprikryté pečieme v rúre asi 45 minút (170–190°C). Mäso obrátime a zalejeme vodou, pečieme ďalších 45 minút. Všetko premiešame a pred podávaním lyžičkou na povrch nanesieme kopčeky hustej šľahačky.


Kuracie prsia na hubách a slanine

  • 4 kuracie prsia
  • 500 g húb (kuriatka, hliva...)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 zväzok oregana
  • 2 PL rozpusteného masla
  • 1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
  • 80 ml bieleho vína
  • 1 zväzok petržlenovej vňate
  • 8 plátkov slaniny
  • 2 PL lyžice crème fraîche
  • morská soľ
  • mleté korenie

Nasekáme cesnak a oregano, zmiešame v mise s maslom, citrónovou kôrou, korením a trochou morskej soli. Zmesou obalíme kuracie prsia a asi 15 minút marinujeme. Śtyri listy alobalu uprostred preložíme a okraje zahneme tak, aby vznikla kapsa. Do každej vložíme kuracie prsia, nakrájané huby, podlejeme vínom a uzavrieme. Pečieme na rošte pri 200 °C 25 až 30 minút. Medzitým na panvici opečieme slaninku a petržlenovú vňať, mierne dosolíme. Kuracie prsia servírujeme v alobale, ozdobené slaninkou, vňaťou a kvapkami crème fraîche.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Ako dlho trvá vybavenie hypotéky? Zopár dní, ale aj pár týždňov
  2. Dovolenka s deťmi v Egypte a tipy na overené hotely
  3. Trpký darček od vlády: prichádza nová 8 % daň z poistiek
  4. Vynovená OMV v Košiciach ponúka príjemnú atmosféru i nové služby
  5. Keď Slováci krotia morský vietor
  6. Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?
  7. Volkswagen Touareg jazdí lepšie, než sme čakali
  8. Máte už program pre deti na túto sobotu?
  9. Pätnásť destinácií na letnú dovolenku s odletom z Bratislavy
  10. UNIQA poisťovňa sa sťahuje do Einsteinova Business Center
  1. Zamestnanci nestrážia svoje heslá dostatočne
  2. Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe
  3. OMV ponúkne svojim zákazníkom chute známeho šéfkuchára
  4. OMV ponúkne zákazníkom chute známeho šéfkuchára Braňa Križana
  5. Dovolenka s deťmi v Egypte a tipy na overené hotely
  6. Trpký darček od vlády: prichádza nová 8 % daň z poistiek
  7. Ako dlho trvá vybavenie hypotéky? Zopár dní, ale aj pár týždňov
  8. Všetko, čo rodiny milujú
  9. Bratislava má najmodernejšiu linku na triedenie surovín
  10. Vynovená OMV v Košiciach ponúka príjemnú atmosféru i nové služby
  1. Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti? 24 924
  2. Trpký darček od vlády: prichádza nová 8 % daň z poistiek 15 411
  3. Dovolenka s deťmi v Egypte a tipy na overené hotely 9 966
  4. Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach? 7 436
  5. Volkswagen Touareg jazdí lepšie, než sme čakali 6 049
  6. Ste si istí, že máte zdravé srdce? Skontrolujte si ho zadarmo 5 291
  7. Pätnásť destinácií na letnú dovolenku s odletom z Bratislavy 4 882
  8. Vynovená OMV v Košiciach ponúka príjemnú atmosféru i nové služby 4 665
  9. Chystáte výlet do Rakúska? Toto miesto má najlepšie zážitky 4 208
  10. Nižšie náklady vo firme? Tri tipy, kde sa dá ušetriť 3 461

Téma: Kulinária a recepty


Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Psychologička: Urážky sú pozitívne, vďaka nim sa rozvíjame

Ste precitlivený, citlivý alebo máte, naopak, problém vôbec emócie prejaviť? Všetky tieto situácie ukazujú, aký je váš emočný kvocient.

ŠPORT

Liga majstrov by sa mala premenovať na CR7, tvrdí Ronaldo

Odíde do Paríž Saint Germain?

PLUS

Ako naši turisti objavovali Západ. S igelitkami a klobásami

Žiadne utrpenie nebolo prekážkou.

EKONOMIKA

Turisti môžu výrazne ušetriť. Aj v Európe sa dá nakupovať bez daní

Niektoré strediská si vymohli výnimku.

Neprehliadnite tiež

V Nosene si môžete kúpiť oblečenie známych osobností, prispejete na dobrú vec

Bratislavský second hand organizuje Celodenné dobré nakupovanie.

Japonskí dôchodcovia sú módne hviezdy Instagramu

Seniori Bon a Pon bavia ľudí zladenými outfitmi.

Majiteľka svadobného salónu: Vracia sa trend vydaja veľmi mladých dievčat

Veronika Čermáková vraví, že slovenské nevesty ku konzervatívnosti tlačí najmä rodina.

Leto v Štajersku po novom: Šesť miest, ktoré by ste mali navštíviť

Rakúsky región je typický pôvabnou zeleňou, ktorá nabíja energiou.

Prispeli k poznaniu astronómie, fyziky aj genetiky, no svet na ne zabudol

Spoznajte šesť výnimočných žien, ktoré zmenili vedu.