Huby v hlavnej úlohe

Leto pomaličky vystrieda jeseň prinášajúca bohaté dary prírody. Jedným z nich sú aj huby. Tí správni „závisláci“ milujú nielen ich chuť, ale určite aj prechádzky a proces ich hľadania a nachádzania. Preto jedlo z nich pripravené chutí lepšie a má osobité

(Zdroj: Ilustračné - Stock.XCHNG)

čaro. Ponúkame vám tri zaujímavé recepty, ktoré ozvláštnia jesenný čas.

Hubové canneloni

  • 200 g húb
  • 60 g sušených paradajok naložených v oleji
  • 150 g ovčieho syra
  • 150 g bylinkového syra
  • tymian
  • 12 kusov canneloni
  • 1 strúčik jemne nasekaného cesnaku
  • 300 ml vývaru
  • 200 g crème fraîche
  • 150 g nastrúhaného syra
  • soľ, mleté čierne korenie

Huby, rajčiny a ovčí syr nakrájame na jemné kúsky, zmiešame s čerstvým syrom a dochutíme tymianom a korením. Zmesou naplníme canneloni a dáme do nákypovej formy. Vývar zmiešame s crème fraîche, cesnakom a dochutíme soľou a korením. Omáčku nalejeme na canneloni, posypeme syrom a nákyp upečieme do zlatista.

Článok pokračuje pod video reklamou

Divoký guláš s hubami

  • 1 500 g mäsa na guláš z diviny
  • 75 g nakrájanej prerastenej slaniny
  • 3 nakrájanej cibule
  • 20 g margarínu
  • 300 g póru nakrájaného na kolieska
  • 500 g nakrájaných húb
  • 100 g paradajkového pretlaku
  • 100 g múky
  • 2 bobkové listy
  • 10 bobuliek jalovca
  • 3 ČL soli, 1/2 ČL čierneho korenia
  • 250 ml červeného vína
  • 750 ml vody
  • 100 g šľahačky
  • 50 g šípkovej marmelády alebo ríbezľového želé

V pekáči na varnej doske podusíme cibuľu s margarínom dohneda. Vložíme kocky mäsa a opečieme, pridáme pór a huby a ešte 10 minút podusíme. Pridáme paradajkový pretlak, múku, bobkový list, jalovec, soľ, korenie, marmeládu a všetko dobre premiešame. Prilejeme červené víno a neprikryté pečieme v rúre asi 45 minút (170–190°C). Mäso obrátime a zalejeme vodou, pečieme ďalších 45 minút. Všetko premiešame a pred podávaním lyžičkou na povrch nanesieme kopčeky hustej šľahačky.


Kuracie prsia na hubách a slanine

  • 4 kuracie prsia
  • 500 g húb (kuriatka, hliva...)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 zväzok oregana
  • 2 PL rozpusteného masla
  • 1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
  • 80 ml bieleho vína
  • 1 zväzok petržlenovej vňate
  • 8 plátkov slaniny
  • 2 PL lyžice crème fraîche
  • morská soľ
  • mleté korenie

Nasekáme cesnak a oregano, zmiešame v mise s maslom, citrónovou kôrou, korením a trochou morskej soli. Zmesou obalíme kuracie prsia a asi 15 minút marinujeme. Śtyri listy alobalu uprostred preložíme a okraje zahneme tak, aby vznikla kapsa. Do každej vložíme kuracie prsia, nakrájané huby, podlejeme vínom a uzavrieme. Pečieme na rošte pri 200 °C 25 až 30 minút. Medzitým na panvici opečieme slaninku a petržlenovú vňať, mierne dosolíme. Kuracie prsia servírujeme v alobale, ozdobené slaninkou, vňaťou a kvapkami crème fraîche.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Košická Klinika detí a dorastu je opäť krajšia
  2. Desať obľúbených multistop zájazdov do celého sveta
  3. Aká je skutočná pravda o Partners Group Sk?
  4. Firmy, pri ktorých sa nemusíte obávať dvojakej kvality potravín
  5. S novou optikou máte v Poprade rýchlosť a kvalitu zaručenú
  6. V Trenčíne vzniká nová komunita, susedia tu budú priateľmi
  7. Nenechajte svojich zamestnancov „vyhorieť“!
  8. Tieto dizajnové hrnčeky a poháre na kávu ocení každý
  9. Získajte špičkovú klimatizáciu a toto leto ušetrite na elektrine
  10. ZOC MAX Prešov má za sebou úspešnú desaťročnicu
  1. Kuba má záujem o spoluprácu s SPU v Nitre
  2. Návštevníkov Gardenie zaujali expozície SPU v Nitre
  3. Slováci si nevedia predstaviť svoj deň bez chleba a pečiva
  4. Vieme, čo môže spôsobovať neplodnosť u mužov a žien
  5. Košická Klinika detí a dorastu je opäť krajšia
  6. Desať obľúbených multistop zájazdov do celého sveta
  7. Aká je skutočná pravda o Partners Group Sk?
  8. Zdravý životný štýl - dá sa v dnešnej dobe udržať?
  9. Klima efekt bez klimatizácie
  10. Firmy, pri ktorých sa nemusíte obávať dvojakej kvality potravín
  1. Toto sú zdravotné problémy, o ktorých muži nehovoria 20 341
  2. Tieto dizajnové hrnčeky a poháre na kávu ocení každý 12 671
  3. Jordánsko: Najkrajšie miesta kráľovstva v púšti 12 499
  4. Firmy, pri ktorých sa nemusíte obávať dvojakej kvality potravín 11 944
  5. Miesta v Rakúsku, ktoré by ste mali vidieť. Kúsok za Bratislavou 8 780
  6. Vajíčka, chlebíky či niečo sladké? Kam v Bratislave na raňajky? 6 897
  7. Desať obľúbených multistop zájazdov do celého sveta 4 616
  8. V Trenčíne vzniká nová komunita, susedia tu budú priateľmi 3 766
  9. Nový projekt v Karlovej Vsi sa teší obrovskému 3 268
  10. Tento test pomohol viac ako 100 ľuďom znížiť vysoký krvný tlak 3 164

Téma: Kulinária a recepty


Hlavné správy zo Sme.sk

SVET

Slamky chcú Briti zakázať. Prečo sú také nebezpečné

Slamky sa nedajú recyklovať. Američania ich denne spotrebujú pol miliardy.

KULTÚRA

Nová Cvernovka: Umelci založili majetok, stali sa z nich manažéri

Kliman komentuje spoluprácu s vedením župy a kam sa chcú posunúť.

Neprehliadnite tiež

Začína sa týždeň Fashion Revolution. Aj Slováci chcú zmeniť módnu mašinériu

Najväčšia módna iniciatíva na svete vstupuje do piateho ročníka.

Vzťahová poradňa: Randila som s partnerom mojej kamarátky. Mala by to vedieť?

Psychologička radí, kedy hovoriť druhým pravdu a kto má byť hviezdou vo vzťahu.

Speváčka Pink je najkrajšou ženou roka podľa magazínu People

Známa hudobníčka vraj po oznámení vybuchla do smiechu.

Desať receptov na skvelé čokoladové koláče

Potešenie z čokolády vo forme dezertov, ktorým sa ťažko odoláva.

Sex po pôrode môže byť plný ťažkostí, dá sa im však pomôcť

Sedem rád ako obnoviť stagnujúci sexuálny život po narodení dieťaťa.