Leto na grile - vylovené špeciality

Grilované ryby a plody mora navodia tú správnu dovolenkovú atmosféru.

Bylinkový losos
SUROVINY NA 4 PORCIE

  • 4 väčšie filety lososa
  • väčší pór
  • 3 menšie cibule
  • 5 čerstvých vetvičiek rozmarínu
  • sušené vetvičky tymianu
  • 8 bobkových listov
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • soľ

Na mriežku z grilu rozložte bylinky tak, aby ste vytvorili misku na položenie ryby. Mriežku s bylinkami položte na mierne rozpálený gril, na bylinky položte plátky lososa, pomedzi rybu naukladajte na väčšie kúsky nakrájaný pór a cibuľu a všetko potrite zmesou soli, oleja a citrónovej šťavy. Grilujte veľmi pomaly 20-30 minút za stáleho potierania šťavou. Hotového lososa servírujte s grilovanou cibuľou, pórom a kúskami čerstvého chleba.

TIP: Lososa počas grilovania môžete prikryť alobalom. Urýchli sa tak pečenie a losos zostane šťavnatý a nebude sa rozpadávať pri zbytočnom otáčaní.


Pstruh s citrónom a mätou
SUROVINY NA 4 – 6 PORCIÍ

  • 4 čerstvé pstruhy
  • 2 citróny
  • väčšia hrsť mätových lístkov
  • olivový olej
  • soľ

Ryby vyčistite, umyte, osušte a zvonku aj zvnútra osoľte. Na oboch stranách ryby urobte 2-3 šikmé plytké zárezy. Do každého pstruha vložte pár lístkov mäty a koliesko citróna, prekrojené ma polovice, aby nevypadávali. Dajte na grilovaciu tácku, alebo zovrite do grilovacích klieští na ryby, pokvapkajte olivovým olejom a pečte na grile približne 10-15 minút. Po upečení rybu zabaľte na pár minút do alobalu. Servírujte s čerstvou zeleninou alebo šalátom.


Karibské krevety
SUROVINY NA 4 PORCIE

  • 20 predvarených tigrích kreviet
  • malý ananás

Na marinádu:

  • 150 ml ananásovej šťavy
  • 2 PL hnedého cukru
  • 2 PL sušeného nasekaného kokosu
  • 2 PL vínneho bieleho octu

Krevety podľa potreby olúpte. Z ananásu orežte šupku, prekrojte ho po dĺžke na polovicu a jednu polovicu rozkrájajte na kocky. Na prípravu marinády zmiešajte polovicu ananásovej šťavy, ocot, cukor a kokos. Pridajte krevety a kusy ananásu a premiešajte. Nechajte marinovať najmenej 30 minút. Ananás a krevety vyberte a ponapichujte striedavo na špajdle. Zvyšnú marinádu preceďte, a rozmixujte spolu so zvyškom ananásu a ananásovou šťavou na hustú omáčku. Pripravené špízy potrite omáčkou a dajte na pár minút grilovať. Servírujte s omáčkou, dozdobené kokosovými vločkami.

TIP: Omáčku môžete po rozmixovaní niekoľko minút variť, aby sa všetky suroviny rozpustili, spojili a zahustili.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Trenkwalder má nového generálneho riaditeľa
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  5. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  6. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  7. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  8. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  9. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom?
  10. Jarné prázdniny pri mori?
  1. 10 faktov o ovocí a zelenine, ktoré musíte vedieť!
  2. Trenkwalder má nového generálneho riaditeľa
  3. Montážne konferencie - Novinky aj vzdelávanie o suchej výstavbe
  4. Profesijný rast študentov médií sa začína už počas vysokej školy
  5. Paneurópska vysoká škola otvára špecializované kurzy IT
  6. Medzinárodná súťaž FIRST LEGO League na Fakulte informatiky PEVŠ
  7. S profesorom Michalom Miovským o prevencii závislostí
  8. Poslanci nevzdávajú boj proti herniam, chcú prísnu reguláciu
  9. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  10. Mäsovýroba Gašparík získala ocenenie Danubius Gastro 2017
  1. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 9 582
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 8 104
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 7 370
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 6 444
  5. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári 6 389
  6. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 5 878
  7. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta 4 590
  8. Ceny bytov vo veľkých mestách prekonali historický rekord 4 446
  9. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 4 437
  10. Jarné prázdniny pri mori? 2 853

Téma: Kulinária a recepty


Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

SaS sa približuje k antisystémovému voličovi, odchodom Mihála stráca výhodu

Z mnohých výrazných osobností, ktoré boli v strane od jej vzniku v roku 2009, v nej dnes zostávajú už len niekoľkí.

EKONOMIKA

Land Rover z Nitry budú rozvážať Nemci, Cargo neuspelo

Štátny prepravca rokuje s Deutsche Bahn Cargo.

KOMENTÁRE

Aby nás z čara prieskumov nevytrhol ľud v uliciach

Kaliňák je stále ministrom, Bašternák na slobode.

SVET

Keď už sa dostanete do štádia hladomoru, je príliš neskoro

OSN po šiestich rokoch znovu vyhlásila hladomor.

Neprehliadnite tiež

Celebritní adoptívni rodičia: Tieto známe tváre rozšírili svoju rodinu adopciou

Niektorým sa nepošťastilo mať biologické deti, iné chceli pomôcť opusteným.

Každá masáž je iná. Viete, ktorá je pre vás tá pravá?

Naše telo potrebuje dotyky a jednou z foriem, ako mu ich dopriať, sú relaxačné či liečivé masáže.

Jamie Dornan z Fifty Shades: S Christianom Greyom by som sa nepriatelil

„Rád hrám postavy, ktoré sú v hĺbke zlomené, narušené. Má to pre mňa väčšiu výpovednú hodnotu,“ hovorí herec o filmových charakteroch.

Sú tri, sú sexi, no najmä vtipné: Kto sú krásky zo SketchShe?

Začalo to s karaoke v aute, teraz majú Austrálčanky státisíce odberateľov a desiatky videí, z ktorých prasknete od smiechu.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop