Pri renovácii a nátere starej strechy treba najviac času venovať príprave

Pri renovácii a nátere starej pozinkovanej alebo plechovej strechy treba podľa odborníkov najviac času venovať príprave.

(Zdroj: Ilustračné - Stock.XCHNG)

"Trvácnosť nového náteru je priamo ovplyvnená tým, ako priľne k podkladu. Pred jeho aplikáciou treba preto poriadne odstrániť staré farebné nátery, ktoré sa olupujú od podkladu, ako aj hrdzu, aby sa novo nanesená farba nezačala krátko po natrení olupovať," povedal pre TASR Michal Fojcík z portálu eFarby.sk.

Vysvetlil, že okrem brúsky či rotačnej kefy možno použiť aj odstraňovač starých náterov. Na prípadné chyby v materiáli odporúča použiť strešný tmel. Strechu treba následne odmastiť, umyť a nakoniec pred aplikáciou nového náteru natrieť skorodované miesta odhrdzovačom. Domácim majstrom Fojcík okrem dôkladnej predprípravy radí dbať aj na bezpečnosť. Poznamenal, že strecha sa najlepšie renovuje minimálne vo dvojici, pričom netreba zabúdať na používanie napríklad istiacich lán.

Článok pokračuje pod video reklamou

"Pred kúpou farby na nový náter strechy treba vedieť, z akého materiálu je. Strechy bývajú plechové, pozinkované, hliníkové alebo škridlové. Každý z týchto povrchov sa dá natrieť a obnoviť. Je však potrebné zistiť, aký typ farby treba presne použiť v konkrétnom prípade," zhrnul Fojcík. Okrem syntetických farieb možno podľa jeho slov použiť aj vodou riediteľné nátery. Trendom sú podľa jeho slov aj farby, ktoré stačí nanášať v jednej vrstve.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 34 017
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 22 624
  3. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 18 079
  4. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 13 139
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 10 071
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 5 487
  7. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 099
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 553
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 2 738
  10. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 2 520

Hlavné správy zo Sme.sk

Dnes píše Jaroslav Rumpli

Trump je tým najhorším spojením Danka s Gašparovičom

Metafory zlyhávajú.

Neprehliadnite tiež

Zuzana Smatanová: Pred koncertami v sebe občas musím zobudiť extroverta

Speváčka po rokoch príprav vydala nový album.

Začnem od zajtra: Čo robiť, keď chýba motivácia k pohybu

Dobrý pocit zo športu dosiahnete ľahšie, ako si myslíte.

Keď varí muž: Streetfood na mastnom papieri je hit. Právom?

Cez týždeň jedzte, čo chcete, ale v sobotu si uvarte zložité jedlo.