Pre milovníkov dobrého jedla chystajú v Rakúsku - Kulinársky víkend

Vo viedenskom Stadtparku sa opäť uskutoční Kulinársky festival. Minulý rok si rôzne produkty a špeciality v metropole Rakúska vychutnávalo viac ako 90-tisíc návštevníkov a návštevníčok.

(Zdroj: Ilustračné - Stock.XCHNG)

Tento rok sa na mekku gastronomických lahôdok a rakúskych produktov viedenský mestský park zmení od piatka 6. mája do nedele 8. mája. Regionálne produkty a špeciality odprezentuje viac ako 160 najlepších producentov a malých manufaktúr zo spolkových krajín Rakúska.

Kulinársky festival 2011 sa pod šírim nebom uskutoční už po štvrtý raz. Jeho program ponúka prednášky a degustácie od syrov, klobás, slaniny, chleba, vína až po čokoládu rakúskej produkcie. Prítomní môžu sledovať prípravu jedál, ochutnávať alebo si zakúpiť domáce regionálne lahôdky. Pri príležitosti Medzinárodného roka lesa si budú môcť pochutnať aj na špeciálnych produktoch ako napríklad na likéri z lesných čučoriedok, nakladaných hríboch, srnčej šunke či smrekovom sirupe.

Po všetky tri dni budú priamo pred publikom pripravovať špeciality z regionálnych produktov renomovaní viedenskí šéfkuchári ako Fabio Giacobello, Helmut Österreicher, Joachim Gradwohl, Reinhard Gerer, či Wini Bruger. Kulinársky festival vo viedenskom Stadtparku privíta gurmánov v piatok od 12:00 do 21:00, v sobotu od 10:00 do 21:00 a v nedeľu od 10:00 do 17:00.

Informácie agentúre SITA poskytla vedúca Kancelárie mesta Viedeň Compress Erika Rožková.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Rastie nám pokrivená generácia?
  3. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  4. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  5. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  6. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  7. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  8. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  9. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  1. Detské zúbky sú veda
  2. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  7. AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  9. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  1. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 14 593
  2. Rastie nám pokrivená generácia? 10 479
  3. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 6 115
  4. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 3 002
  5. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 2 126
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 617
  7. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 315
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 1 289
  9. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 215
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky 688

Téma: Kulinária a recepty


Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Sagan, Sagan a opäť Sagan. Chlapec bez nervov je tretí raz majstrom sveta

Pre mňa je to neuveriteľné, výnimočné, vravel slovenský cyklista.

ŠPORT

Čo všetko sa stalo, aby zo Sagana bola superstar

Začínal na sestrinom bicykli, teraz zarába milióny ročne.

ŠPORT

Peter Sagan: Superstar made in Slovakia

Začínal na sestrinom bicykli, dnes zarába šesť miliónov ročne.

Neprehliadnite tiež

Návrhári o ekológii v móde: Je trvalá udržateľnosť budúcnosťou?

Desať známych mien slovenskej módy prezradilo, čo si myslia o ekologickom módnom biznise.

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V najnovšom čísle nájdete rozhovor s terapeutkou Katarínou Sipos o tom, ako rodičia vplývajú na správanie a zmýšľanie svojich detí.

Päť tipov na rýchle recepty s maslovou tekvicou

Tekvica je symbolom jesene. Jej využitie v kuchyni môže byť naozaj pestré.