Valentínske chuťovky

Oslávte sviatok zamilovaných pri romantickej večeri v pohodlí domova. Máme pre vás niekoľko receptov, ktoré sa oplatí vyskúšať.

Čokoládová pena
suroviny na 4 porcie

● 30 g práškového kakaa
● 200 g penových cukríkov marshmallow
● plechovka kondenzovaného mlieka

V sklenenej miske zmiešajte kakao s 80 ml teplej vody, kým nevznikne čokoládový krém. Ten zmiešajte s cukríkmi. Zmes vložte do mikrovlnky na 30 sekúnd. Vyberte a premiešajte. Opakujte, kým nie je zmes roztopená a hladká. Krémovú hladkú zmes nechajte vychladnúť. Kondenzované mlieko šľahajte, kým nie je spenené a svetlé. Postupne a jemne ho primiešajte do čokoládovej zmesi, nalejte do pohárov a nechajte v chlade stuhnúť najmenej jednu hodinu. Servíru jte so šľahačkou a s ovocím.


Hubové cestoviny so špargľou a syrom
suroviny na 4 porcie

● 200 g špagiet
● 200 g čerstvej špargle
● plechovka krájaných šampiňónov
● 45 ml olivového oleja
● 50 parmezánu
● strúčik cesnaku

Vo väčšom hrnci priveďte do varu vodu s trochou soli. Vhoďte špagety a očistený, prekrojený strúčik cesnaku. Cestovinu uvarte al dente podľa návodu na obale. Uvarené špagety zlejte, odstráňte cesnak a prepláchnite ich pod studenou vodou. Špargľu nakrájajte na 2,5 cm dlhé kúsky a smažte ju na rozpálenom olivovom oleji približne 2 minúty. Pridajte scedené hríby a nakoniec cestoviny. Premiešajte, aby sa chute spojili a cestoviny prehriali. Servírujte s nastrúhaným parmezánom a s čerstvo namletým čiernym korením.


Pečený bôčik na mede s jablkami a cibuľkou
suroviny na 6porcií

● 1,2 kg bravčového bôčika s kožou a bez kostí
● 4 jablká
● 3 cibule
● 50 ml medu
● 40 ml slnečnicového oleja
● čerstvá šalvia

Vykostený bravčový bôčik opláchnite, kožu osušte a narežte ostrým nožom. Položte mäso do pekáča kožou nadol a vrch mäsa potrite olivovým olejom, osoľte a okoreňte. Podlejte trochou vody a dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov približne na dve hodiny. Občas prelejte mäso výpekom. Jablká a cibuľu očistite a nakrájajte na kolieska, prípadne štvrtinky. Potom mäso vyberte a odložte bokom. Na dno pekáča dajte jablká, cibuľu a nasekanú šalviu, premiešajte a podlejte vodou. Mäso vráťte do pekáča na jablká a cibuľu. Pečte ešte 30 minút. Povrch mäsa potrite medom, zvýšte teplotu v rúre na 200 stupňov a dopečte maximálne 15 minút. Hotový bôčik nakrájajte na plátky a servírujte s plátkami jabĺk, cibule, kopčekom ryže alebo s varenými zemiakmi. Dozdobiť môžete čerstvou zeleninou.


Voňavé prekvapenie
suroviny na 6porcií

● 200 g jahôd
● 125 g čučoriedok
● 125 g malín
● 3 broskyne
● veľké jablko
● 75 g cukru
● 50 ml brandy

Na posýpku:
● 220 g múky
● 130 ml smotany na varenie
● 80 g chladeného masla 70 g cukru
● 1/2 balíčka prášku do pečiva

Ovocie dôkladne prepláchnite. Jahody prekrojte na polovice, broskyne nakrájajte na plátky a jablko nastrúhajte nahrubo. Všetko ovocie zmiešajte a dajte zohriať do hrnca spolu s cukrom a brandy. Dobre premiešajte a na miernom plameni zahrievajte, kým ovocie nepustí šťavu. Horúce ovocie vlejte do vymastenej zapekacej misy. Nastrúhajte vychladené maslo do múky zmiešanej s práškom do pečiva, prisypte cukor, štipku soli a premiešajte. Nakoniec pridajte smotanu a rukami vypracujte cesto, ktoré namrvíte na povrch ovocia. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 30 minút alebo dozlatista. Servírujte so šľahačkou alebo zmrzlinou.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Ukážeme vám, prečo je dobré sporiť si na dôchodok
  2. Ako na refinancovanie hypotéky
  3. PSK Aréna stavia základy pre kvalitný a moderný hokej
  4. Maurícius: Slnečná dovolenka v zime
  5. Podnikajte vo vlastnom blízko historického centra
  6. Nečakaným favoritom na predsedu PSK je prešovský advokát Garaj
  7. M-MARKET s novým konceptom KOCKAminiv Prešove
  8. Pivovar Šariš opäť podporí rozvoj domáceho regiónu
  9. Koncert a diskusia s názvom „Otvorene o extrémizme“
  10. Koncert a diskusia s názvom „Otvorene o extrémizme“
  1. Štýlové osvetlenie do obývačky: Rozhoduje i to, ako žijete
  2. PSK Aréna stavia základy pre kvalitný a moderný hokej
  3. Maurícius: Slnečná dovolenka v zime
  4. Podnikajte vo vlastnom blízko historického centra
  5. Nečakaným favoritom na predsedu PSK je prešovský advokát Garaj
  6. M-MARKET s novým konceptom KOCKAminiv Prešove
  7. Pivovar Šariš opäť podporí rozvoj domáceho regiónu
  8. Športová akadémia Mateja Tótha powered by O2 už na 24 školách
  9. Na čo myslieť v rekonštrukcii bytu
  10. Nová emisia dlhopisov spoločnosti HB Reavis s výnosom 3,25 % p.
  1. Maurícius: Slnečná dovolenka v zime 9 000
  2. Nečakaným favoritom na predsedu PSK je prešovský advokát Garaj 5 810
  3. Ukážeme vám, prečo je dobré sporiť si na dôchodok 3 111
  4. Pravda o privátnych značkách. Firmy ich vyrábajú podľa zadania 2 494
  5. M-MARKET s novým konceptom KOCKAminiv Prešove 2 307
  6. PSK Aréna stavia základy pre kvalitný a moderný hokej 1 202
  7. Drobné nepozornosti v domácnosti môžu stáť aj tisíce eur 1 118
  8. Podnikajte vo vlastnom blízko historického centra 1 031
  9. Ako na refinancovanie hypotéky 1 003
  10. Pivovar Šariš opäť podporí rozvoj domáceho regiónu 992

Téma: Kulinária a recepty


Hlavné správy zo Sme.sk

SVET

Minúta po minúte: České voľby skončili, Babiš mieri k víťazstvu

Česi rozhodli o smerovaní krajiny, favoritom je strana Andreja Babiša ANO.

KOMENTÁRE

Smer opäť prevalcuje župy a opozícia je v pohode

V jednom sa Josif Vissarionovič Džugašvili nemýlil: kádre rozhodujú o všetkom.

SVET

Český komentátor pre SME: Naša demokracia Babiša prežije

Babiš nerozumie demokracii, tvrdí Jindřich Šidlo.

Neprehliadnite tiež

Viete, aké sú farebné trendy Vianoc 2017?

To, akú farbu stromčeka budeme mať, sa určuje dva roky vopred.

Všetko najlepšie, princezná Leia: Herečka Carrie Fisher by oslávila 61 rokov

Odišla nečakane, deň po jej smrti umrela aj jej slávna matka Debbie Reynoldsová.

Šesť pravidiel, ako nosiť tmavý rúž

Pravidelne na jeseň kraľujú dámskym perám tmavšie a sýtejšie odtiene. Naučte sa ich nosiť bez obáv.

Je najvyšší čas prestať nosiť vlnu, hovorí zakladateľka PETA

Ingrid Newkirková vysvetľuje, prečo je strihanie oviec kruté a neľudské.