Silvestrovská párty podľa odborníka

Ak ste sa rozhodli oslavovať tento rok na Silvestra doma, určite sa vám zídu profesionálne rady prominentného šéfkuchára, podľa ktorých pripravíte pre svojich hostí originálne občerstvenie.

Ak ste sa rozhodli oslavovať tento rok na Silvestra doma, určite sa vám zídu profesionálne rady prominentného šéfkuchára, podľa ktorých pripravíte pre svojich hostí originálne občerstvenie.

K téme sa vyjadruje: Šéfkuchár KempinskiHotela River Park v Bratislave Béla Rieck, www.kempinski.com/bratislava

Quiche s hríbovou plnkou
SUROVINY NA JEDEN KOLÁČ

● 300 g čerstvých húb nasekaných nahrubo
● 1 jemne pokrájaná cibuľka
● 50 g masla
● 4 PL strúhanky
● 2 PL strúhaného parmezánu
● soľ
● čierne korenie
● 100 g nastrúhaného syra čedar
● 200 g mäkkého smotanového syra
● 4 vajcia
● tabasco
● 150 g varenej šunky pokrájanej na kocky
● čerstvá petržlenová vňať

Predhrejeme rúru na 190 stupňov. Na stredne veľkej panvici osmažíme časť húb s cibuľkou na masle, vmiešame strúhanku, parmezán, osolíme a okoreníme. Potrieme dno a boky nádoby na pečenie maslom, naplníme ju hubovou zmesou. Posypeme strúhaným čedarom a pokrájanými hubami. Rozmixujeme mäkký smotanový syr s vajíčkami, ochutíme tabascom a pridáme na kocky pokrájanú šunku. Zmes nalejeme na huby a syr, pečieme 30 minút. Posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou. Quiche s rôznymi druhmi plniek si môžeme pripraviť aj deň vopred a pred silvestrovskou oslavou ho stačí len prihriať.

RÝCHLE SENDVIČE

Na zahryznutie k vínku alebo k inému alkoholu vyskúšajte sendviče Monte Christo. Pripravujú sa z troch vrstiev bieleho chleba, ktorý sa natrie maslom a naplní morčacou šunkou a plátkovým švajčiarskym syrom. Takýto trojvrstvový sendvič sa potom obalí vo vajíčku a opraží na oleji dozlatista.

TIP: Pohrajte sa s aranžovaním občerstvenia, nezabúdajte na to, že aj oči „jedia“. Ak nemáte peknú servírovaciu tácku, poslúžiť vám môže aj obyčajné vyleštené zrkadlo.

Z DOMÁCEHO BARU

Campari testarossa

● 2,5 cl Campari
● 2,5 cl vodky
● tonic

Vložíme ľad do pohára. Pridáme campari, tonic a vodku a zamiešame. Ozdobíme plátkom pomaranča.

Bellini

● 2 zrelé broskyne, ošúpané a rozpolené
● vychladené Prosecco
● 2 vychladené poháre na šampanské

Olúpané a vykôstkované broskyne rozmixujeme v elektrickom mixéri na hladkú kašu, ktorú potom nalejeme do pohára na šampanské, dolejeme až po okraj vychladeným Proseccom. Môžeme prizdobiť osminkou čerstvej broskyne.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  2. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  4. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  5. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  6. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  1. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  3. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  10. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 19 984
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 15 124
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 12 024
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 10 823
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 8 446
  6. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 5 951
  7. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 4 575
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 3 584
  9. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 2 462
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu! 2 211

Hlavné správy zo Sme.sk

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: Kto bude udeľovať Ficove štátne vyznamenania

Nové štátne ceny chce udeľovať vláda.

Stĺpček Jakuba Fila

Vatry zvrchovanosti, Svätopluk. Prečo nie august 1968?

Že si komunisti nevšimli november ´89, sa stalo smutnosmiešnou glosou ich sveta.

KULTÚRA

Vraždu Kuciaka nemali chuť spracúvať. Ukázalo sa, že je čas

Joj chystá tretie pokračovanie seriálu Za sklom.

Neprehliadnite tiež

Británia zverejnila oficiálne fotky z krstín princa Louisa

Najmladšieho člena britskej kráľovskej rodiny pokrstili 9. júla.