Silvestrovská párty podľa odborníka

Ak ste sa rozhodli oslavovať tento rok na Silvestra doma, určite sa vám zídu profesionálne rady prominentného šéfkuchára, podľa ktorých pripravíte pre svojich hostí originálne občerstvenie.

Ak ste sa rozhodli oslavovať tento rok na Silvestra doma, určite sa vám zídu profesionálne rady prominentného šéfkuchára, podľa ktorých pripravíte pre svojich hostí originálne občerstvenie.

K téme sa vyjadruje: Šéfkuchár KempinskiHotela River Park v Bratislave Béla Rieck, www.kempinski.com/bratislava

Quiche s hríbovou plnkou
SUROVINY NA JEDEN KOLÁČ

● 300 g čerstvých húb nasekaných nahrubo
● 1 jemne pokrájaná cibuľka
● 50 g masla
● 4 PL strúhanky
● 2 PL strúhaného parmezánu
● soľ
● čierne korenie
● 100 g nastrúhaného syra čedar
● 200 g mäkkého smotanového syra
● 4 vajcia
● tabasco
● 150 g varenej šunky pokrájanej na kocky
● čerstvá petržlenová vňať

Predhrejeme rúru na 190 stupňov. Na stredne veľkej panvici osmažíme časť húb s cibuľkou na masle, vmiešame strúhanku, parmezán, osolíme a okoreníme. Potrieme dno a boky nádoby na pečenie maslom, naplníme ju hubovou zmesou. Posypeme strúhaným čedarom a pokrájanými hubami. Rozmixujeme mäkký smotanový syr s vajíčkami, ochutíme tabascom a pridáme na kocky pokrájanú šunku. Zmes nalejeme na huby a syr, pečieme 30 minút. Posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou. Quiche s rôznymi druhmi plniek si môžeme pripraviť aj deň vopred a pred silvestrovskou oslavou ho stačí len prihriať.

RÝCHLE SENDVIČE

Na zahryznutie k vínku alebo k inému alkoholu vyskúšajte sendviče Monte Christo. Pripravujú sa z troch vrstiev bieleho chleba, ktorý sa natrie maslom a naplní morčacou šunkou a plátkovým švajčiarskym syrom. Takýto trojvrstvový sendvič sa potom obalí vo vajíčku a opraží na oleji dozlatista.

TIP: Pohrajte sa s aranžovaním občerstvenia, nezabúdajte na to, že aj oči „jedia“. Ak nemáte peknú servírovaciu tácku, poslúžiť vám môže aj obyčajné vyleštené zrkadlo.

Z DOMÁCEHO BARU

Campari testarossa

● 2,5 cl Campari
● 2,5 cl vodky
● tonic

Vložíme ľad do pohára. Pridáme campari, tonic a vodku a zamiešame. Ozdobíme plátkom pomaranča.

Bellini

● 2 zrelé broskyne, ošúpané a rozpolené
● vychladené Prosecco
● 2 vychladené poháre na šampanské

Olúpané a vykôstkované broskyne rozmixujeme v elektrickom mixéri na hladkú kašu, ktorú potom nalejeme do pohára na šampanské, dolejeme až po okraj vychladeným Proseccom. Môžeme prizdobiť osminkou čerstvej broskyne.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Moskva alebo Petrohrad?
  2. Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni
  3. 5 zaujímavostí, ktoré ste o koži možno nevedeli
  4. Nepríjemná bolesť. Tu sú 3 rady, ako sa jej zbavíte
  5. Nový Jaguar XF Sportbrake
  6. Ako pracujú poisťováci? Dostali sme sa medzi nich
  7. Špeciálna príloha: Pre budúcich vysokoškolákov
  8. Výhodné a lacné neznamená to isté, ani pri PZP
  9. Keď ide o zdravie a majetok, rozhodujú sekundy
  10. Diabetici môžu získať 25-tisíc eur cez nový grantový program
  1. Moskva alebo Petrohrad?
  2. Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?
  3. Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni
  4. Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu
  5. 5 zaujímavostí, ktoré ste o koži možno nevedeli
  6. Nepríjemná bolesť. Tu sú 3 rady, ako sa jej zbavíte
  7. Nový Jaguar XF Sportbrake
  8. Tradičné bratislavské dvory sú späť. V Jarabinkách sú až dva
  9. Jeden nákup a všetko vybavené, alebo one stop shopping
  10. Ako pracujú poisťováci? Dostali sme sa medzi nich
  1. Ako pracujú poisťováci? Dostali sme sa medzi nich 17 261
  2. Špeciálna príloha: Pre budúcich vysokoškolákov 6 950
  3. Moskva alebo Petrohrad? 4 629
  4. Tradičné bratislavské dvory sú späť. V Jarabinkách sú až dva 3 322
  5. Diabetici môžu získať 25-tisíc eur cez nový grantový program 2 557
  6. Chcela vyliečiť syna, vyvinula prírodnú kozmetiku Ťuli a Ťuli 2 189
  7. S odletmi z Košíc leto nekončí. A tie ceny! 2 183
  8. 5 zaujímavostí, ktoré ste o koži možno nevedeli 1 723
  9. Nepríjemná bolesť. Tu sú 3 rady, ako sa jej zbavíte 1 617
  10. Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni 1 191

Hlavné správy zo Sme.sk

SPIŠ KORZÁR

Filmár: To, čo sa deje v lesoch, presiahlo únosnú mieru

Zmenu už žiadajú tisíce ľudí.

KOMENTÁRE

O ozajstných hlupákoch. Bez mien, všeobecne

Vždy bol na smiech, čo však, neznamená, že by sme sa ho nemali báť.

Neprehliadnite tiež

Vybrali sme desať receptov na vegánske zákusky

Aj vy máte problém zohnať maslo a vajcia? Inšpirujte sa našimi tipmi na koláče a zákusky, v ktorých ich nebudete potrebovať.

Sedem kozmetických nutností pre pleť v zime

Ktoré kozmetické produkty u vás nemôžu chýbať, keď teploty klesnú?

Na svete je prvá Barbie s hidžábom

Modelom zahalenej bábiky je šermiarka Ibtihaj Muhammad.

Sĺpček osmelené

Keď musel zomrieť Marián Varga, musíme aj my

Téma smrti chodí okolo mňa aj inak ako cez dokument.