Voňavé a netradičné

Pozvite svojich priateľov na chutný ľahký obed či večeru a dajte sa unášať omamnými vôňami, ktoré očaria vaše zmysly. priateľov na chutný ľahký obed či večeru a dajte sa unášať omamnými vôňami, ktoré očaria vaše zmysly.

Pozvite svojich priateľov na chutný ľahký obed či večeru a dajte sa unášať omamnými vôňami, ktoré očaria vaše zmysly.

Osviežujúci kurací šalát s ovocím
suroviny na 4 porcie

  • 750 g vareného kuracieho mäsa
  • 450 g liči z plechovky
  • 250 ml majonézy
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • 30 ml bieleho vína
  • väčšia cibuľa
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 ČL zeleného korenia
  • 2 ČL balzamikového octu
  • PL cukru
  • karí korenie
  • šťava a kôra z polovice citróna

Na rozpálenom oleji osmažte na kocky nakrájanú cibuľu. Po vychladnutí presypte do misky, pridajte majonézu, smotanu, víno, ocot, cukor, kôru a šťavu z polovice citróna a karí korenie na dochutenie. Nakoniec pridajte kurča nakrájané na kocky, na polovice prekrojené a vykôstkované liči s čerstvo zomletým zeleným korením. Všetko spolu premiešajte a nechajte odstáť v chladničke. Servírujte na hlávkovom šaláte s čerstvým pečivom.
Tip: Voňavý kurací šalát možno osviežiť aj iným druhom ovocia. Svojou chuťou prekvapia čerešne, nektarinky, ale aj bobule stolového hrozna.

Článok pokračuje pod video reklamou

Cestoviny s údeným kurčaťom
suroviny na 4 porcie

  • 400 g cestovín
  • 250 g čerstvého špenátu
  • 3 údené kuracie prsia
  • 200 ml mlieka
  • 100 ml smotany na varenie
  • 30 ml olivového oleja
  • 30 g hladkej múky
  • 80 g masla
  • cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • syr feta
  • čili papričky

Z masla a múky vytvorte svetlú zápražku. Po odstavení za stáleho miešania pridávajte mlieko, kým nevznikne hladká bešamelová omáčka. Priveďte ju opäť do varu a vmiešajte orestovanú cibuľu s pretlačeným cesnakom. Prilejte smotanu, vložte na plátky nakrájané údené kuracie mäso, syr a nasekané čili papričky. Pridajte nakrájaný špenát a udržujte vo vare, kým špenát nezačne vädnúť. Dochuťte a servírujte s cestovinami.


Voňavé morské ražniči
suroviny na 4 porcie

  • 600 g morských rýb
  • 250 g prerastenej slaniny
  • 60 g masla
  • 3 PL citrónovej šťavy
  • zmes korení podľa chuti
  • čerstvý koriander
  • sladká čili omáčka

Rybu nakrájajte na kocky, okoreňte, posoľte a pokvapkajte citrónovou šťavou. Každú kocku obaľte plátkom slaniny a napichajte na drevené špajdle. Potrite rozpusteným maslom a poprášte korením. Špajdle poukladajte na plech a niekoľko minút zapekajte pod rozohriatym grilom. Podávajte s ryžou a so sladkou čili omáčkou. Dozdobte čerstvými bylinkami.
Tip: Ak sa chystáte na výlet, namiesto grilovania môžete pripravené ražniči obaliť v cestíčku z hladkej múky, prášku do pečiva a vody a vypražiť. Zachová si šťavu a jemnosť.


Kuskus s cícerom a baklažánom
suroviny na 4 porcie

  • 2 baklažány
  • 200 g kuskusu
  • 250 g vareného cícera
  • 60 g sušených marhúľ
  • 50 g čerstvého koriandra
  • 20 g mandlí
  • veľká cibuľa
  • PL citrónovej kôry
  • 1/2 ČL rasce
  • olivový olej na fritovanie

Na dresing:

  • 30 ml olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • rasca a koriander
  • PL citrónovej šťavy
  • PL balzamikového octu

Baklažán nakrájajte na plátky, osoľte a nechajte pôsobiť. Sušené marhule umyte horúcou vodou a nakrájajte na kocky. Nasekajte nadrobno mandle a koriander. Na panvici rozpáľte trochu oleja a osmažte na ňom na kocky nakrájanú cibuľu. Pridajte rascu a pražte, kým sa uvoľní jej aróma. Prilejte zvyšok oleja a opekajte plátky opláchnutého a osušeného baklažánu z obidvoch strán, kým nezmäknú. Do zeleniny primiešajte v pare uvarený kuskus, cícer, marhule, koriander, mandle a citrónovú kôru. Všetky suroviny na dresing zmiešajte a vlejte na pripravený kuskus. Nechajte chvíľu odstáť a servírujte.
Tip: Kuskus pripravíte tak, že ho na 10 minút namočíte do vlažnej vody a v sitku uvaríte nad parou. Ak ste v časovom strese, zalejte suchý kuskus dvojnásobným množstvom vriacej vody a nechajte pod pokrievkou odpočívať

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  2. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 36 436
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 24 131
  3. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 18 834
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 14 384
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 9 444
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 767
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 4 133
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 430
  9. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 3 247
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 639

Hlavné správy zo Sme.sk

Autorská strana Michala Havrana

Európa je civilizácia fake news (píše Michal Havran)

Rimania označili zmŕtvychvstanie ako prvý hoax.

Neprehliadnite tiež

Zuzana Smatanová: Pred koncertami v sebe občas musím zobudiť extroverta

Speváčka po rokoch príprav vydala nový album.

Začnem od zajtra: Čo robiť, keď chýba motivácia k pohybu

Dobrý pocit zo športu dosiahnete ľahšie, ako si myslíte.

Keď varí muž: Streetfood na mastnom papieri je hit. Právom?

Cez týždeň jedzte, čo chcete, ale v sobotu si uvarte zložité jedlo.