SME

Nebeské broskyne

Toto ovocie nás láka celé leto omamnou vôňou a výraznou chuťou.

Broskyňová piškóta
suroviny na 6-8 porcií

  • 150 g masla
  • 200 g cukru
  • 3 vajcia
  • 130 g hladkej múky
  • ČL prášku do pečiva

Na sirup:

  • 2 broskyne
  • 50 g masla
  • 40 g cukru
  • celá škorica

Broskyne umyte, rozkrojte na polovice a nakrájajte na tenké mesiačiky. V panvici rozpustite maslo, pridajte cukor a škoricu. Vsypte broskyne a poduste niekoľko minút, kým nepustia šťavu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Opatrne ich so škoricou vytiahnite a na miernom ohni varte sirup do zhustnutia. Maslo vyšľahajte s cukrom na penu, do ktorej za stáleho šľahania pridáte jedno vajce. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a jemne vmiešajte do hotovej zmesi.

SkryťVypnúť reklamu

Vymiešané cesto vlejte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Na vrch naukladajte v múke obalené mesiačiky broskyne. Pečte dozlatista pri teplote 175 ºC 45 minút. Ešte za tepla poprepichujte vidličkou a zalejte sirupom.

Ovocný koláč s broskyňami
suroviny na 6-8 porcií

  • 80 g hladkej múky
  • 60 g krupice
  • 80 g cukru
  • 125 g masla

Na plnku:

  • 2 broskyne nakrájané na plátky
  • hrsť lesných jahôd
  • hrsť černíc alebo čučoriedok
  • obr01.jpg
  • 200 g kyslej smotany
  • 2 PL práškového cukru
  • nastrúhaná kôra z ½ citróna

Z múky, krupice, cukru a masla vypracujte cesto. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a nechajte v chladničke pol hodiny odležať. Vyvaľkajte a vyložte ním dno 25 -centimetrovej tortovej formy. Cesto poprepichujte vidličkou a po odležaní na chladnom mieste pečte pri teplote 175 ºC do chrumkava. Po vychladnutí potrite koláč kyslou smotanou, do ktorej ste primiešali práškový cukor a kôru z citróna. Ozdobte očisteným a umytým ovocím.

SkryťVypnúť reklamu

Osviežujúci kokteil
suroviny na 2 porcie

  • 2 broskyne
  • hrsť malín
  • 200 g bieleho jogurtu
  • cukor
  • šťava z citróna

Broskyne sparte, zbavte šupky a nakrájajte na kocky. Rozmixujte spolu s malinami a jogurtom. Rozlejte do pohárov so slamkou a ozdobte plátkom ovocia.
Tip: Pridajte do mixéra pár kociek ľadu, čím zvýrazníte osviežujúce účinky tohto nápoja.

Autor: mag

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  4. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  5. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  6. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  7. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 102 329
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 567
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 338
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 399
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 541
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 244
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 558
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 515
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s darčekom.


redakcia SME ženy
Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


6
reklama
SkryťZatvoriť reklamu