Piškótové prekvapenia

Ak ponúknete návšteve domácu roládu s ovocím a šľahačkou, zaručene jej nikto neodolá.

(Zdroj: ILUSTRAČNÉ/mag)

Malinová roláda s tvarohom
suroviny na 12 kúskov

Na cesto:

  • 4 žĺtka
  • 4 bielka
  • 100 g cukru
  • balíček vanilkového cukru
  • 100 g polohrubej múky
  • PL škrobu
  • 4 PL teplej vody

Na plnku:

300 g smotany na šľahanie
2 balíčky stužovača
250 g nízkotučného tvarohu

70 g cukru
300 g čerstvých malín
mandľové lupienky na ozdobu

Plech o veľkosti 30x40 cm vyložte papierom na pečenie. Žĺtka vyšľahajte do peny s vodou a polovicou cukru a vanilkovým cukrom. Bielka vyšľahajte na sneh. Predtým, ako budú úplne tuhé, vmiešajte do snehu zvyšný cukor. Sneh vmiešajte zľahka lyžicou do vajíčkovej zmesi. Prisypte múku so škrobom a spolu vymiešajte. Cesto vylejte na plech a pečte na strednej mriežke pri 180°C 10-12 minút. Hotové cesto vyklopte na kuchynskú utierku posypanú cukrom, odstráňte papier na pečenie. Prikryte cesto vlhkou utierkou a zrolujte a dajte vychladnúť. Na plnku vymiešajte smotanu s PL cukru a stužovačom. Dajte vychladnúť. Umyte a očistite maliny. Mandľové lupienky opražte nasucho v panvici. Polovicu nakrájajte nadrobno. Dobre vychladené piškótové cesto opatrne rozrolujte, natrite rovnomerne tvarohovou plnkou, posypte malinami a nasekanými mandľovými lupienkami. Cesto opäť zrolujte a dajte chladiť aspoň 2 hodiny. Posypte zvyšnými lupienkami.

Čokoládová roláda s ríbezľami
suroviny na 12 kúskov

Na krém:

  • 4 vajíčka
  • 125 g cukru
  • 150 g horkej čokolády s obsahom 70 % kakaa
  • 100g masla

Na cesto:

  • 50 g masla
  • 6 vajec
  • 125 g cukru
  • 25 g polohrubej múky
  • balíček vanilkového cukru
  • 25 g kakaa
  • 25 g škrobu
  • 150 g ríbezľovej marmelády
  • práškový cukor

Na ozdobu:

  • 100 g roztopenej horkej čokolády
  • ríbezle na posypanie

Vajíčka vymiešajte s cukrom na penu. Zatiaľ roztopte vo vodnom kúpeli čokoládu. Keď bude roztopená, odstavte ju zo šporáka a vmiešajte do čokolády maslo, tak, aby vznikol jednotný krém. obr_1.jpgKrém opatrne vmiešajte do vajíčkovej zmesi a následne dajte hodinu chladiť. Na cesto oddeľte bielka od žĺtok. Žĺtka vymiešajte s polovicou cukru. Bielka vymiešajte do tuha s druhou polovicou cukru. Žĺtkovú zmes opatrne premiešajte so snehom, prisypte múku, vanilkový cukor, kakao a škrob. Roztopte maslo a prilejte k cestu. Plech s veľkosťou 30x40cm vyložte papierom na pečenie a vylejte naň cesto. Pečte pri 240°C do zlatista 10 minút. Vyberte plech z rúry a cesto s papierom na pečenie preložte na pracovnú dosku a prikryte vlhkou utierkou, aby sa zbytočne nevysušilo. Pracovnú dosku posypte práškovým cukrom a na to vyklopte piškótové cesto. Odstráňte papier na pečenie. Cesto potrite marmeládou a následne čokoládovým krémom. Zrolujte a povrch rolády potrite roztopenou čokoládou. Servírujte s čerstvými ríbezľami.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Mäsovýroba Gašparík získala ocenenie Danubius Gastro 2017
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  5. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  6. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  7. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  8. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  9. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom?
  10. Jarné prázdniny pri mori?
  1. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  2. Mäsovýroba Gašparík získala ocenenie Danubius Gastro 2017
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  5. Dokázali by ste nakúpiť so zavretými očami?
  6. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  7. Stanovisko Klubu pre Bratislavu k zákazu hazardu v Bratislave
  8. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  9. Mesto Medzev v Charte európskych vidieckych obcí
  10. Valentínska nálada v Poluse pokračuje
  1. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 16 682
  2. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 10 890
  3. Ceny bytov vo veľkých mestách prekonali historický rekord 6 676
  4. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 5 996
  5. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta 5 911
  6. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári 5 689
  7. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 4 190
  8. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 4 102
  9. Jeden z najkrajších interiérov má Meridiana v Prievidzi 3 623
  10. Jarné prázdniny pri mori? 3 257

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Trainspotting po slovensky. Ako žijú narkomani v Bratislave

Strávili sme víkend v spoločnosti ľudí závislých od drog.

KOMENTÁRE

Barometer policajnej korupcie? Ako hladko kúpite drogu

Drogový biznis sa globalizuje a digitalizuje.

ŠPORT

Bratia posielajú väčšinu platu rodičom

Synovia majstra sveta prekonali otca.

KOMENTÁRE

Sulíka nahnevali ruské noviny, zastal sa Únie

Ruské médiá opisujú údajnú petíciu za vystúpenie Slovenska z EÚ.

Neprehliadnite tiež

Sú tri, sú sexi, no najmä vtipné: Kto sú krásky zo SketchShe?

Začalo to s karaoke v aute, teraz majú Austrálčanky státisíce odberateľov a desiatky videí, z ktorých prasknete od smiechu.

Mýty a fakty o menopauze: Čo si myslí gynekológ?

Ženy majú o menopauze často hororové predstavy a obávajú sa jej prejavov. Nie je to nutné.

Šesť známych párov, ktorých láska vydržala desaťročia

Láska na celý život existuje aj v šoubiznise. Dôkazom je niekoľko známych párov, ktoré sú spolu celé desaťročia.

Angelina Jolie: Superžena s kontroverznou minulosťou

Hollywoodska herečka má za sebou sebapoškodzovanie, nevydarené vzťahy s mužmi a experimenty s bisexualitou.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop