SME

Ľahké letné večere

Komu by sa chcelo tráviť teplé letné večery dlhým vyváraním? Podľa našich receptov budete mať pripravenú večeru za pár minút.

Palacinky s mletým mäsom
suroviny na 4 porcie

  • 5 palaciniek
  • veľká cibuľa
  • veľká mrkva
  • stonka zelerovej vňate
  • PL olivového oleja
  • 500 g mletého mäsa

Zohrejte olej na panvici. Opražte cibuľu, zeler a mrkvu nakrájanú na kocky. Pridajte mleté mäso a pražte, kým všetko nie je prepečené. Osoľte a okoreňte. Dajte vychladnutú mäsovo-zeleninovú plnku do stredu palacinky a navrch položte ďalšiu palacinku. Opakujte, kým neminiete všetku plnku a všetky palacinky. Narežte na štvrtky. Servírujte s hlávkovým šalátom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Placky z cukety a kokteilových paradajok
suroviny na 4 porcie

  • 30 ml slnečnicového oleja
  • 500 g cukiet, pozdĺžne nakrájaných na štvrťky
  • 5 veľkých vajíčok
  • 125 ml mlieka
  • 50 g strúhaného čedaru
  • 250 g kokteilových paradajok
  • čerstvá roketa
  • mladý špenát

obr_1.jpgZohrejte slnečnicový olej na panvici. Pridajte cuketu a duste asi minútu. Vyšľahajte vajíčka a mlieko, potom primiešajte syr. Osoľte a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením, potom prelejte zmes na cuketu a pridajte kokteilové paradajky. Prikryte panvicu pokrievkou a pečte na nízkom plameni päť až sedem minút, kým placka nie je prepečená. Servírujte posypané roketou a mladým špenátom, nakrájané na trojuholníky.


Korenisté cestoviny s paradajkami a slaninou
suroviny na 4 porcie

  • 125 g prerastenej slaniny
  • 30 ml slnečnicového oleja
  • 2 strúčiky podrveného cesnaku
  • sušené čili
  • biele korenie
  • 2 plechovky paradajok
  • 400 g cestovín
  • čerstvá bazalka a hobliny parmezánu

Opražte slaninu do chrumkava na suchej panvici. Zohrejte olej na veľkej panvici. Pridajte cesnak, čili a paradajky, osoľte a okoreňte. Duste päť minút na silnom plameni, potom pridajte opraženú slaninu a duste ďalších päť minút. Uvarte cestoviny al dente, sceďte a potom do nich vmiešajte paradajkovú zmes. Servírujte posypané čerstvou bazalkou a hoblinami parmezánu.

SkryťVypnúť reklamu

Na uhlí grilované kuracie burgery
suroviny na 4 porcie

  • 4 kuracie prsia, pozdĺžne narezané
  • 15 ml olivového oleja
  • šťava z citróna
  • červená cibuľa
  • 30 g mladého špenátu
  • pokrájané avokádo
  • veľká paradajka, pokrájaná na plátky
  • 4 rožky
  • majonéza

obr_3.jpgPokvapkajte kurča olivovým olejom. Grilujte ho na rozpálenej palacinkovej panvici asi tri minúty z každej strany, alebo kým nie je prepečené. Ochuťte soľou a čiernym korením, potom pokvapkajte citrónovou šťavou. Rozrežte rožky a naaranžujte šalátové ingrediencie. Navrch položte kuracie prsia a trochu majonézy.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  2. Čo bude toto leto in?
  3. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 9 033
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 630
  3. Kam smerujú peniaze bohatých? 4 880
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 3 684
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 290
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 822
  7. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 2 237
  8. Crème de la Crème štartuje už čoskoro 2 147
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Tomáš Mikloško: 11 vecí, ktoré ničia naše vzťahy – a ako to zmeniť
  2. Tomáš Mikloško: Ako (ne)cítiť svoje emócie
  3. Zuzana Pelaez: O plakaní, čakaní a platení alias o slovenskom, britskom a kolumbijskom zdravotníctve.
  4. Zdravotní Klauni: Posledná klauniáda pre Lenku
  5. Ján Karas: Keď moc nemá tvár: Prebudenie tých, ktorí mlčia na hrane autority a toxického riadenia
  6. Gabriela Sabolová: Ako Aničke takmer zakázali riadiť auto
  7. Liga za ľudské práva: Adriana Mesochoritisová: Dobre mienené rady môžu byť pre ženy v násilných vzťahoch nebezpečné
  8. Matúš Radusovsky: Rôzne druhy medu a ich benefity
  1. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 218
  2. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 8 325
  3. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 291
  4. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 8 169
  5. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 889
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 7 801
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 7 028
  8. Ján Valchár: O Istanbule a vybrakovaných skladoch tankov 5 580
  1. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  2. Marcel Rebro: Nebezpečný terorista s valaškou a mierumilovný rasista so samopalom
  3. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  4. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  5. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  6. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  7. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  8. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
reklama
SkryťZatvoriť reklamu