Ľahké letné večere

Komu by sa chcelo tráviť teplé letné večery dlhým vyváraním? Podľa našich receptov budete mať pripravenú večeru za pár minút.

Palacinky s mletým mäsom
suroviny na 4 porcie

  • 5 palaciniek
  • veľká cibuľa
  • veľká mrkva
  • stonka zelerovej vňate
  • PL olivového oleja
  • 500 g mletého mäsa

Zohrejte olej na panvici. Opražte cibuľu, zeler a mrkvu nakrájanú na kocky. Pridajte mleté mäso a pražte, kým všetko nie je prepečené. Osoľte a okoreňte. Dajte vychladnutú mäsovo-zeleninovú plnku do stredu palacinky a navrch položte ďalšiu palacinku. Opakujte, kým neminiete všetku plnku a všetky palacinky. Narežte na štvrtky. Servírujte s hlávkovým šalátom.

Placky z cukety a kokteilových paradajok
suroviny na 4 porcie

  • 30 ml slnečnicového oleja
  • 500 g cukiet, pozdĺžne nakrájaných na štvrťky
  • 5 veľkých vajíčok
  • 125 ml mlieka
  • 50 g strúhaného čedaru
  • 250 g kokteilových paradajok
  • čerstvá roketa
  • mladý špenát

obr_1.jpgZohrejte slnečnicový olej na panvici. Pridajte cuketu a duste asi minútu. Vyšľahajte vajíčka a mlieko, potom primiešajte syr. Osoľte a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením, potom prelejte zmes na cuketu a pridajte kokteilové paradajky. Prikryte panvicu pokrievkou a pečte na nízkom plameni päť až sedem minút, kým placka nie je prepečená. Servírujte posypané roketou a mladým špenátom, nakrájané na trojuholníky.


Korenisté cestoviny s paradajkami a slaninou
suroviny na 4 porcie

  • 125 g prerastenej slaniny
  • 30 ml slnečnicového oleja
  • 2 strúčiky podrveného cesnaku
  • sušené čili
  • biele korenie
  • 2 plechovky paradajok
  • 400 g cestovín
  • čerstvá bazalka a hobliny parmezánu

Opražte slaninu do chrumkava na suchej panvici. Zohrejte olej na veľkej panvici. Pridajte cesnak, čili a paradajky, osoľte a okoreňte. Duste päť minút na silnom plameni, potom pridajte opraženú slaninu a duste ďalších päť minút. Uvarte cestoviny al dente, sceďte a potom do nich vmiešajte paradajkovú zmes. Servírujte posypané čerstvou bazalkou a hoblinami parmezánu.


Na uhlí grilované kuracie burgery
suroviny na 4 porcie

  • 4 kuracie prsia, pozdĺžne narezané
  • 15 ml olivového oleja
  • šťava z citróna
  • červená cibuľa
  • 30 g mladého špenátu
  • pokrájané avokádo
  • veľká paradajka, pokrájaná na plátky
  • 4 rožky
  • majonéza

obr_3.jpgPokvapkajte kurča olivovým olejom. Grilujte ho na rozpálenej palacinkovej panvici asi tri minúty z každej strany, alebo kým nie je prepečené. Ochuťte soľou a čiernym korením, potom pokvapkajte citrónovou šťavou. Rozrežte rožky a naaranžujte šalátové ingrediencie. Navrch položte kuracie prsia a trochu majonézy.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  6. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  7. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  8. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  9. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  1. Detské zúbky sú veda
  2. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  7. AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  9. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  1. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 21 877
  2. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 11 309
  3. Rastie nám pokrivená generácia? 9 665
  4. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 2 990
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 2 214
  6. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 2 113
  7. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 587
  8. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 405
  9. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 338
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky 1 163

Hlavné správy zo Sme.sk

Neprehliadnite tiež

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V najnovšom čísle nájdete rozhovor s terapeutkou Katarínou Sipos o tom, ako rodičia vplývajú na správanie a zmýšľanie svojich detí.

Návrhári o ekológii v móde: Je trvalá udržateľnosť budúcnosťou?

Desať známych mien slovenskej módy prezradilo, čo si myslia o ekologickom módnom biznise.

Päť tipov na rýchle recepty s maslovou tekvicou

Tekvica je symbolom jesene. Jej využitie v kuchyni môže byť naozaj pestré.