Ľahké letné večere

Komu by sa chcelo tráviť teplé letné večery dlhým vyváraním? Podľa našich receptov budete mať pripravenú večeru za pár minút.

Palacinky s mletým mäsom
suroviny na 4 porcie

  • 5 palaciniek
  • veľká cibuľa
  • veľká mrkva
  • stonka zelerovej vňate
  • PL olivového oleja
  • 500 g mletého mäsa

Zohrejte olej na panvici. Opražte cibuľu, zeler a mrkvu nakrájanú na kocky. Pridajte mleté mäso a pražte, kým všetko nie je prepečené. Osoľte a okoreňte. Dajte vychladnutú mäsovo-zeleninovú plnku do stredu palacinky a navrch položte ďalšiu palacinku. Opakujte, kým neminiete všetku plnku a všetky palacinky. Narežte na štvrtky. Servírujte s hlávkovým šalátom.

Placky z cukety a kokteilových paradajok
suroviny na 4 porcie

  • 30 ml slnečnicového oleja
  • 500 g cukiet, pozdĺžne nakrájaných na štvrťky
  • 5 veľkých vajíčok
  • 125 ml mlieka
  • 50 g strúhaného čedaru
  • 250 g kokteilových paradajok
  • čerstvá roketa
  • mladý špenát

obr_1.jpgZohrejte slnečnicový olej na panvici. Pridajte cuketu a duste asi minútu. Vyšľahajte vajíčka a mlieko, potom primiešajte syr. Osoľte a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením, potom prelejte zmes na cuketu a pridajte kokteilové paradajky. Prikryte panvicu pokrievkou a pečte na nízkom plameni päť až sedem minút, kým placka nie je prepečená. Servírujte posypané roketou a mladým špenátom, nakrájané na trojuholníky.


Korenisté cestoviny s paradajkami a slaninou
suroviny na 4 porcie

  • 125 g prerastenej slaniny
  • 30 ml slnečnicového oleja
  • 2 strúčiky podrveného cesnaku
  • sušené čili
  • biele korenie
  • 2 plechovky paradajok
  • 400 g cestovín
  • čerstvá bazalka a hobliny parmezánu

Opražte slaninu do chrumkava na suchej panvici. Zohrejte olej na veľkej panvici. Pridajte cesnak, čili a paradajky, osoľte a okoreňte. Duste päť minút na silnom plameni, potom pridajte opraženú slaninu a duste ďalších päť minút. Uvarte cestoviny al dente, sceďte a potom do nich vmiešajte paradajkovú zmes. Servírujte posypané čerstvou bazalkou a hoblinami parmezánu.


Na uhlí grilované kuracie burgery
suroviny na 4 porcie

  • 4 kuracie prsia, pozdĺžne narezané
  • 15 ml olivového oleja
  • šťava z citróna
  • červená cibuľa
  • 30 g mladého špenátu
  • pokrájané avokádo
  • veľká paradajka, pokrájaná na plátky
  • 4 rožky
  • majonéza

obr_3.jpgPokvapkajte kurča olivovým olejom. Grilujte ho na rozpálenej palacinkovej panvici asi tri minúty z každej strany, alebo kým nie je prepečené. Ochuťte soľou a čiernym korením, potom pokvapkajte citrónovou šťavou. Rozrežte rožky a naaranžujte šalátové ingrediencie. Navrch položte kuracie prsia a trochu majonézy.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Mäsovýroba Gašparík získala ocenenie Danubius Gastro 2017
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  5. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  6. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  7. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  8. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  9. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom?
  10. Jarné prázdniny pri mori?
  1. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  2. Mäsovýroba Gašparík získala ocenenie Danubius Gastro 2017
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  5. Dokázali by ste nakúpiť so zavretými očami?
  6. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  7. Stanovisko Klubu pre Bratislavu k zákazu hazardu v Bratislave
  8. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  9. Mesto Medzev v Charte európskych vidieckych obcí
  10. Valentínska nálada v Poluse pokračuje
  1. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 17 555
  2. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 10 826
  3. Ceny bytov vo veľkých mestách prekonali historický rekord 6 751
  4. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta 5 980
  5. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 5 964
  6. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári 5 673
  7. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 4 111
  8. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 3 986
  9. Jeden z najkrajších interiérov má Meridiana v Prievidzi 3 687
  10. Fakulta manažmentu prepája štúdium a prax cez ďalšie strediská 3 352

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Trainspotting po slovensky. Ako žijú narkomani v Bratislave

Strávili sme víkend v spoločnosti ľudí závislých od drog.

KOMENTÁRE

Dobrovoľníci a štátna drogová politika sú v napätí

Drogový biznis sa globalizuje a digitalizuje.

ŠPORT

Bratia posielajú väčšinu platu rodičom

Synovia majstra sveta prekonali otca.

KOMENTÁRE

Sulíka nahnevali ruské noviny, zastal sa Únie

Ruské médiá opisujú údajnú petíciu za vystúpenie Slovenska z EÚ.

Neprehliadnite tiež

Šesť známych párov, ktorých láska vydržala desaťročia

Láska na celý život existuje aj v šoubiznise. Dôkazom je niekoľko známych párov, ktoré sú spolu celé desaťročia.

Angelina Jolie: Superžena s kontroverznou minulosťou

Hollywoodska herečka má za sebou sebapoškodzovanie, nevydarené vzťahy s mužmi a experimenty s bisexualitou.

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

Svieže vydanie o tanečnici, ktorá spája modernu a folklór aj o tom, ako sa prebudiť po zime.

Budovať svalstvo bez mäsa? Dá sa to, pevné svaly môžu mať aj vegáni

Pri snahe získať svalovú hmotu platí potreba proteínov, ich zdroj však nemusíme hľadať len v mäse.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop