Ľahké letné večere

Komu by sa chcelo tráviť teplé letné večery dlhým vyváraním? Podľa našich receptov budete mať pripravenú večeru za pár minút.

Palacinky s mletým mäsom
suroviny na 4 porcie

  • 5 palaciniek
  • veľká cibuľa
  • veľká mrkva
  • stonka zelerovej vňate
  • PL olivového oleja
  • 500 g mletého mäsa

Zohrejte olej na panvici. Opražte cibuľu, zeler a mrkvu nakrájanú na kocky. Pridajte mleté mäso a pražte, kým všetko nie je prepečené. Osoľte a okoreňte. Dajte vychladnutú mäsovo-zeleninovú plnku do stredu palacinky a navrch položte ďalšiu palacinku. Opakujte, kým neminiete všetku plnku a všetky palacinky. Narežte na štvrtky. Servírujte s hlávkovým šalátom.

Článok pokračuje pod video reklamou

Placky z cukety a kokteilových paradajok
suroviny na 4 porcie

  • 30 ml slnečnicového oleja
  • 500 g cukiet, pozdĺžne nakrájaných na štvrťky
  • 5 veľkých vajíčok
  • 125 ml mlieka
  • 50 g strúhaného čedaru
  • 250 g kokteilových paradajok
  • čerstvá roketa
  • mladý špenát

obr_1.jpgZohrejte slnečnicový olej na panvici. Pridajte cuketu a duste asi minútu. Vyšľahajte vajíčka a mlieko, potom primiešajte syr. Osoľte a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením, potom prelejte zmes na cuketu a pridajte kokteilové paradajky. Prikryte panvicu pokrievkou a pečte na nízkom plameni päť až sedem minút, kým placka nie je prepečená. Servírujte posypané roketou a mladým špenátom, nakrájané na trojuholníky.


Korenisté cestoviny s paradajkami a slaninou
suroviny na 4 porcie

  • 125 g prerastenej slaniny
  • 30 ml slnečnicového oleja
  • 2 strúčiky podrveného cesnaku
  • sušené čili
  • biele korenie
  • 2 plechovky paradajok
  • 400 g cestovín
  • čerstvá bazalka a hobliny parmezánu

Opražte slaninu do chrumkava na suchej panvici. Zohrejte olej na veľkej panvici. Pridajte cesnak, čili a paradajky, osoľte a okoreňte. Duste päť minút na silnom plameni, potom pridajte opraženú slaninu a duste ďalších päť minút. Uvarte cestoviny al dente, sceďte a potom do nich vmiešajte paradajkovú zmes. Servírujte posypané čerstvou bazalkou a hoblinami parmezánu.


Na uhlí grilované kuracie burgery
suroviny na 4 porcie

  • 4 kuracie prsia, pozdĺžne narezané
  • 15 ml olivového oleja
  • šťava z citróna
  • červená cibuľa
  • 30 g mladého špenátu
  • pokrájané avokádo
  • veľká paradajka, pokrájaná na plátky
  • 4 rožky
  • majonéza

obr_3.jpgPokvapkajte kurča olivovým olejom. Grilujte ho na rozpálenej palacinkovej panvici asi tri minúty z každej strany, alebo kým nie je prepečené. Ochuťte soľou a čiernym korením, potom pokvapkajte citrónovou šťavou. Rozrežte rožky a naaranžujte šalátové ingrediencie. Navrch položte kuracie prsia a trochu majonézy.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  1. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  2. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  3. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  4. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  5. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  9. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  10. Životné jubileum prof. Ing. Jaroslava Valáška, PhD.
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 19 612
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 14 930
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 11 223
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 10 734
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 8 418
  6. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 6 073
  7. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 4 671
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 3 638
  9. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 2 534
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu! 2 239

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Sagan sa v cieli pýtal: A kto dnes vyhral?

Prvý deň v Alpách nepriniesol žiadne zmeny.

KOŠICE KORZÁR

Súd v Budapešti súhlasil so žiadosťou Varholíkovej o prepustenie na slobodu

Slovenka si odpykáva v Maďarsku trest.

Neprehliadnite tiež

Británia zverejnila oficiálne fotky z krstín princa Louisa

Najmladšieho člena britskej kráľovskej rodiny pokrstili 9. júla.