Občerstvenie na výlet

Čo si zobrať na výlet, či piknik pod holým nebom? Máme pre vás tri tipy...

Lístkové štvorce s jahodami
suroviny na 8 porcií

  • 150 ml džemu
  • 3 polievkové lyžice kukuričnej múčky
  • 3 polievkové lyžice cukru
  • 5 ml citrónovej šťavy
  • 1 balíček lístkového cesta
  • 100 g pokrájaných čerstvých jahôd
  • 1 vaječný žĺtok
  • 5 ml mlieka
  • práškový cukor na posypanie

Zmiešajte džem, kukuričnú múčku, cukor, citrónovú šťavu a odložte bokom. Na plech položte papier na pečenie tak, aby jeho okraj pretŕčal z plechu najmenej 2 cm. Lístkové cesto prepoľte na polovicu. Jednu časť položte na dosku, ktorú si predtým jemne posypte múkou. Cesto vyvaľkajte na obdĺžnik s hrúbkou asi 0,5 cm a položte ho na papier na pečenie. Potom rozbaľte aj druhú polovicu cesta a vyvaľkajte na obdĺžnik tak, aby bolo trochu menšie ako to prvé. Vykrojte do vrchného obĺžnika formičkou ozdobné dierky a dajte na 15 minút chladiť. Lístkové cesto, ktoré sme položili na papier na pečenie, potrite na vrchu džemovou zmesou a poukladajte naň jahody. Potom prikryte cestom s vykrojenými dierkami, ktoré v rohoch jemne pritlačte, aby sa spojilo s cestom, ktoré je naspodku. Zmiešajte vaječný žĺtok a mlieko a koláč ním ľahko potrite. Poprášte s práškovým cukrom a pečte v predhriatej rúre 25 minút, pokiaľ nie je cesto hotové. Ak vám začne príliš rýchlo tmavnúť, prikryte ho alobalom. Predtým, ako odložíte koláč z plechu, počkajte kým úplne vychladne. Nakrájajte na štvorce.

Článok pokračuje pod video reklamou

Klobásové tortičky
suroviny na 12 – 16 ks

obr_1.jpg

  • 1 balíček lístkového cesta
  • 1 malá cibuľa
  • ½ červenej a ½ zelenej papriky
  • 10 ml olivového oleja
  • 1 nakrájaná klobáska
  • 1 veľké vajce
  • 80 ml smotany
  • 50 g syru čedar

Z lístkového cesta vykrojte kruhy. Uložte do vymastenej formy na muffiny. Spodok cesta prepichnite. Dajte piecť na 15 minút. Opečte cibuľu a papriku na oleji. Pridajte klobásku a pečte ďalších 5 minút. Zmiešajte vajce so smotanou a primiešajte nastrúhaný čedar. Ochuťte soľou a čiernym korením. Rozdeľte klobásovú zmes na tortičkové korpusy a na vrch pridajte vajíčkovú zmes. Pečte 15 až 20 minút.


Plnená ciabatta
suroviny na 8 porcií

  • 1obr_2.jpg ciabatta
  • hrsť rozpolených vykôstkovaných čiernych olív
  • nakladané papričky alebo baranie rohy
  • na plátky nakrájaný syr mozzarella

Ciabattu rozdeľte vodorovne na polovicu. Poukladajte na ňu nakladané papričky alebo baranie rohy. Pridajte vrstvu olív, potom vrstvu syru. Prikryte ciabattu druhou polovicou a zabezpečte ju kúskom motúzika. Pečte v predhriatej rúre 20 minút. Pred krájaním ju nechajte vychladnúť.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. S dobrým pivom leto chutí
  2. Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor
  3. Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína
  4. Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo
  5. Vieme, ako si vybrať tú správnu klimatizáciu
  6. Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut
  7. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  8. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  9. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  10. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  1. Ako bojovať proti plesniam v interiéri
  2. Vieme, ako si vybrať tú správnu klimatizáciu
  3. Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor
  4. Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut
  5. Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo
  6. Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína
  7. S dobrým pivom leto chutí
  8. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  9. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  10. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 31 666
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 25 022
  3. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 21 307
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 12 224
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 8 836
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 888
  7. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 3 719
  8. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 3 464
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 255
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 804

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Slobodníka za šéfa polície odmietli, ako pridelenec neprekáža

Marian Slobodník by ako šéf polície podľa premiéra Pellegriniho vzbudzoval pochybnosti. Obával sa prepojení na Bašternáka.

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: Nábor agentov aj získavanie informácii. To sú Noční vlci

Aké je posolstvo Nočných vlkov u nás.

SVET

Biele prilby boli hrdinami Sýrie, dnes ich vyháňa aj propaganda

Niektorí v nich vidia záchrancov, iní teroristov.

SVET

Scenár ako na Kryme? Putin chce referendum na Donbase

Trump sa má rozhodnúť, čo si myslí o referende na Ukrajine.

Neprehliadnite tiež

Organizujú prvý islandský festival u nás: Naše vízie sú veľké

Regina Ulejová a Laura Lovišková približujú, ako sa organizuje festival.

Zuzana Smatanová: Pred koncertami v sebe občas musím zobudiť extroverta

Speváčka po rokoch príprav vydala nový album.

Začnem od zajtra: Čo robiť, keď chýba motivácia k pohybu

Dobrý pocit zo športu dosiahnete ľahšie, ako si myslíte.

Keď varí muž: Streetfood na mastnom papieri je hit. Právom?

Cez týždeň jedzte, čo chcete, ale v sobotu si uvarte zložité jedlo.