Chutná exotika

Povzbuďte svoj apetít počas horúcich letných dní a doprajte si trochu nevšednej exotiky.

Dusené kurča s olivami
Suroviny na 4 porcie:

3 PL olív
8 kuracích stehien bez kože
semiačka fenikla
2 strúčiky roztlačeného cesnaku
kôra z 1 pomaranča
150 ml suchého bieleho vína

Zohrejte olej na panvici a opražte kurča do zlatista. Pridajte feniklové semiačka, cesnak a pomarančovú kôru a podľa chuti osoľte a okoreňte čerstvo pomletým čiernym korením.
Pridajte suché biele víno, prikryte pokrievkou a duste 20 minút – pridajte vodu, ak nie je dosť šťavy. Pridajte olivy a duste neprikryté ďalších 10 minút. Servírujte s kuskusom a hlávkovým šalátom.


Zeleninové thajské zelené kari
Suroviny na 4 porcie:

750 g tekvice nakrájanej na kocky
15 ml olivového oleja
1 posekaná cibuľa
30 ml zelenej kari pasty
400 ml kokosového mlieka z plechovky
300 g brokolice
10 ml rybacej omáčky

Zohrejte olej na panvici a uduste cibuľu domäkka. Pridajte kari pastu a tekvicu pražte ešte dve minúty. Vlejte kokosové mlieko a duste neprikryté 10 až 15 minút. Pridajte brokolicu, rybaciu omáčku, citrónovú šťavu a cukor a duste ďalších päť minút. Servírujte s jazmínovou ryžou ozdobené čerstvým koriandrom.


Pražené kurča s kešu orechmi
Suroviny na 4 porcie:

60 ml olivového oleja
500 g filé z kuracích pŕs, nakrájané na tenké pásiky
1 malá nakrájaná cibuľa
1 pokrájaná čili paprička
2 strúčiky podrveného cesnaku
6 jarných pokrájaných cibuliek
1 červená paprika, pokrájaná na pásiky
100 g cukrového hrášku
100 g pražených kešu orechov
30 ml sójovej omáčky
cukor
15 ml kuracieho vývaru

Zohrejte polovicu oleja na panvici a vypražte kurča. Odložte nabok. Zohrejte zvyšný olej a opražte cibuľu, čili a cesnak. Pridajte jarnú cibuľku, červenú papriku a hrášok a vyprážajte dve minúty. Pridajte kurča, kešu oriešky, sójovú omáčku, cukor a kurací vývar. Okoreňte podľa chuti a duste ešte minútu za stáleho miešania. Servírujte s ohriatymi tortilami.


Paradajkovo-ryžové mäsové guľky
Suroviny na 4 porcie:

500 g chudého mletého hovädzieho mäsa
250 g varenej ryže
postrúhaná cibuľa
zľahka vyšľahané vajíčko
5 g miešaných sušených byliniek
400 ml paradajkového pretlaku alebo čerstvo prepasírovaných paradajok

Zmiešajte všetky ingrediencie, okrem paradajkového pretlaku. Vytvarujte osem mäsových guliek a dajte ich na vymastenú zapekaciu misu. Polejte ich paradajkovým pretlakom a prikryte alobalom. Pečte v predhriatej rúre 20 minút. Odkryte a pečte ďalších 10 minút. Servírujte s dusenou zeleninou a miešaným šalátom.


Koláč s údenou rybou
Suroviny na 4 porcie:

Rolka hotového lístkového cesta
10 ml olivového oleja
nakrájaná cibuľa
nakrájaná zelená paprika
200 g údenej ryby
250 g strúhaného syra čedar
4 veľké vajíčka
250 ml smotany
50 ml mlieka (plus trocha navyše na potretie)

Vyvaľkajte lístkové cesto na zľahka pomúčenej doske a vysteľte ním misku na quiche s priemerom 23 cm alebo jednotlivé menšie misky. Zahrejte olej na panvici a pridajte cibuľu a zelenú papriku. Duste tri minúty. Vmiešajte rybu potrhanú na kúsočky a čedar a dajte do misky. Vyšľahajte spolu vajíčka, smotanu a mlieko, kým sa dokonale nespoja. Okoreňte podľa chuti čerstvo namletým čiernym korením, soľou a nalejte na plnku. Okraje cesta potrite trochou mlieka a pečte v predhriatej rúre 30 minút alebo kým plnka nie je prepečená. Pred servírovaním nechajte trocha vychladnúť. Podávajte so šalátom.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Zľava 3000 € na 3-izbové byty v Jarabinkách
  3. Atraktívnejšie učenie vďaka digitálnym technológiám
  4. Aký vplyv by mal konflikt v Kórei na vaše investície?
  5. JUDr. Barbora Sabó: Dobrý maklér šetrí čas, peniaze i nervy!
  6. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  7. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  8. Rastie nám pokrivená generácia?
  9. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  10. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  1. Exkurzia odborárov a absolventov SvF STU v Bratislave 2017
  2. Zvolen: Zvolenčania myslia na zabezpečenie svojich domovov
  3. Detské zúbky sú veda
  4. Atraktívnejšie učenie vďaka digitálnym technológiám
  5. Aký vplyv by mal konflikt v Kórei na vaše investície?
  6. Zľava 3000 € na 3-izbové byty v Jarabinkách
  7. JUDr. Barbora Sabó: Dobrý maklér šetrí čas, peniaze i nervy!
  8. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  9. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  10. Rastie nám pokrivená generácia?
  1. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 9 839
  2. Rastie nám pokrivená generácia? 4 243
  3. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 2 787
  4. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 2 231
  5. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 1 463
  6. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 262
  7. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 033
  8. JUDr. Barbora Sabó: Dobrý maklér šetrí čas, peniaze i nervy! 867
  9. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 851
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 741

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁRE

Kto sa bojí boja proti korupcii

Vo virtuálnom priestore sa objavujú útoky na prezidenta či protikorupčných aktivistov.

PRIMÁR

Päťdesiatnici a stres: Po päťdesiatke začne stres zabíjať

Nikto nie je stavaný na to, aby prežíval dlhodobý stres.

Neprehliadnite tiež

Vedkyňa, ktorá skúma ľudskú sexualitu: Žiarlivosť je obranný mechanizmus, načúvajme jej

Kateřina Klapilová tvrdí, že v laboratóriu je oveľa ťažšie vzrušiť ženy než mužov.

Ako vám pri pôrode môže pomôcť dula a kedy sa pre ňu rozhodnúť?

Prítomnosť duly pri pôrode dokázateľne znižuje percento cisárskych rezov.

Južná Morava: Dobré víno, história a prírodné krásy

Pri návšteve južnej Moravy vás čakajú neopakovateľné zážitky spojené s ochutnávaním kvalitného vína, spoznávaním bohatej histórie a prírodných unikátov.