Záhradné pochúťky...

Tieto jednoduché recepty využijete na pikniku alebo na letnej záhradnej párty. Ich príprava vám zaberie minimum času a pozitívny efekt bude stopercentne zaručený.

Baklažánovo-šunkové rolky
suroviny na 4 rolky

4 tortily
250 g baklažánovej nátierky
125 g údenej šunky
čerstvá žerucha
listy šalátu alebo čakanky

Natrite tortily baklažánovou nátierkou a obložte vrstvu šunky. Pridajte trochu žeruchy a šalátu, potom zviňte čo najtesnejšie. Každú rolku nakrájajte šikmým rezom na tretiny.

Ako si pripraviť baklažánovú nátierku
Očistenú pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme na kocky pokrájaný baklažán a posekaný cesnak. Osolíme a dusíme vo vlastnej šťave s malým množstvom vody. Udusený baklažán rozmixujeme dohladka, osolíme a okoreníme.

Rolky s opečenou červenou paprikou suroviny na 4 rolky

200 g nátierky hummus
4 veľké sladké červené papriky
olivový olej
morská soľ
čerstvo mleté čierne korenie
čerstvé výhonky rokety
listy šalátu alebo čakanky

Odkrojte oba konce paprík a na jednej strane ich pozdĺžne narežte. Odstráňte jadierka. Položte na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrite olejom a pečte na 230 °C asi 20 minút alebo kým nezmäknú. Potom olúpte kožu a mierne okoreňte. Potrite tortily hummusom. Obložte opečenou paprikou, pridajte výhonky rokety a šalát, potom zviňte čo najtesnejšie. Rolky nakrájajte šikmým rezom na tretiny.

Ako pripraviť hummus
Umyte cícer a namočte ho do slanej vody na celú noc. Uvarte ho domäkka a sceďte. Vodu nevylievajte. Rozmixujte cícer v mixéri a nechajte vychladnúť. Pridajte rozdrvený cesnak, rascu, soľ a znovu zmixujte. Ak je hummus príliš tuhý, prilejte do neho trochu vody z vývaru. Podľa chuti ho môžeme ochutiť olivovým olejom a červenou mletou paprikou.

Rolky s údeným pstruhom
suroviny na 4 rolky

1 uhorka
4 tortily
250 g nízkotučného krémového syra
200 g údeného pstruha
čerstvo mleté čierne korenie
8 natenko nakrájaných reďkoviek
listy šalátu alebo čakanky

Ošúpte uhorku a pokrájajte na tenké široké prúžky Natrite tortily syrom a obložte pásikmi údeného pstruha. Okoreňte čiernym korením. Pridajte prúžky uhorky, plátky reďkovky a šalát a zviňte čo najtesnejšie. Každú rolku nakrájajte šikmým rezom približne na tretiny a servírujte.


Tofu dip s naparenou a čerstvou zeleninou
suroviny na 4 porcie

zahr_02.jpg300 g neochuteného tofu
2 PL slnečnicového oleja
2 PL sezamového oleja
4 PL limetkovej šťavy

Zmixujte suroviny na dip. Chutí servírovaný s naparenou zeleninou alebo so zmesou surovej, chrumkavej zeleniny. Naparte špargľu, zelenú fazuľku alebo sladký hrášok a nakrájajte na paličky čerstvú mrkvu, celer alebo fenikel.


Ovocný šalát západu slnka
suroviny na 8 porcií

zahr_03.jpg1 veľké mango, nakrájané na kusy
1 malý žltý melón, nakrájaný na kusy
1 stredný ananás, nakrájaný na kusy
1 šálka egrešov
1 šálka jahôd alebo malín
šťava z 2 pomarančov
kvapka granadíny

Pokrájané ovocie zalejte čerstvo vytlačenou pomarančovou šťavou a kvapkou grenadíny. Servírujte vo veľkej sklenenej nádobe alebo v 8 malých sklenených pohárikoch.


Ibiškový čaj s campari a ľadom
suroviny na ľubovoľné množstvo porcií

zahr_05.jpg

ibiškový čaj
campari

Uvarte čaj a nechajte vychladnúť. Nalejte do pohárov, pridajte ľad a kvapku campari.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. S dobrým pivom leto chutí
  2. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  3. Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor
  4. Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína
  5. Vieme, ako si vybrať tú správnu klimatizáciu
  6. Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut
  7. Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo
  8. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  9. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  1. Spomaľovači internetu v mobile – 5 tipov ako s nimi zatočíte
  2. Create your own map in a new museum
  3. Ako bojovať proti plesniam v interiéri
  4. Vieme, ako si vybrať tú správnu klimatizáciu
  5. Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor
  6. Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut
  7. Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo
  8. Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína
  9. S dobrým pivom leto chutí
  10. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  1. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 25 207
  2. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 24 406
  3. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 22 364
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 10 703
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 8 158
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 565
  7. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 3 998
  8. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 3 264
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 2 990
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 949

Hlavné správy zo Sme.sk

AUTORSKÁ STRANA PETRA TKAČENKA

Tri mýty o brexite

Briti už si hrozienka vyberať nebudú.

Neprehliadnite tiež

Slovenky organizujú islandský festival: Objednať si ich kapelu je drahé

Regina Ulejová a Laura Lovišková približujú, ako sa organizuje festival.