Tipy na rýchlu večeru...

Aj vy sa sťažujete, že po práci už nemáte dosť energie, aby ste vystávali hodiny nad sporákom? Inšpirujte sa našimi chutnými rýchlovkami. Ich príprava vám zaberie maximálne dvadsať minút.

Soufflé omelety
suroviny na 2 porcie

30 ml olivového oleja
1 nakrájaná cibuľa
zmes pokrájanej zeleniny podľa vášho výberu
4 veľké vajíčka, oddelené žĺtky od bielkov
čerstvá petržlenová vňať alebo nasekaná pažítka
1/2 hrnčeka kozieho syra, nakrájaného

Zohrejte 25 ml olivového oleja na veľkej panvici. Pridajte cibuľu a krátko poduste, potom pridajte zeleninu a za stáleho miešania pražte tri až päť minút. Odstavte nabok. Vyšľahajte žĺtky. Pridajte pertžlen. V inej mise vyšľahajte bielka a opatrne primiešajte k žĺtkom. Zohrejte zvyšný olej na stredne veľkej panvici. Opražte vajíčka na miernom plameni, kým sa nezrazia. Posypte polovicu omelety syrom a zeleninou. Preložte napoly pomocou plochej varechy, trochu pritlačte a servírujte.

Jahňacie kotlety s pšeničným šalátom
suroviny na 4 porcie

4 strúčiky roztlačeného cesnaku
50 ml citrónovej šťavy
100 ml olivového oleja
8 jahňacích kotliet
100 g celozrnnej pšenice bulgur
1 červená cibuľa, najemno nakrájaná
1/2 uhorky, nakrájanej na kocky
4 paradajky, nakrájané na kocky
čerstvo posekaná mäta

obr_04.jpgZmiešajte cesnak, 20 ml citrónovej šťavy a 20 ml olivového oleja. Polejte zmesou kotlety a marinujte 15 minút. Šalát: Opláchnite pšenicu bulgur v studenej vode. Sceďte ju a potom prelejte vriacou vodou. Odložte nabok na 15 až 20 minút, kým nezmäkne. Potom primiešajte zvyšnú citrónovú šťavu a olej, cibuľu, uhorku, paradajky a mätu. Okoreňte podľa chuti. Grilujte jahňacie kotlety na platňovej panvici alebo pečte na grile dve až štyri minúty z každej strany alebo kým nie sú prepečené podľa vašej chuti. Servírujte s pšeničným šalátom.

Lososové kebaby
suroviny na 4 porcie

35 ml olivového oleja
zmes marockého korenia na marinádu
500 g lososových steakov, zbavených kože a nakrájaných
4-6 cukín
1 červená paprika, zbavená semiačok a pokrájaná
šťava z jedného citróna

obr_03.jpgZmiešajte olivový olej a zmes marinádového korenia. Polejte tým rybu tak, aby sa dobre obalila v marináde. Nakrájajte cukety na pásiky. Poduste vo vriacej vode minútu, potom sceďte. Nastoknite kocku červenej papriky na kebabovú ihlicu, potom omotajte pásiky cukety okolo kúskov ryby a napichujte na ihlicu. Každú ihlicu zakončite kockou sladkej papriky. Potrite kebaby zvyšným olivovým olejom a grilujte na grile alebo v grilovacej panvici, kým sa ryba neprepečie. Pokvapkajte citrónovou šťavou a servírujte so šalátom.

Hubová šawarma (gyros)
suroviny na 4 porcie

30 ml olivového oleja
1 nakrájaná cibuľa
250 g rôznych húb, pokrájaných na väčšie kusy
2 strúčiky rozdrveného cesnaku
hrsť čerstvého nasekaného oregana
4 placky pita
šalátová zelenina na dochutenie
150 ml šalátu tzatziki

obr_01.jpgZohrejte olivový olej na veľkej panvici a poduste cibuľu do zlatohneda. Pridajte huby a cesnak a duste zmes tri až štyri minúty, kým nezmäkne. Odstavte z plameňa. Pridajte oregano a okoreňte podľa chuti soľou a čerstvo pomletým čiernym korením. Zahrejte placky pita a rozpoľte ich. Do každej pity dajte trochu šalátových ingrediencií, prikryte hubami a polejte tzatzikmi.

Cestoviny s kurčaťom a špargľou
suroviny na 4 porcie

400 g cestovín penne
4 PL masla
1 nakrájaná cibuľa
4 filety z kuracích pŕs, pokrájané na kocky
2 PL múky
125 ml mlieka
410 g plechovka špargle
hrsť čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
strúhaný parmezán alebo čedar

obr_02.jpgUvarte cestoviny vo vriacej vode domäkka a sceďte. Zohrejte polovicu masla na panvici. Pridajte cibuľu a poduste dve minúty. Pridajte kurča a opražte ho za stáleho miešania na silnom plameni tri minúty. Odstavte panvicu z plameňa. Zohrejte zvyšné maslo. Pridajte múku a pomiešajte. Pridávajte postupne mlieko a miešajte, aby sa neurobili hrudky. Do takto pripravenej omáčky vlejte šťavu zo špargle. Miešajte nad plameňom, kým nezhustne. Pridajte kurča, cibuľu, špargľu a petržlen. Vmiešajte do cestovín a okoreňte podľa chuti. Servírujte posypané strúhaným parmezánom alebo čedarom.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?
  2. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?
  3. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných
  4. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy
  5. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku
  6. Zelené Grunty vám ponúknu viac, ako očakávate
  7. Kam do tepla v januári?
  8. First moment Turecko: využite zľavy na špičkové hotely
  9. Konzultácia so svetovými odborníkmi dokáže zachrániť život
  10. Demänovku mieša iba jeden človek. Ako si strážia receptúru?
  1. Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku
  2. Alarica – new business project in the market of shoes
  3. Ako jazdiť na snehu alebo ľade?
  4. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?
  5. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?
  6. Toto tajomstvo vrcholoví športovci dlho skrývali
  7. Vlani sme si vyberali z vyše pol milióna inzerovaných áut
  8. V centre našej pozornosti sú zákazníci. Už 50 rokov
  9. Začiatok roka patrí dani z nehnuteľností
  10. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných
  1. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie? 12 796
  2. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli? 8 069
  3. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných 4 392
  4. Toto tajomstvo vrcholoví športovci dlho skrývali 3 472
  5. Tatra banka spustila najmodernejší internet banking pre firmy 3 177
  6. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy 2 807
  7. Kam do tepla v januári? 2 026
  8. First moment Turecko: využite zľavy na špičkové hotely 1 840
  9. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku 1 675
  10. Zelené Grunty vám ponúknu viac, ako očakávate 1 007

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Kuzminová: Presvedčila som sa, že chyba nie je v streleckej forme

Slovenská biatlonistka je bez stresu a vo väčšej pohode. V stíhacích pretekoch skončila jedenásta.

BRATISLAVA

Developer oprášil projekt pred stanicou Nové Mesto

Pred stanicou oproti Kuchajde plánujú postaviť obytné budovy.

TECH

Tajomstvo kreativity: Čo hovorí veda

Veda napovedá aj to, ako dosiahnuť vytúženú budúcnosť.

Neprehliadnite tiež

Prečo ľudia podvádzajú? Prieskum dal jasnú odpoveď a nie je iba jedna

Aké sú motivácie tých, ktorí páchajú neveru a prečo sú aj šťastní ľudia neverní?

Wellness cestovanie: Čo si pod novým trendom predstaviť?

Cestovanie, ktoré má v prvom rade priniesť oddych a očistu mysle, je staro-novou záležitosťou v inovatívnom šate.

Dolly Parton: Ako sa z obyčajného dievčaťa stala kráľovná country

Blýskavé kostýmy, výrazný mejkap, objemné platinové blond vlasy a typický „hrkálkový“ hlas, to všetko tvorí legendu country hudby.

Sedem malých predsavzatí pre vašu krásu

Toto je niekoľko drobností, ktoré môžeme urobiť, aby sme pomohli pleti či vlasom.

Desať receptov na muffiny

Jednoduché, zdravé aj rafinované recepty na koláčiky v košíčku.