SME

Tipy na rýchlu večeru

Aj vy sa sťažujete, že po práci už nemáte dosť energie, aby ste vystávali hodiny nad sporákom? Inšpirujte sa našimi chutnými rýchlovkami. Ich príprava vám zaberie maximálne dvadsať minút.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Soufflé omelety

suroviny na 2 porcie

  • 30 ml olivového oleja
  • 1 nakrájaná cibuľa
  • zmes pokrájanej zeleniny podľa vášho výberu
  • 4 veľké vajíčka, oddelené žĺtky od bielkov
  • čerstvá petržlenová vňať alebo nasekaná pažítka
  • 1/2 hrnčeka kozieho syra, nakrájaného

Zohrejte 25 ml olivového oleja na veľkej panvici. Pridajte cibuľu a krátko poduste, potom pridajte zeleninu a za stáleho miešania pražte tri až päť minút. Odstavte nabok.

Vyšľahajte žĺtky. Pridajte petržlen.

V inej mise vyšľahajte bielka a opatrne primiešajte k žĺtkom. Zohrejte zvyšný olej na stredne veľkej panvici.

SkryťVypnúť reklamu

Opražte vajíčka na miernom plameni, kým sa nezrazia. Posypte polovicu omelety syrom a zeleninou.

Preložte napoly pomocou plochej varechy, trochu pritlačte a servírujte.

Jahňacie kotlety s pšeničným šalátom

suroviny na 4 porcie

  • 4 strúčiky roztlačeného cesnaku
  • 50 ml citrónovej šťavy
  • 100 ml olivového oleja
  • 8 jahňacích kotliet
  • 100 g celozrnnej pšenice bulgur
  • 1 červená cibuľa, najemno nakrájaná
  • 1/2 uhorky, nakrájanej na kocky
  • 4 paradajky, nakrájané na kocky
  • čerstvo posekaná mäta


obr_04.jpgZmiešajte cesnak, 20 ml citrónovej šťavy a 20 ml olivového oleja. Polejte zmesou kotlety a marinujte 15 minút.

Šalát: Opláchnite pšenicu bulgur v studenej vode. Sceďte ju a potom prelejte vriacou vodou. Odložte nabok na 15 až 20 minút, kým nezmäkne.

Potom primiešajte zvyšnú citrónovú šťavu a olej, cibuľu, uhorku, paradajky a mätu. Okoreňte podľa chuti.

SkryťVypnúť reklamu

Grilujte jahňacie kotlety na platňovej panvici alebo pečte na grile dve až štyri minúty z každej strany alebo kým nie sú prepečené podľa vašej chuti. Servírujte s pšeničným šalátom.

Lososové kebaby

suroviny na 4 porcie

  • 35 ml olivového oleja
  • zmes marockého korenia na marinádu
  • 500 g lososových steakov, zbavených kože a nakrájaných
  • 4-6 cukín
  • 1 červená paprika, zbavená semiačok a pokrájaná
  • šťava z jedného citróna

obr_03.jpgZmiešajte olivový olej a zmes marinádového korenia. Polejte tým rybu tak, aby sa dobre obalila v marináde.

Nakrájajte cukety na pásiky. Poduste vo vriacej vode minútu, potom sceďte. Nastoknite kocku červenej papriky na kebabovú ihlicu, potom omotajte pásiky cukety okolo kúskov ryby a napichujte na ihlicu. Každú ihlicu zakončite kockou sladkej papriky.

SkryťVypnúť reklamu

Potrite kebaby zvyšným olivovým olejom a grilujte na grile alebo v grilovacej panvici, kým sa ryba neprepečie. Pokvapkajte citrónovou šťavou a servírujte so šalátom.

Hubová šawarma (gyros)

suroviny na 4 porcie

  • 30 ml olivového oleja
  • 1 nakrájaná cibuľa
  • 250 g rôznych húb, pokrájaných na väčšie kusy
  • 2 strúčiky rozdrveného cesnaku
  • hrsť čerstvého nasekaného oregana
  • 4 placky pita
  • šalátová zelenina na dochutenie
  • 150 ml šalátu tzatziki


obr_01.jpgZohrejte olivový olej na veľkej panvici a poduste cibuľu do zlatohneda.

Pridajte huby a cesnak a duste zmes tri až štyri minúty, kým nezmäkne. Odstavte z plameňa.

Pridajte oregano a okoreňte podľa chuti soľou a čerstvo pomletým čiernym korením.

Zahrejte placky pita a rozpoľte ich. Do každej pity dajte trochu šalátových ingrediencií, prikryte hubami a polejte tzatzikmi.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Cestoviny s kurčaťom a špargľou

suroviny na 4 porcie

  • 400 g cestovín penne
  • 4 PL masla
  • 1 nakrájaná cibuľa
  • 4 filety z kuracích pŕs, pokrájané na kocky
  • 2 PL múky
  • 125 ml mlieka
  • 410 g plechovka špargle
  • hrsť čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
  • strúhaný parmezán alebo čedar


obr_02.jpgUvarte cestoviny vo vriacej vode domäkka a sceďte.

Zohrejte polovicu masla na panvici. Pridajte cibuľu a poduste dve minúty. Pridajte kurča a opražte ho za stáleho miešania na silnom plameni tri minúty. Odstavte panvicu z plameňa.

Zohrejte zvyšné maslo. Pridajte múku a pomiešajte. Pridávajte postupne mlieko a miešajte, aby sa neurobili hrudky.

Do takto pripravenej omáčky vlejte šťavu zo špargle. Miešajte nad plameňom, kým nezhustne.

Pridajte kurča, cibuľu, špargľu a petržlen. Vmiešajte do cestovín a okoreňte podľa chuti.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Servírujte posypané strúhaným parmezánom alebo čedarom.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Ako zvládnuť podnikanie, rodinu aj voľný čas bez kompromisov?
  2. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme
  3. Ako pripraviť motorku na sezónu: Rady pre bezpečnú jazdu
  4. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  5. V podzemí sa skrýva poklad nezmenený už 182 rokov
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  7. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  2. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  3. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  4. Kalamita v Markovej spracovaná v súlade so zákonom
  5. Konferencia eFleet Day 2025 hlási posledné voľné miesta
  6. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete
  8. Fico škodí ekonomike, predbehli nás aj Rumuni
  1. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 16 445
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 9 160
  3. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 251
  4. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie 5 378
  5. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 3 459
  6. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice 3 097
  7. Muži, nepodceňujte návštevu kardiológa. Srdce máte len jedno 2 263
  8. Môže hudba pomôcť neurologickým pacientom lepšie chodiť? 2 108
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


2

Veľkonočné tradície majú mnoho podôb.


Pavol Juračka
Katarína Del Rio a Bianka Urbanovská zo ZA SEBA, o.z.

Agresora najviac prekvapí, keď obeť neostane ticho.


29
Nepečený cheesecake s ovocím.

Rýchly cheesecake bez pečenia je lahodný a osviežujúci. V tomto článku nájdete recepty aj tipy na cheesecake bez zapínania rúry.


redakcia SME ženy
reklama
  1. Tomáš Mikloško: Ako (ne)cítiť svoje emócie
  2. Zuzana Pelaez: O plakaní, čakaní a platení alias o slovenskom, britskom a kolumbijskom zdravotníctve.
  3. Zdravotní Klauni: Posledná klauniáda pre Lenku
  4. Ján Karas: Keď moc nemá tvár: Prebudenie tých, ktorí mlčia na hrane autority a toxického riadenia
  5. Gabriela Sabolová: Ako Aničke takmer zakázali riadiť auto
  6. Liga za ľudské práva: Adriana Mesochoritisová: Dobre mienené rady môžu byť pre ženy v násilných vzťahoch nebezpečné
  7. Matúš Radusovsky: Rôzne druhy medu a ich benefity
  8. Michaela Witters: Čo za ľudí vychováva deti, ktoré dokážu niekomu takto ublížiť?
  1. Matej Galo: Záhady o pôvode slintačky a krívačky odhalené 105 370
  2. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku. 78 733
  3. Rado Surovka: Raši dostal padáka 59 627
  4. Martin Ondráš: Piate ohnisko nákazy SLAK - skutočná pravda 22 170
  5. Rado Surovka: Ficove Amater Airlines dopravili na Slovensko slintačku 20 459
  6. Radko Mačuha: Vládna koalícia si začala dávať úplatky priamo v parlamente. 9 671
  7. Viktor Pamula: S Ruskom na večné časy a nikdy inak 7 683
  8. Ivan Mlynár: Šutaj Eštok prirovnaním čurillovcov k vrahovi potvrdil, že zhora z neho vypadáva to isté ako zdola. 7 620
  1. Věra Tepličková: Spevy sobotné alebo Vybrala sa Martina na púť priamo do Ríma
  2. Tupou Ceruzou: Transakčná daň
  3. Post Bellum SK: Oslobodenie Bratislavy – boj za cenu stoviek životov
  4. Marcel Rebro: Slovenské drony na ukrajinskom nebi
  5. Věra Tepličková: Nie je nad to, mať na verejnosti dobrých priateľov
  6. Tupou Ceruzou: Medvede
  7. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku.
  8. Tupou Ceruzou: Mr. Business
SkryťZatvoriť reklamu