"BYLINKOVÝ ŠPECIÁL"

Jarný prídel energie...

Zabojujte s jarnou únavou výdatným jedlom výraznej chuti. A hlavne - nešetrite bylinkami!

Bylinkové kukuričné placky
suroviny na 4 porcie

2 veľké vajíčka
60 ml mlieka
1/3 hrnčeka múky s kypriacim práškom
300 g mrazenej sladkej kukurice, rozmrazenej
rôzne čerstvé nasekané bylinky
hrsť rôznych sušených byliniek
6 najemno nakrájaných jarných cibuliek
40 ml oleja

Vyšľahajte vajíčka a mlieko, vmiešajte múku a pridajte kukuricu, bylinky a jarné cibuľky. Zahrejte olej na veľkej panvici a opražte zmes po lyžiciach na strednom plameni dozlatova. Servírujte pirohy spolu so studeným mäsom, pikantným čatní a šalátom podľa sezóny.

Kurča s balzamikovou, marhuľovou a rozmarínovou omáčkou
suroviny na 4 porcie

60 ml balzamikového octu
200 ml kuracieho vývaru
1 ČL kryštálového hnedého cukru
410g plechovka rozpolených marhúľ
80ml šťavy z marhúľ
6 filetov z kuracích pŕs, natenko nakrájaných
nasekaný čerstvý rozmarín

obr_05.jpgZmiešajte ocot, vývar, cukor a marhuľovú šťavu. Pridajte kurča a nechajte ho marinovať. Zahrejte veľkú panvicu na strednom plameni, pridajte kurča a marinádu. Duste šesť až desať minút, alebo kým nie je mäso dôkladne uvarené. Vyberte kurča z panvice, pridajte marhule a rozmarín a duste ďalších päť minút. Vráťte kurča na panvicu a zohrejte ho. Servírujte s kuskusom alebo s ryžou.

Údené rebierka s paradajkovým a mangovým čatní
suroviny na 4 porcie

15 ml francúzskej horčice
4 údené rebierka
45 ml paradajkovej omáčky
40 ml mangového alebo ananásového čatní
15 ml worcestrovej omáčky

obr_02.jpgPotrite rebierka horčicou. Zmiešajte paradajkovú omáčku, čatní a worcestrovú omáčku, prelejte zmesou rebierka a odložte nabok. Opražte na platni alebo na uhlíkoch asi päť minút z každej strany, alebo kým nie sú rebierka prepečené. Servírujte so sezónnym šalátom a mladými zemiakmi ochutenými bylinkami.

Cestoviny s klobásou, olivami a citrónom
suroviny na 4 porcie

8 bravčových klobások
300 g tagliatelle alebo iných cestovín
30 ml slnečnicového oleja
1 najemno nakrájaná cibuľa
6 prepolených paradajok
100 g čiernych olív bez kôstok, nahrubo pokrájaných
kôra z jedného citróna
60 ml bazalkového pesta

obr_04.jpgGrilujte bravčové klobásky, kým nie sú zlatohnedé a prepečené. Nakrájajte na tenké plátky. Uvarte cestoviny, aby boli al dente. Zahrejte olej na veľkej panvici a poduste cibuľu dozlatova. Pridajte paradajky a poduste domäkka. Pridajte zvyšné ingrediencie a premiešajte spolu s cestovinami. Servírujte s chrumkavým chlebom alebo šalátom ako prílohou.

Rybí šalát s kayenskou príchuťou
suroviny na 4 porcie

1 hrnčeka múky
kayenské korenie
500 g filé z hejka, nakrájané na pásiky
100 ml oleja
1 balíček šalátových listov
1 pokrájané avokádo
1 červená alebo biela cibuľa, najemno nakrájaná
nastrúhaný parmezán
majonéza alebo tzatziki

Zmiešajte múku a korenie a obaľte v zmesi pásiky ryby. Zahrejte olej na veľkej panvici a opražte rybu dozlatova. Naaranžujte plátky ryby na tanier so šalátovými ingredienciami a servírujte pokvapkané majonézou alebo tzatzikmi.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. JUDr. Barbora Sabó: Dobrý maklér šetrí čas, peniaze i nervy!
  3. Rastie nám pokrivená generácia?
  4. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  5. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  7. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  9. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  10. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  1. JUDr. Barbora Sabó: Dobrý maklér šetrí čas, peniaze i nervy!
  2. Detské zúbky sú veda
  3. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  4. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  5. Rastie nám pokrivená generácia?
  6. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  7. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  8. AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel
  9. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  10. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  1. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 15 221
  2. Rastie nám pokrivená generácia? 10 690
  3. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 4 012
  4. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 3 192
  5. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 2 015
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 441
  7. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 286
  8. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 167
  9. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 1 145
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky 640

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Sagan: Bol som zmierený s tým, že nevyhrám

Slovenský cyklista dokázal to, čo sa ešte nikdy nikomu nepodarilo.

KOMENTÁRE

Až teraz si Merkelová začína budovať svoj odkaz

Bude to ona, kto bude ovládať nemeckú aj európsku politiku.

Neprehliadnite tiež

Návrhári o ekológii v móde: Je trvalá udržateľnosť budúcnosťou?

Desať známych mien slovenskej módy prezradilo, čo si myslia o ekologickom módnom biznise.

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V najnovšom čísle nájdete rozhovor s terapeutkou Katarínou Sipos o tom, ako rodičia vplývajú na správanie a zmýšľanie svojich detí.

Päť tipov na rýchle recepty s maslovou tekvicou

Tekvica je symbolom jesene. Jej využitie v kuchyni môže byť naozaj pestré.