"BYLINKOVÝ ŠPECIÁL"

Jarný prídel energie...

Zabojujte s jarnou únavou výdatným jedlom výraznej chuti. A hlavne - nešetrite bylinkami!

Bylinkové kukuričné placky
suroviny na 4 porcie

2 veľké vajíčka
60 ml mlieka
1/3 hrnčeka múky s kypriacim práškom
300 g mrazenej sladkej kukurice, rozmrazenej
rôzne čerstvé nasekané bylinky
hrsť rôznych sušených byliniek
6 najemno nakrájaných jarných cibuliek
40 ml oleja

Vyšľahajte vajíčka a mlieko, vmiešajte múku a pridajte kukuricu, bylinky a jarné cibuľky. Zahrejte olej na veľkej panvici a opražte zmes po lyžiciach na strednom plameni dozlatova. Servírujte pirohy spolu so studeným mäsom, pikantným čatní a šalátom podľa sezóny.

Kurča s balzamikovou, marhuľovou a rozmarínovou omáčkou
suroviny na 4 porcie

60 ml balzamikového octu
200 ml kuracieho vývaru
1 ČL kryštálového hnedého cukru
410g plechovka rozpolených marhúľ
80ml šťavy z marhúľ
6 filetov z kuracích pŕs, natenko nakrájaných
nasekaný čerstvý rozmarín

obr_05.jpgZmiešajte ocot, vývar, cukor a marhuľovú šťavu. Pridajte kurča a nechajte ho marinovať. Zahrejte veľkú panvicu na strednom plameni, pridajte kurča a marinádu. Duste šesť až desať minút, alebo kým nie je mäso dôkladne uvarené. Vyberte kurča z panvice, pridajte marhule a rozmarín a duste ďalších päť minút. Vráťte kurča na panvicu a zohrejte ho. Servírujte s kuskusom alebo s ryžou.

Údené rebierka s paradajkovým a mangovým čatní
suroviny na 4 porcie

15 ml francúzskej horčice
4 údené rebierka
45 ml paradajkovej omáčky
40 ml mangového alebo ananásového čatní
15 ml worcestrovej omáčky

obr_02.jpgPotrite rebierka horčicou. Zmiešajte paradajkovú omáčku, čatní a worcestrovú omáčku, prelejte zmesou rebierka a odložte nabok. Opražte na platni alebo na uhlíkoch asi päť minút z každej strany, alebo kým nie sú rebierka prepečené. Servírujte so sezónnym šalátom a mladými zemiakmi ochutenými bylinkami.

Cestoviny s klobásou, olivami a citrónom
suroviny na 4 porcie

8 bravčových klobások
300 g tagliatelle alebo iných cestovín
30 ml slnečnicového oleja
1 najemno nakrájaná cibuľa
6 prepolených paradajok
100 g čiernych olív bez kôstok, nahrubo pokrájaných
kôra z jedného citróna
60 ml bazalkového pesta

obr_04.jpgGrilujte bravčové klobásky, kým nie sú zlatohnedé a prepečené. Nakrájajte na tenké plátky. Uvarte cestoviny, aby boli al dente. Zahrejte olej na veľkej panvici a poduste cibuľu dozlatova. Pridajte paradajky a poduste domäkka. Pridajte zvyšné ingrediencie a premiešajte spolu s cestovinami. Servírujte s chrumkavým chlebom alebo šalátom ako prílohou.

Rybí šalát s kayenskou príchuťou
suroviny na 4 porcie

1 hrnčeka múky
kayenské korenie
500 g filé z hejka, nakrájané na pásiky
100 ml oleja
1 balíček šalátových listov
1 pokrájané avokádo
1 červená alebo biela cibuľa, najemno nakrájaná
nastrúhaný parmezán
majonéza alebo tzatziki

Zmiešajte múku a korenie a obaľte v zmesi pásiky ryby. Zahrejte olej na veľkej panvici a opražte rybu dozlatova. Naaranžujte plátky ryby na tanier so šalátovými ingredienciami a servírujte pokvapkané majonézou alebo tzatzikmi.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Tatra banka spustila najmodernejší internet banking pre firmy
  2. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných
  3. Iba dnes: Narodeninové predplatné SME.sk za 25 eur
  4. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy
  5. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku
  6. Zelené Grunty vám ponúknu viac, ako očakávate
  7. Kam do tepla v januári?
  8. First moment Turecko: využite zľavy na špičkové hotely
  9. Konzultácia so svetovými odborníkmi dokáže zachrániť život
  10. Demänovku mieša iba jeden človek. Ako si strážia receptúru?
  1. Začiatok roka patrí dani z nehnuteľností
  2. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných
  3. Tipy pre atraktívne poprsie po dojčení. Plastike povedzte nie
  4. Stanovisko spoločnosti Advokátska kancelária JUDr. Radomír Bžán
  5. Tatra banka spustila najmodernejší internet banking pre firmy
  6. Iba dnes: Narodeninové predplatné SME.sk za 25 eur
  7. Denník SME oslavuje 25 rokov rekordným počtom predplatiteľov
  8. Najinzerovanejšie zánovné auto roku 2017? Mnohých to prekvapí
  9. Stavebná fakulta STU pozýva na Deň otvorených dverí!
  10. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy
  1. Iba dnes: Narodeninové predplatné SME.sk za 25 eur 15 568
  2. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy 11 933
  3. Tatra banka spustila najmodernejší internet banking pre firmy 3 318
  4. Demänovku mieša iba jeden človek. Ako si strážia receptúru? 2 965
  5. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku 2 238
  6. Kam do tepla v januári? 2 164
  7. First moment Turecko: využite zľavy na špičkové hotely 1 838
  8. Moderný bungalov očami mladých architektov 1 642
  9. Divoký Island: cesta ostrovom ľadu a ohňa 1 268
  10. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných 1 139

Hlavné správy zo Sme.sk

SVET

Ilumináti, pedofília a ŠtB. Špinavý boj o Hrad sa rozbieha

Na Kisku pred voľbami vytiahli scientológiu, na Drahoša iluminátov. Hoaxy môžu pomôcť Zemanovi vyhrať.

DOMOV

Dobré ráno: Česi si dovolili, čo si u nás ani Fico netrúfol

Ako prebiehajú české prezidentské voľby.

KOMENTÁRE

Zeman sa buď zaprie, alebo prehrá

Konfrontačná kampaň tentoraz stačiť nebude.

DOMOV

Kosík rozšíril zoznam Lexových káuz

S Lexom sa spája viac ako desať káuz.

Neprehliadnite tiež

Celebrity nosia nepraktické okuliare, ktoré takmer nikomu nepristanú

Trend miniatúrnych okuliarov je plný paradoxov.

Z nemocnice prepustili dieťa, ktoré pri narodení vážilo len 400 gramov

Od predčasného narodenia dievčatka ubehlo pol roka.

Čo si mala oblečené? V belgickom múzeu vystavujú šaty znásilnených žien

Výstava má poukázať na fakt, že príčinou násilia nie je to, čo má človek oblečené.