"BYLINKOVÝ ŠPECIÁL"

Jarný prídel energie...

Zabojujte s jarnou únavou výdatným jedlom výraznej chuti. A hlavne - nešetrite bylinkami!

Bylinkové kukuričné placky
suroviny na 4 porcie

2 veľké vajíčka
60 ml mlieka
1/3 hrnčeka múky s kypriacim práškom
300 g mrazenej sladkej kukurice, rozmrazenej
rôzne čerstvé nasekané bylinky
hrsť rôznych sušených byliniek
6 najemno nakrájaných jarných cibuliek
40 ml oleja

Vyšľahajte vajíčka a mlieko, vmiešajte múku a pridajte kukuricu, bylinky a jarné cibuľky. Zahrejte olej na veľkej panvici a opražte zmes po lyžiciach na strednom plameni dozlatova. Servírujte pirohy spolu so studeným mäsom, pikantným čatní a šalátom podľa sezóny.

Kurča s balzamikovou, marhuľovou a rozmarínovou omáčkou
suroviny na 4 porcie

60 ml balzamikového octu
200 ml kuracieho vývaru
1 ČL kryštálového hnedého cukru
410g plechovka rozpolených marhúľ
80ml šťavy z marhúľ
6 filetov z kuracích pŕs, natenko nakrájaných
nasekaný čerstvý rozmarín

obr_05.jpgZmiešajte ocot, vývar, cukor a marhuľovú šťavu. Pridajte kurča a nechajte ho marinovať. Zahrejte veľkú panvicu na strednom plameni, pridajte kurča a marinádu. Duste šesť až desať minút, alebo kým nie je mäso dôkladne uvarené. Vyberte kurča z panvice, pridajte marhule a rozmarín a duste ďalších päť minút. Vráťte kurča na panvicu a zohrejte ho. Servírujte s kuskusom alebo s ryžou.

Údené rebierka s paradajkovým a mangovým čatní
suroviny na 4 porcie

15 ml francúzskej horčice
4 údené rebierka
45 ml paradajkovej omáčky
40 ml mangového alebo ananásového čatní
15 ml worcestrovej omáčky

obr_02.jpgPotrite rebierka horčicou. Zmiešajte paradajkovú omáčku, čatní a worcestrovú omáčku, prelejte zmesou rebierka a odložte nabok. Opražte na platni alebo na uhlíkoch asi päť minút z každej strany, alebo kým nie sú rebierka prepečené. Servírujte so sezónnym šalátom a mladými zemiakmi ochutenými bylinkami.

Cestoviny s klobásou, olivami a citrónom
suroviny na 4 porcie

8 bravčových klobások
300 g tagliatelle alebo iných cestovín
30 ml slnečnicového oleja
1 najemno nakrájaná cibuľa
6 prepolených paradajok
100 g čiernych olív bez kôstok, nahrubo pokrájaných
kôra z jedného citróna
60 ml bazalkového pesta

obr_04.jpgGrilujte bravčové klobásky, kým nie sú zlatohnedé a prepečené. Nakrájajte na tenké plátky. Uvarte cestoviny, aby boli al dente. Zahrejte olej na veľkej panvici a poduste cibuľu dozlatova. Pridajte paradajky a poduste domäkka. Pridajte zvyšné ingrediencie a premiešajte spolu s cestovinami. Servírujte s chrumkavým chlebom alebo šalátom ako prílohou.

Rybí šalát s kayenskou príchuťou
suroviny na 4 porcie

1 hrnčeka múky
kayenské korenie
500 g filé z hejka, nakrájané na pásiky
100 ml oleja
1 balíček šalátových listov
1 pokrájané avokádo
1 červená alebo biela cibuľa, najemno nakrájaná
nastrúhaný parmezán
majonéza alebo tzatziki

Zmiešajte múku a korenie a obaľte v zmesi pásiky ryby. Zahrejte olej na veľkej panvici a opražte rybu dozlatova. Naaranžujte plátky ryby na tanier so šalátovými ingredienciami a servírujte pokvapkané majonézou alebo tzatzikmi.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte
  2. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  3. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  4. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  5. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  6. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  7. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  8. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  9. Lety do exotiky už aj z Bratislavy
  10. Nonstop banka vo vrecku - aplikácia Mobil Banking
  1. Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte
  2. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení
  3. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  4. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  5. Už aj seniori presadajú do SUV
  6. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  7. Americká ambasáda zaberá pozemky už rok bez nájomnej zmluvy
  8. Bratislava gets a new public space and park
  9. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  10. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  1. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov 5 548
  2. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení 4 071
  3. Ako sme jazdili v socializme 2 478
  4. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho 1 939
  5. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku 1 727
  6. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole 1 371
  7. Lety do exotiky už aj z Bratislavy 1 127
  8. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami 1 103
  9. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov 684
  10. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť 604

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Polovojenská organizácia pýta peniaze na domobranu, končia na súkromnom účte

Výzvou na posielanie finančných príspevkov sa už zaoberá polícia. Slovenskí branci tvrdia, že ide o dobrovoľné dary

KOMENTÁRE

Branci obchádzajú zákon a sú nebezpeční

Demokracia má právo brániť sa a je najvyšší čas, aby to v prípade brancov začala aktívne robiť.

KOMENTÁRE

Po kose na Krym? Zakopnete o tank

Vreckový sprievodca cestovateľov po východných teritóriách, časť III.

Neprehliadnite tiež

Herečka Lujza Garajová Schrameková: Som poriadkumilovná, ale nie poriadku schopná.

Známa supermama prezradila, prečo si nechce zvykať na slávu.

Neviete kam sa vybrať najbližší víkend? Navštívte Burgenland

Neďaleká destinácia ponúka plnohodnotnú dovolenku pre malých aj veľkých.

Fotili sme seriálovú supermamu Lujzu Garajovú Schramekovú

Talentovaná, prirodzená a stojaca nohami pevne na zemi. Aj taká je herečka, stand up komička a speváčka Lujza Garajová Schrameková.

Čučoriedky v koláčoch, pirôžkoch, zmrzline, raw torte. Vyberte si

Čučoriedky môžete zavariť, zmraziť, odšťaviť, usušiť. Jedným z najpríjemnejších spôsobov ich spracovania je pridať ich do koláča.