SME

Nebojte sa byliniek!

Čerstvé bylinky dokážu povýšiť aj to najjednoduchšie jedlo na originálnu kulinársku špecialitu.

Čili paradajková polievka
suroviny na 4 porcie

15 ml slnečnicového oleja
1 veľká nakrájaná cibuľa
250 g nakrájanej slaniny
1 plechovka talianskej paradajkovej polievky
1 x 410 g plechovka pokrájaných paradajok s čili
500 ml plnotučného mlieka
čerstvý posekaný koriander

Na oleji opražte cibuľu a slaninku domäkka. Pridajte polievku, paradajky a mlieko a duste päť minút. Servírujte horúce, posypané čerstvým koriandrom, s bagetou.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ryžovo-zeleninové pirohy
suroviny na 4 porcie

30 ml olivového oleja
1 pokrájaná cibuľa
1 strúčik podrveného cesnaku
1 hrnček mrazenej zeleninovej zmesi
1 a 1 hrnčeka varenej ryže
hrsť posekaného petržlenu
1 zľahka rozšľahané vajíčko
2 PL koláčovej múky
ovocné čatní
obr_02.jpg
Zahrejte polovicu oleja a opražte cibuľu a cesnak. Pridajte zeleninu a ryžu a poduste. Okoreňte a nechajte vychladnúť. Pridajte petržlen, vajíčko, múku a premiešajte. Zahrejte zvyšný olej na teflónovej panvici na strednom plameni. Po lyžiciach vkladajte zmes na panvicu a pražte do zlatohneda z oboch strán. Servírujte teplé, s čatní a s gréckym šalátom.

SkryťVypnúť reklamu

Kuracie kari a fettuccine
suroviny na 4 porcie

15 ml olivového oleja
6 plátkov z kuracích pŕs
2 ČL karí
400 g paradajkovo-bazalkovej omáčky na cestoviny
250 g koktailových prepolených paradajok
125 ml nízkotučného bieleho jogurtu
hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate alebo koriandru
obr_03.jpgvarené fettuccine

Zahrejte olivový olej na panvici a opražte kuracie prsia. Posypte karí.
Pridajte omáčku na cestoviny a nechajte dusiť päť až osem minút. Vmiešajte paradajky a okoreňte podľa chuti. Pridajte jogurt a pomiešajte. Posypte čerstvými bylinkami a servírujte s uvarenými cestovinami.

Mäsové guľky a smotanová špenátová kaša
suroviny na 4 porcie

500 g chudého mletého hovädzieho mäsa
1 balíček hotovej cibuľovej polievky
125g ovsenej múky
175 ml bieleho jogurtu
koláčová múka na posypanie
slnečnicový olej na vyprážanie
4 olúpané zemiaky a pokrájané na kocky
maslo
30 ml smotany alebo mlieka
1 zväzok nakrájaného a poduseného špenátu
hrsť strúhaného čedaru

SkryťVypnúť reklamu

obr_04.jpgZmiešajte mleté mäso, cibuľovú polievku, ovsenú múku a jogurt. Vyvaľkajte do guliek a posypte múkou. Zahrejte olej na panvici. Vypražte mäsové guľky, kým nie sú dokonale prepečené. Osušte na papierových utierkach. Uvarte zemiaky domäkka. Roztlačte ich a vymiešajte spolu s kusom masla a smotanou alebo s mliekom. Vmiešajte do nich podusený špenát a syr. Okoreňte podľa chuti. Servírujte s mäsovými guľkami.

Ľahký tuniakový koláč
suroviny na 4 porcie

4 krajce chleba bez kôrok
2 ČL masla
250 ml mlieka
1 plechovka tuniaka v slanom náleve
1 hrnček strúhaného čedaru
2 veľké vajíčka
1 veľká postrúhaná cibuľa
štipka prášku do pečiva
čerstvý tymian

obr_05.jpgRozlámte krajce chleba na malé kúsky. Odložte štvrtinu syra a potom zvyšné ingrediencie okrem prášku do pečiva zmiešajte na panvici. Zmes niekoľko minút za stáleho miešania varte na slabom stupni. Vmiešajte do nej prášok do pečiva a potom nalejte do vymastenej zapekacej misy alebo niekoľkých menších misiek. Posypte zvyšným syrom, ochuťte tymianom a zapečte 15 až 20 minút v predhriatej rúre alebo kým sa neprepečie. Servírujte s opekanými zemiakmi a so šalátom.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  4. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  5. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  6. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  7. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 102 701
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 627
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 415
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 7 933
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 635
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 276
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 4 528
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 518
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťZatvoriť reklamu