SME
Streda, 16. jún, 2021 | Meniny má Blanka, BiankaKrížovkyKrížovky

Ako chutí Ázia?

Exotické špeciality, ktoré majú svoje čaro a omámia všetky naše zmysly.

Pražené rezance s bravčovinou
suroviny na 4 porcie

250 g čínskych rezancov
15 ml slnečnicového oleja
2 strúčiky roztlačeného cesnaku
200 g najemno pokrájaných bravčových rezňov
300 g zeleniny na opraženie napr. cukina, paprika, mrkva, hrášok
1 veľké vajce
30 ml svetlej sójovej omáčky
1 lyžička cukru
30 ml rybej omáčky
4 nakrájané jarné cibuľky
čerstvý koriander na ozdobenie

Namočte rezance do horúcej vody podľa návodu na balíčku. Keď zmäknú, dobre ich osušte. Zahrejte slnečnicový olej vo veľkej panvici alebo woku. Pridajte cesnak a dobre zamiešajte, potom pridajte bravčovinu a za miešania opražte na silnom plameni, kým nie je mäso dobre prepečené. Pridajte zeleninu a za stáleho miešania dobre opečte. Rozbite vajce na panvici a rýchlo ho zamiešajte do zeleniny, než pridáte sójovú omáčku, cukor, rybiu omáčku a jarnú cibuľku. Na záver zamiešajte k mäsu a zelenine rezance. Ozdobte čerstvým koriandrom.

Skryť Vypnúť reklamu

Hovädzina s arašidmi a bazalkou
suroviny na 4 porcie

obr_04.jpg30 ml slnečnicového oleja
1 stredná cibuľa, rozpolená a nakrájaná
15 - 30 ml červenej kari pasty
400 g najemno nakrájaného bifteku
125 ml kokosového mlieka
150 g mladých hrachových strukov, ktoré možno zjesť celé, alebo prepolených zelených fazuliek
hrsť nahrubo nasekaných opražených arašidov
1 balíčka čerstvej bazalky

Zahrejte slnečnicový olej na veľkej panvici alebo vo woku. Opražte cibuľu dohneda, potom vmiešajte kari pastu. Pridajte hovädzinu a varte asi minútu, za stáleho miešania. Pridate zvyšné ingrediencie a varte, kým nie je hovädzina dokonale mäkká. Servírujte na podklade z ryže alebo rezancov.

Tofu so zeleninou
suroviny na 4 porcie

obr_02.jpg25 ml jalbčného octu
30 ml paradajkovej šťavy
15 ml sójovej omáčky
150 g cukru
2 lyžice kukuričnej múky
175 ml vriacej vody
200 g tofu, nakrájaného na 4 cm kocky
slnečnicový olej na vyprážanie
3 strúčiky podrveného cesnaku
1 malá nakrájaná cibuľka
500 g zeleniny na vyprážanie

Skryť Vypnúť reklamu

Zmiešajte spolu ocot, paradajkovú šťavu, sójovú omáčku, cukor a kukuričnú múku. Pridajte vriacu vodu. Premiešajte a nechajte odstáť. Vypražte tofu v slnečnicovom oleji dozlatista. Vysušte na papierových utierkach. Zahrejte slnečnicový olej vo woku alebo na panvici. Pridajte cesnak a cibuľku a pražte minútu. Pridajte zeleninu a za stáleho miešania pražte na silnom plameni, kým sa neprepečie. Vmiešajte omáčku a varte, kým nezačne hustnúť. Pridajte tofu. Servírujte na podklade z rezancov.

Ryba s jarnými cibuľkami a zázvorom
suroviny na 4 porcie

obr_01.jpg60 ml sójovej omáčky
60 ml suchého sherry
5 g cukru
5 ml bieleho vínneho octu
5 g strúhaného čerstvého zázvoru
15ml slnečnicového oleja
400 g filé z hejka
4 jarné cibuľky, nakrájané na 2-cm kúsky

Zmiešajte sójovú omáčku, sherry, cukor, ocot a zázvor v miske. Zahrejte slnečnicový olej na panvici. Keď je olej rozpálený, pridajte rybu a pražte dve až tri minúty z oboch strán v závislosti na hrúbke jednotlivých porcií. Polejte rybu omáčkou, prikryte a duste na miernom ohni jednu až dve minúty. Obráťte a pridajte jarné cibuľky. Duste ďalšie dve minúty. Servírujte horúce s ryžou a zeleninou pripravenou na pare.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ako sa mení dynamika firiem?
  2. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  3. Zázračná hranica kilometrov, po ktorej sa vám elektromobil neoplatí
  4. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  5. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Po Slovensku na motorke
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  3. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  4. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  5. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  10. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 24 625
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 14 089
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 12 848
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 10 990
  5. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 10 325
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 8 097
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 329
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 7 016
  9. Po Slovensku na motorke 5 328
  10. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 5 028
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Demografický problém nikto nerieši.


9. jún
Rozhovory ZKH: Juraj Šeliga.

Strana Za ľudí je v kríze už niekoľko týždňov.


a 1 ďalší 4 h
Peter Schutz

Východisko na spôsob "vláda národnej spásy" je čistá fantazmagória.


4 h