Ako chutí Ázia?

Exotické špeciality, ktoré majú svoje čaro a omámia všetky naše zmysly.

Pražené rezance s bravčovinou
suroviny na 4 porcie

250 g čínskych rezancov
15 ml slnečnicového oleja
2 strúčiky roztlačeného cesnaku
200 g najemno pokrájaných bravčových rezňov
300 g zeleniny na opraženie napr. cukina, paprika, mrkva, hrášok
1 veľké vajce
30 ml svetlej sójovej omáčky
1 lyžička cukru
30 ml rybej omáčky
4 nakrájané jarné cibuľky
čerstvý koriander na ozdobenie

Namočte rezance do horúcej vody podľa návodu na balíčku. Keď zmäknú, dobre ich osušte. Zahrejte slnečnicový olej vo veľkej panvici alebo woku. Pridajte cesnak a dobre zamiešajte, potom pridajte bravčovinu a za miešania opražte na silnom plameni, kým nie je mäso dobre prepečené. Pridajte zeleninu a za stáleho miešania dobre opečte. Rozbite vajce na panvici a rýchlo ho zamiešajte do zeleniny, než pridáte sójovú omáčku, cukor, rybiu omáčku a jarnú cibuľku. Na záver zamiešajte k mäsu a zelenine rezance. Ozdobte čerstvým koriandrom.

Hovädzina s arašidmi a bazalkou
suroviny na 4 porcie

obr_04.jpg30 ml slnečnicového oleja
1 stredná cibuľa, rozpolená a nakrájaná
15 - 30 ml červenej kari pasty
400 g najemno nakrájaného bifteku
125 ml kokosového mlieka
150 g mladých hrachových strukov, ktoré možno zjesť celé, alebo prepolených zelených fazuliek
hrsť nahrubo nasekaných opražených arašidov
1 balíčka čerstvej bazalky

Zahrejte slnečnicový olej na veľkej panvici alebo vo woku. Opražte cibuľu dohneda, potom vmiešajte kari pastu. Pridajte hovädzinu a varte asi minútu, za stáleho miešania. Pridate zvyšné ingrediencie a varte, kým nie je hovädzina dokonale mäkká. Servírujte na podklade z ryže alebo rezancov.

Tofu so zeleninou
suroviny na 4 porcie

obr_02.jpg25 ml jalbčného octu
30 ml paradajkovej šťavy
15 ml sójovej omáčky
150 g cukru
2 lyžice kukuričnej múky
175 ml vriacej vody
200 g tofu, nakrájaného na 4 cm kocky
slnečnicový olej na vyprážanie
3 strúčiky podrveného cesnaku
1 malá nakrájaná cibuľka
500 g zeleniny na vyprážanie

Zmiešajte spolu ocot, paradajkovú šťavu, sójovú omáčku, cukor a kukuričnú múku. Pridajte vriacu vodu. Premiešajte a nechajte odstáť. Vypražte tofu v slnečnicovom oleji dozlatista. Vysušte na papierových utierkach. Zahrejte slnečnicový olej vo woku alebo na panvici. Pridajte cesnak a cibuľku a pražte minútu. Pridajte zeleninu a za stáleho miešania pražte na silnom plameni, kým sa neprepečie. Vmiešajte omáčku a varte, kým nezačne hustnúť. Pridajte tofu. Servírujte na podklade z rezancov.

Ryba s jarnými cibuľkami a zázvorom
suroviny na 4 porcie

obr_01.jpg60 ml sójovej omáčky
60 ml suchého sherry
5 g cukru
5 ml bieleho vínneho octu
5 g strúhaného čerstvého zázvoru
15ml slnečnicového oleja
400 g filé z hejka
4 jarné cibuľky, nakrájané na 2-cm kúsky

Zmiešajte sójovú omáčku, sherry, cukor, ocot a zázvor v miske. Zahrejte slnečnicový olej na panvici. Keď je olej rozpálený, pridajte rybu a pražte dve až tri minúty z oboch strán v závislosti na hrúbke jednotlivých porcií. Polejte rybu omáčkou, prikryte a duste na miernom ohni jednu až dve minúty. Obráťte a pridajte jarné cibuľky. Duste ďalšie dve minúty. Servírujte horúce s ryžou a zeleninou pripravenou na pare.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?
  2. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?
  3. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných
  4. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy
  5. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku
  6. Zelené Grunty vám ponúknu viac, ako očakávate
  7. Kam do tepla v januári?
  8. First moment Turecko: využite zľavy na špičkové hotely
  9. Konzultácia so svetovými odborníkmi dokáže zachrániť život
  10. Demänovku mieša iba jeden človek. Ako si strážia receptúru?
  1. Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku
  2. Alarica – new business project in the market of shoes
  3. Ako jazdiť na snehu alebo ľade?
  4. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?
  5. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?
  6. Toto tajomstvo vrcholoví športovci dlho skrývali
  7. Vlani sme si vyberali z vyše pol milióna inzerovaných áut
  8. V centre našej pozornosti sú zákazníci. Už 50 rokov
  9. Začiatok roka patrí dani z nehnuteľností
  10. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných
  1. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie? 16 233
  2. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli? 9 059
  3. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných 3 739
  4. Toto tajomstvo vrcholoví športovci dlho skrývali 2 564
  5. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy 2 386
  6. Tatra banka spustila najmodernejší internet banking pre firmy 2 151
  7. Kam do tepla v januári? 1 926
  8. First moment Turecko: využite zľavy na špičkové hotely 1 722
  9. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku 1 523
  10. Zelené Grunty vám ponúknu viac, ako očakávate 908

Hlavné správy zo Sme.sk

SVET

Ukrajina priznala vojnu s Ruskom. Slova vojna sa však bojí

Na východe Ukrajiny už aj formálne prebieha otvorený konflikt.

KOMENTÁRE

Ako sa katolícka cirkev stala hrozbou pre Poľsko

Cirkev naklonená prijímaniu utečencov sa rozchádza s väčšinou Poliakov.

Neprehliadnite tiež

Prečo ľudia podvádzajú? Prieskum dal jasnú odpoveď a nie je iba jedna

Aké sú motivácie tých, ktorí páchajú neveru a prečo sú aj šťastní ľudia neverní?

Wellness cestovanie: Čo si pod novým trendom predstaviť?

Cestovanie, ktoré má v prvom rade priniesť oddych a očistu mysle, je staro-novou záležitosťou v inovatívnom šate.

Dolly Parton: Ako sa z obyčajného dievčaťa stala kráľovná country

Blýskavé kostýmy, výrazný mejkap, objemné platinové blond vlasy a typický „hrkálkový“ hlas, to všetko tvorí legendu country hudby.

Sedem malých predsavzatí pre vašu krásu

Toto je niekoľko drobností, ktoré môžeme urobiť, aby sme pomohli pleti či vlasom.

Desať receptov na muffiny

Jednoduché, zdravé aj rafinované recepty na koláčiky v košíčku.