Ako chutí Ázia?

Exotické špeciality, ktoré majú svoje čaro a omámia všetky naše zmysly.

Pražené rezance s bravčovinou
suroviny na 4 porcie

250 g čínskych rezancov
15 ml slnečnicového oleja
2 strúčiky roztlačeného cesnaku
200 g najemno pokrájaných bravčových rezňov
300 g zeleniny na opraženie napr. cukina, paprika, mrkva, hrášok
1 veľké vajce
30 ml svetlej sójovej omáčky
1 lyžička cukru
30 ml rybej omáčky
4 nakrájané jarné cibuľky
čerstvý koriander na ozdobenie

Namočte rezance do horúcej vody podľa návodu na balíčku. Keď zmäknú, dobre ich osušte. Zahrejte slnečnicový olej vo veľkej panvici alebo woku. Pridajte cesnak a dobre zamiešajte, potom pridajte bravčovinu a za miešania opražte na silnom plameni, kým nie je mäso dobre prepečené. Pridajte zeleninu a za stáleho miešania dobre opečte. Rozbite vajce na panvici a rýchlo ho zamiešajte do zeleniny, než pridáte sójovú omáčku, cukor, rybiu omáčku a jarnú cibuľku. Na záver zamiešajte k mäsu a zelenine rezance. Ozdobte čerstvým koriandrom.

Článok pokračuje pod video reklamou

Hovädzina s arašidmi a bazalkou
suroviny na 4 porcie

obr_04.jpg30 ml slnečnicového oleja
1 stredná cibuľa, rozpolená a nakrájaná
15 - 30 ml červenej kari pasty
400 g najemno nakrájaného bifteku
125 ml kokosového mlieka
150 g mladých hrachových strukov, ktoré možno zjesť celé, alebo prepolených zelených fazuliek
hrsť nahrubo nasekaných opražených arašidov
1 balíčka čerstvej bazalky

Zahrejte slnečnicový olej na veľkej panvici alebo vo woku. Opražte cibuľu dohneda, potom vmiešajte kari pastu. Pridajte hovädzinu a varte asi minútu, za stáleho miešania. Pridate zvyšné ingrediencie a varte, kým nie je hovädzina dokonale mäkká. Servírujte na podklade z ryže alebo rezancov.

Tofu so zeleninou
suroviny na 4 porcie

obr_02.jpg25 ml jalbčného octu
30 ml paradajkovej šťavy
15 ml sójovej omáčky
150 g cukru
2 lyžice kukuričnej múky
175 ml vriacej vody
200 g tofu, nakrájaného na 4 cm kocky
slnečnicový olej na vyprážanie
3 strúčiky podrveného cesnaku
1 malá nakrájaná cibuľka
500 g zeleniny na vyprážanie

Zmiešajte spolu ocot, paradajkovú šťavu, sójovú omáčku, cukor a kukuričnú múku. Pridajte vriacu vodu. Premiešajte a nechajte odstáť. Vypražte tofu v slnečnicovom oleji dozlatista. Vysušte na papierových utierkach. Zahrejte slnečnicový olej vo woku alebo na panvici. Pridajte cesnak a cibuľku a pražte minútu. Pridajte zeleninu a za stáleho miešania pražte na silnom plameni, kým sa neprepečie. Vmiešajte omáčku a varte, kým nezačne hustnúť. Pridajte tofu. Servírujte na podklade z rezancov.

Ryba s jarnými cibuľkami a zázvorom
suroviny na 4 porcie

obr_01.jpg60 ml sójovej omáčky
60 ml suchého sherry
5 g cukru
5 ml bieleho vínneho octu
5 g strúhaného čerstvého zázvoru
15ml slnečnicového oleja
400 g filé z hejka
4 jarné cibuľky, nakrájané na 2-cm kúsky

Zmiešajte sójovú omáčku, sherry, cukor, ocot a zázvor v miske. Zahrejte slnečnicový olej na panvici. Keď je olej rozpálený, pridajte rybu a pražte dve až tri minúty z oboch strán v závislosti na hrúbke jednotlivých porcií. Polejte rybu omáčkou, prikryte a duste na miernom ohni jednu až dve minúty. Obráťte a pridajte jarné cibuľky. Duste ďalšie dve minúty. Servírujte horúce s ryžou a zeleninou pripravenou na pare.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  2. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  1. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  2. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  6. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  7. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  8. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  9. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  10. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 24 449
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 18 135
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 16 888
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 12 335
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 8 978
  6. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 4 024
  7. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 3 716
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 3 233
  9. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 2 721
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu! 2 038

Hlavné správy zo Sme.sk

SVET

Pomýlil som sa. Trumpove výhovorky kritiku nezastavili

Trump tvrdí, že vyjadrenia v Helsinkách myslel presne naopak. Nie je to prvýkrát.

KULTÚRA

Čím je starší, tým je horší? Merčiak má zodpovednosť, akú si nikto neželá

Niekto má smolu, že jeho práca nie je anonymná.

Neprehliadnite tiež

Plač, hystéria a vzdor: Čo robiť, keď už si s dieťaťom neviete rady

Psychoterapeutky vyvinuli stratégiu, ktorá má rodičom pomôcť pri akejkoľvek dileme.

Stĺpček Osmelené

Od mladosti mám problém s alkoholom a neviem si pomôcť

Som abstinent, aj keď nemusím.