SME

Rýchle pochúťky

Kto povedal, že ak si chcete skutočne pochutiť, musíte stáť pol dňa pri sporáku? Príprava našich receptov trvá len štvrť hodiny, výsledok však uspokojí.

Marocký kuskus s kuraťom
suroviny na 4 porcie

45 ml olivového oleja
zmes marockého korenia
4 plátky kuracích pŕs, natenko nakrájaných
6 mladých nakrájaných cibuliek
100 g sušených nakrájaných marhúľ
200 g rozpolených baby paradajok
400 g scedeného cícera z konzervy
250 g uvareného kuskusu
čerstvý koriander na ozdobenie

Plátky kuraťa potrite olejom a marockou zmesou korenia. Zahrejte veľkú panvicu a opražte kura postupne po porciách, kým nie je prepečené. Vyberte z panvice. Rýchlo opražte jarné cibuľky na panvici, potom pridajte sušené marhule, baby paradajky a cícer a pražte ďalšiu minútu. Pridajte opražené plátky kurčaťa a premiešajte s kuskusom. Ozdobte čerstvým koriandrom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Sladké čili tacos
suroviny na 4 porcie

obr_04.jpg30 ml oleja
1 veľká nakrájaná cibuľa
1 - 3 kúsky nakrájaných čili papričiek
1 PL pálivej horčice
410 g nasekaných paradajok s bazalkou z konzervy
1 PL jemného hnedého cukru
250 g šunky alebo studenej nakrájanej hovädziny
8 hotových placiek tacos
šalátové lístky podľa vlastného výberu
hrsť nastrúhaného čedaru

Zahrejte olej na panvici a rýchlo opražte cibuľu dozlatista. Pridajte čili, horčicu, paradajky a cukor. Duste na miernom plameni 10 minút, kým zmes nezmäkne. Vmiešajte šunku alebo hovädzinu. Servírujte zmes v tacos so šalátovými listami a navrchu posypte strúhaným čedarom.

Mätové kebaby
suroviny na 4 porcie

obr_01.jpg400 g jahňaciny alebo kuracích pŕs nakrájaných na väčšie kocky
200 g sušených odkôstkovaných sliviek
8 malých rozpolených cibuliek
30 ml olivového oleja
kôra z 1 citróna
čerstvá posekaná mäta
250 ml gréckeho jogurtu

Napichajte jahňacinu alebo kuracinu, slivky a cibuľky
na ihlice. Vyšľahajte spolu olivový olej, citrónovú kôru, mätu
a grécky jogurt a ochuťte týmto dresingom kebaby. Pečte v predhriatej rúre 25 minút alebo kým nie sú dobre prepečené. Servírujte so sezónnou zeleninou a s malými zemiakmi.

SkryťVypnúť reklamu

Bravčové klobásky s opekanou zeleninou
suroviny na 4 porcie

obr_05.jpg60 ml olivového oleja
400 g bravčových klobások
8 malých prepolených cibuliek
hrsť sušenej bazalky
1 červená paprika, zbavená semien a prekrojená na štvrtiny
300 g miešanej zeleniny, nakrájanej na väčšie kusy
čerstvá bazalka na ozdobenie

Zohrejte polovicu oleja na veľkej panvici a opražte klobásky dohneda. Zmiešajte všetky ingrediencie spolu a vložte ich do veľkej zapekacej misy. Pečte v predhriatej rúre 25 minút alebo kým zelenina nie je mäkká a klobásky prepečené. Ozdobte čerstvou bazalkou a servírujte s ryžou alebo rezancami.

Pečený syr a jačmenné krúpy
suroviny na 4 porcie

obr_02.jpg30 ml olivového oleja
1 nakrájaná cibuľa
2 roztlačené strúčiky cesnaku
300 g miešanej zeleniny
100 g uvarených jačmenných krúp
najemno nasekaná bylinková zmes
200 g zrelého postrúhaného čedaru
250 ml kyslej smotany alebo hotového syrového dresingu

Zahrejte olej na veľkej panvici a rýchlo opražte cibuľu a cesnak. Pridajte miešanú zeleninu a za stáleho miešania pražte päť minút. Vmiešajte uvarené krúpy, čerstvú zmes byliniek a polovicu syra. Vložte zmes do vymastenej zapekacej misy a vrch polejte kyslou smotanou alebo syrovým dresingom. Posypte zvyšným syrom a pečte 15 minút dozlatista.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  2. Čo bude toto leto in?
  3. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 9 026
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 626
  3. Kam smerujú peniaze bohatých? 4 871
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 3 673
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 290
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 843
  7. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 2 268
  8. Crème de la Crème štartuje už čoskoro 2 142
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Tomáš Mikloško: 11 vecí, ktoré ničia naše vzťahy – a ako to zmeniť
  2. Tomáš Mikloško: Ako (ne)cítiť svoje emócie
  3. Zuzana Pelaez: O plakaní, čakaní a platení alias o slovenskom, britskom a kolumbijskom zdravotníctve.
  4. Zdravotní Klauni: Posledná klauniáda pre Lenku
  5. Ján Karas: Keď moc nemá tvár: Prebudenie tých, ktorí mlčia na hrane autority a toxického riadenia
  6. Gabriela Sabolová: Ako Aničke takmer zakázali riadiť auto
  7. Liga za ľudské práva: Adriana Mesochoritisová: Dobre mienené rady môžu byť pre ženy v násilných vzťahoch nebezpečné
  8. Matúš Radusovsky: Rôzne druhy medu a ich benefity
  1. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 215
  2. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 8 336
  3. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 8 309
  4. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 290
  5. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 886
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 7 791
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 7 028
  8. Ján Valchár: O Istanbule a vybrakovaných skladoch tankov 5 574
  1. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  2. Marcel Rebro: Nebezpečný terorista s valaškou a mierumilovný rasista so samopalom
  3. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  4. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  5. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  6. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  7. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  8. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
reklama
SkryťZatvoriť reklamu