Skúste rybacie rýchlovky

Ľahké rybacie mäso netreba zložito upravovať. Stačí ho len skombinovať s tými správnymi ingredienciami - a zdravé výživné jedlo je na svete.

Rizoto s morskými plodmi
suroviny na 4 - 6 porcií

30 ml olivového oleja
maslo
1 nakrájaná cibuľa
2 strúčiky cesnaku, roztlačené
1 a 1 šálky ryže arborio
125 ml bieleho vína
1 liter svetlého zeleninového alebo rybieho bujónu
2 paradajky, olúpané, zbavené jadierok a nakrájané na kocky
500 g mrazenej zmesi morských plodov
nastrúhaná kôra a šťava z polovice malého citróna
soľ a čerstvo pomleté čierne korenie na dochutenie
hrsť parmezánu

Zahrejte maslo a olej spolu na malom plameni a opražte cibuľu a cesnak pomaly domäkka. Pridajte ryžu a dobre premiešajte. Pridajte víno a stále miešajte, kým všetko víno nevsiakne. Pridajte bujón (po dávkach 125 ml) a stále miešajte. Pridajte paradajky a zmes morských plodov tesne predtým, než je ryža uvarená. (Pridajte ešte bujón, ak je rizoto príliš suché.) Varte a miešajte asi 5 minút. Pridajte citrónovú kôru, šťavu, parmezán a maslo, premiešajte a ihneď servírujte.

Rybie filé v marockej omáčke
suroviny na 6 porcií

obrazok_03.jpg15 ml olivového oleja
1 cibuľa nahrubo nakrájaná
2 strúčiky cesnaku najemno nasekaného
2 čajové lyžičky strúhaného čerstvého zázvoru
1 čajová lyžička kumínu (rímskej rasce)
1 čajová lyžička kurkumy
1 palička škorice
5 ml medu
1 plechovka (410g) nakrájaných paradajok
60 ml vody
štipka červenej papriky
soľ
mleté čierne korenie
700 g rybieho filé

Zahrejte olej a opražte cibuľu a cesnak domäkka. Pridajte zázvor, kumín, kurkumu a škoricu a pražte asi 2 minúty. Pridajte med, paradajky, vodu, červenú papriku, soľ, korenie a za stáleho miešania priveďte do varu. Poduste na miernom ohni 10 minút. Do omáčky vložte opatrne rybu. Prikryte a duste 5 - 7 minút, kým ryba nie je uvarená. Servírujte s kuskusom, čerstvými lístkami bazalky a mesiačikom citróna.

Lososové rybie koláče
suroviny na 6 koláčov

obrazok_02.jpg415 g lososa z plechovky
2 zemiaky uvarené a roztlačené
1 polievková lyžica nasekaného petržlenu
15 ml citrónovej šťavy
1/2 nastrúhanej cibule
15 ml majonézy
1 polievková lyžica koláčovej múky
2 uhorky postrúhané
2 vajíčka
soľ
čierne korenie
trocha polohrubej múky alebo strúhanky na obalenie koláčov
olej na vyprážanie

Zmiešajte lososa, zemiaky, petržlen, citrónovú šťavu, cibuľu, majonézu, múku a uhorky. Rozšľahajte vajíčko so soľou a korením a zmiešajte s rybou zmesou. Nechajte 20 minút vychladnúť. Vytvarujte ako mäsové guľky v ruke a trochu ich potlačte. Rozšľahajte vajce a obaľte v ňom každú guľku. Potom ich obaľte v múke alebo strúhanke. Chlaďte ďalších 10 - 20 minút. Opražte ich na oleji do zlatohneda. Vysušte a servírujte so šalátom a bylinkovou majonézou alebo so zeleninou.

Treska s olivovým quicheom
suroviny na 8 porcií

obrazok_04.jpgCesto
maslo
2 šálky bielej strúhanky
1 šálka strúhaného syra
štipka papriky
Plnka
500 g varenej tresky
1 nakrájaná cibuľa
maslo
1 šálky strúhaného čedaru
50 g odkôstkovaných zelených olív nahrubo nakrájaných
soľ a čerstvo pomleté čierne korenie
3 vajíčka
1 žĺtok
250 ml mlieka
125 ml kyslej smotany

Vymiešajte strúhanku, maslo, syr a papriku na cesto a zľahka pritlačte na dno a boky zapekacej misky na quiche. Odstráňte kožu a kosti a rozoberte rybu na malé kúsky. Opražte cibuľu na masle domäkka. Zmiešajte s nadrobenou rybou, olivami a syrom. Rozšľahajte spolu vajcia, žĺtok, mlieko, kyslú smotanu, soľ, korenie a petržlen a zmiešajte so zvyšnými ingredienciami. Nalejte na cesto a pečte 35 minút, kým nie je zmes teplá a zlatohnedá. Servírujte so šalátom a tatárskou omáčkou.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Ako na refinancovanie hypotéky
  2. Ukážeme vám, prečo je dobré sporiť si na dôchodok
  3. Koncert a diskusia s názvom „Otvorene o extrémizme“
  4. Pravda o privátnych značkách. Firmy ich vyrábajú podľa zadania
  5. Splnený sen
  6. Drobné nepozornosti v domácnosti môžu stáť aj tisíce eur
  7. Majte všetky svoje účty za energie pod kontrolou
  8. Za 30 rokov sa cena fotovoltických panelov znížila 100-násobne
  9. Neobjavené emiráty Fujairah a Ajman
  10. Zaparkujte tak, aby ste s vaším vozidlom odišli vy, a nie iný
  1. Top Ten najviac prehliadaných vozidiel na trhu
  2. Vysoká hra o súdne trovy
  3. Pozvánka na verejnú diskusiu o obnove Pisztoryho paláca
  4. 60 rokov európskej integrácie: úspechy a výzvy
  5. Návšteva zo Southwestern University of Finance and Economics
  6. Medzinárodná letná škola EDGE 2017
  7. Koncert a diskusia s názvom „Otvorene o extrémizme“
  8. Ako na refinancovanie hypotéky
  9. Pravda o privátnych značkách. Firmy ich vyrábajú podľa zadania
  10. Splnený sen
  1. Drobné nepozornosti v domácnosti môžu stáť aj tisíce eur 11 595
  2. Pravda o privátnych značkách. Firmy ich vyrábajú podľa zadania 9 491
  3. Neobjavené emiráty Fujairah a Ajman 4 968
  4. Ukážeme vám, prečo je dobré sporiť si na dôchodok 3 546
  5. Za 30 rokov sa cena fotovoltických panelov znížila 100-násobne 2 724
  6. Títo Slováci sa rozhodli zveľadiť svoje okolie 2 474
  7. 3 slovenské projekty, ktoré sa nestratia ani vo svete 2 144
  8. Splnený sen 1 707
  9. Zaparkujte tak, aby ste s vaším vozidlom odišli vy, a nie iný 1 704
  10. Koniec štátnym príspevkom pre mladých 1 460

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁRE

Kotlebova dymová clona zakrýva väčší útok

Kým sa sústredíme na kreslo Mariana Kotlebu a okrajovo Milana Uhríka v Nitre, ĽSNS sa chystá zabrať stovky miest naprieč všetkými župami.

DOMOV

Café Európa: Budú Slováci môcť pracovať v zahraničí?

Sledujte naživo diskusiu o budúcnosť práce v Európe.

EKONOMIKA

E-podpis sa dá ukradnúť, ministerstvo o chybe mesiace mlčalo

Občiansky s čipom má vážnu chybu.

Neprehliadnite tiež

Michael Fassbender a Alicia Vikander sa zosobášili

Známy herecký pár si povedal svoje áno po troch rokoch vzťahu.

Kým ženy nenosili ani spodnú bielizeň, muži si na pančuchách zakladali

Než sa z pančúch stal symbol ženskosti, nosili ich muži.

Speváčka Pink otvorene o svojom vzťahu: Na monogamii treba neustále pracovať

V partnerstve podľa nej nastanú chvíle, kedy sa pár vyhýba intímnostiam aj celý rok.

V dennom televíznom vysielaní Briti prvýkrát ukázali ženskú bradavku

V boji proti rakovine prsníka sa organizácii CoppaFeel! podarilo získať právo odvysielať svoju reklamu s nahým prsníkom.