Najlepšia pizza

Premeňte svoju kuchyňu na najlepšiu pizzériu v meste.

Špenátová pizza s vajcom

suroviny na 1 pizzu
1 hotové cesto na pizzu l olivový olej l 1 cibuľa l 1 lyžica paradajkového pretlaku l 1 lyžica sušených byliniek (oregano, tymián, majoránka) l 1/2 plechovky sekaných paradajok l 50 g čerstvého špenátu l 100 g mozzarelly l 1 vajce l soľ, korenie

Obdĺžnikový plát cesta rozložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie. Potrieme ho olivovým olejom a necháme 10 minút stáť. Lyžicu oleja rozohrejeme na panvici a osmažíme na ňom jemne nakrájanú cibuľu do zmäknutia. Pridáme pretlak s bylinkami a ďalšiu minútu restujeme. Vlejeme posekané paradajky a dusíme za občasného miešania 10 minút (do zhustnutia).

Osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. Cesto potrieme paradajkovou omáčkou. Umytý špenát vložíme do sitka a prelejeme vriacou vodou. Špenát rozmiestnime na cesto a posypeme na kocky nakrájanou mozzarellou. Pečieme v rozohriatej rúre asi 10 minút. Na pizzu rozbijeme vajce a ďalej pečieme, kým nestuhne, trvá to asi 5 minút.

Pizza Calzone so zeleninou a syrom Feta

pochutky_04.jpgsuroviny na 4 porcie
1 baklažán l 2 lyžice olivového oleja l 2 červené papriky l 4 paradajky l 2 hotové cestá na pizzu l 100 g syra Feta l 12 vykôstkovaných čiernych olív l 1 lyžica čerstvého alebo sušeného oregana l hŕstka nasekanej čerstvej bazalky l 1 lyžica mlieka l soľ, korenie

Rúru rozohrejeme na 200 stupňov Celzia. Baklažán nakrájame na tenké kolieska, potrieme ich olejom a vložíme do pekáčika. Pridáme na kocky nakrájanú očistenú papriku a pečieme v rúre asi 15 minút. Necháme vychladnúť. Paradajky pokrájame na plátky. Cesto rozvaľkáme na ľahko pomúčenom podklade na hrúbku asi 4 mm a vykrojíme z neho dva rovnako veľké guľaté pláty s priemerom asi 25 cm.

Na jeden plát rozložíme vychladnutý baklažán, papriky, rozdrobený alebo na kocky pokrájaný syr, paradajky a olivy. Každú vrstvu okrem syra a olív ľahko osolíme, okoreníme a posypeme bylinkami. Priklopíme druhou polovicou cesta, okraje potrieme vodou a pritlačíme k sebe, aby náplň nevytiekla. Povrch pokropíme mliekom a pečieme dozlatista asi 25 minút.

Pizza so sušenými paradajkami, nivou, rukolou a prošutompochutky_06.jpg

suroviny na 1 pizzu
1 hotové cesto na pizzu l olivový olej l 1 strúčik cesnaku l 1/2 plechovky sekaných paradajok l 4 sušené paradajky l Na ozdobu: 100 g nivy l 50 g rukoly l 4 plátky prošuta l hobliny parmezánu l soľ, korenie

Rúru rozohrejeme na 220 stupňov Celzia. Z cesta vytvarujeme guľatý korpus, prenesieme ho na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme olivovým olejom a necháme 10 minút stáť. V panvici rozohrejeme lyžicu oleja, prihodíme nasekaný cesnak a smažíme 1 minútu.

Pridáme para-dajky, osolíme a okoreníme. Ďalej smažíme asi 5 minút (do zhustnutia) a zároveň vidličkou roztlačíme veľké kusy paradajok. Necháme vychladnúť. Paradajkovou omáčkou potrieme cesto, povrch posypeme nasekanými sušenými paradajkami a rozdrobenou nivou. Pečieme asi 15 minút, kým okraje cesta zozlatnú. Podávame ozdobené hŕstkou rukoly, plátkom prošuta a hoblinkami parmezánu.

Pizza slimáky

pochutky_02.jpgsuroviny na 12 slimákov
300 g lístkového cesta l 100 ml hotovej paradajkovej omáčky na pizzu l 100 g tenkých plátkov šunky l 100 g najemno nastrúhaného syru l 1 lyžica nasekaného oregana l 1 rozšľahané vajce

Cesto vyvaľkáme na pomúčenom podklade na obdĺžnikový plát veľký asi 40 x 30 cm. Povrch potrieme paradajkovou omáčkou, ale necháme asi centimetrový voľný okraj, nakladieme plátky šunky a posypeme syrom a bylinkami.

Cesto opatrne zrolujeme z užšej strany a vychladíme v chladničke asi 10 minút. Rolku rozkrájame na 12 plátkov hrubých asi 2 cm. Slimáky rozložíme naplocho na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme ich rozšľahaným vajcom. Pečieme asi 12 minút dozlatista; pred servírovaním necháme slimáky chvíľku odpočinúť.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Zľava 3000 € na 3-izbové byty v Jarabinkách
  2. 6 dôvodov, prečo začať posielať peniaze cez VIAMO (a ako na to)
  3. Stačí len mechanické, alebo elektronické zabezpečenie vozidla?
  4. Hyundai Tucson Shadow určite nezostane v tieni.
  5. Aký vplyv by mal konflikt v Kórei na vaše investície?
  6. Atraktívnejšie učenie vďaka digitálnym technológiám
  7. JUDr. Barbora Sabó: Dobrý maklér šetrí čas, peniaze i nervy!
  8. Rastie nám pokrivená generácia?
  9. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  10. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  1. Projekt Seberíniho: 60% vypredané ešte pred začiatkom kampane
  2. FSEV UK v Bratislave: Prax je súčasťou študijných programov
  3. 6 dôvodov, prečo začať posielať peniaze cez VIAMO (a ako na to)
  4. Hyundai Tucson Shadow určite nezostane v tieni.
  5. Stačí len mechanické, alebo elektronické zabezpečenie vozidla?
  6. Exkurzia odborárov a absolventov SvF STU v Bratislave 2017
  7. Zvolen: Zvolenčania myslia na zabezpečenie svojich domovov
  8. Detské zúbky sú veda
  9. Atraktívnejšie učenie vďaka digitálnym technológiám
  10. Aký vplyv by mal konflikt v Kórei na vaše investície?
  1. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 7 619
  2. Rastie nám pokrivená generácia? 3 148
  3. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 2 651
  4. 6 dôvodov, prečo začať posielať peniaze cez VIAMO (a ako na to) 2 518
  5. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 1 925
  6. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 1 158
  7. JUDr. Barbora Sabó: Dobrý maklér šetrí čas, peniaze i nervy! 1 153
  8. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 146
  9. Zľava 3000 € na 3-izbové byty v Jarabinkách 975
  10. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 935

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Obchody už nechcú zbytočne vyhadzovať potraviny

Reťazce vyhadzujú tony potravín, mnohé končia v koši zbytočne.

Čo je nové na SME

Ftáčnik, Frešo, Droba a Kusý. Kandidáti na župana budú odpovedať na vaše otázky

SMEnaživo: Príďte diskutovať s kandidátmi na bratislavského župana.

Neprehliadnite tiež

Detská imunita na jeseň: Ako ju podporíte a čo na ňu vplýva?

Úlohu zohráva zdravý režim, psychická pohoda, ale aj očkovanie a výživové doplnky.

Vedkyňa, ktorá skúma ľudskú sexualitu: Žiarlivosť je obranný mechanizmus, načúvajme jej

Kateřina Klapilová tvrdí, že v laboratóriu je oveľa ťažšie vzrušiť ženy než mužov.

Ako vám pri pôrode môže pomôcť dula a kedy sa pre ňu rozhodnúť?

Prítomnosť duly pri pôrode dokázateľne znižuje percento cisárskych rezov.