Najlepšia pizza

Premeňte svoju kuchyňu na najlepšiu pizzériu v meste.

Špenátová pizza s vajcom

suroviny na 1 pizzu
1 hotové cesto na pizzu l olivový olej l 1 cibuľa l 1 lyžica paradajkového pretlaku l 1 lyžica sušených byliniek (oregano, tymián, majoránka) l 1/2 plechovky sekaných paradajok l 50 g čerstvého špenátu l 100 g mozzarelly l 1 vajce l soľ, korenie

Obdĺžnikový plát cesta rozložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie. Potrieme ho olivovým olejom a necháme 10 minút stáť. Lyžicu oleja rozohrejeme na panvici a osmažíme na ňom jemne nakrájanú cibuľu do zmäknutia. Pridáme pretlak s bylinkami a ďalšiu minútu restujeme. Vlejeme posekané paradajky a dusíme za občasného miešania 10 minút (do zhustnutia).

Článok pokračuje pod video reklamou

Osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. Cesto potrieme paradajkovou omáčkou. Umytý špenát vložíme do sitka a prelejeme vriacou vodou. Špenát rozmiestnime na cesto a posypeme na kocky nakrájanou mozzarellou. Pečieme v rozohriatej rúre asi 10 minút. Na pizzu rozbijeme vajce a ďalej pečieme, kým nestuhne, trvá to asi 5 minút.

Pizza Calzone so zeleninou a syrom Feta

pochutky_04.jpgsuroviny na 4 porcie
1 baklažán l 2 lyžice olivového oleja l 2 červené papriky l 4 paradajky l 2 hotové cestá na pizzu l 100 g syra Feta l 12 vykôstkovaných čiernych olív l 1 lyžica čerstvého alebo sušeného oregana l hŕstka nasekanej čerstvej bazalky l 1 lyžica mlieka l soľ, korenie

Rúru rozohrejeme na 200 stupňov Celzia. Baklažán nakrájame na tenké kolieska, potrieme ich olejom a vložíme do pekáčika. Pridáme na kocky nakrájanú očistenú papriku a pečieme v rúre asi 15 minút. Necháme vychladnúť. Paradajky pokrájame na plátky. Cesto rozvaľkáme na ľahko pomúčenom podklade na hrúbku asi 4 mm a vykrojíme z neho dva rovnako veľké guľaté pláty s priemerom asi 25 cm.

Na jeden plát rozložíme vychladnutý baklažán, papriky, rozdrobený alebo na kocky pokrájaný syr, paradajky a olivy. Každú vrstvu okrem syra a olív ľahko osolíme, okoreníme a posypeme bylinkami. Priklopíme druhou polovicou cesta, okraje potrieme vodou a pritlačíme k sebe, aby náplň nevytiekla. Povrch pokropíme mliekom a pečieme dozlatista asi 25 minút.

Pizza so sušenými paradajkami, nivou, rukolou a prošutompochutky_06.jpg

suroviny na 1 pizzu
1 hotové cesto na pizzu l olivový olej l 1 strúčik cesnaku l 1/2 plechovky sekaných paradajok l 4 sušené paradajky l Na ozdobu: 100 g nivy l 50 g rukoly l 4 plátky prošuta l hobliny parmezánu l soľ, korenie

Rúru rozohrejeme na 220 stupňov Celzia. Z cesta vytvarujeme guľatý korpus, prenesieme ho na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme olivovým olejom a necháme 10 minút stáť. V panvici rozohrejeme lyžicu oleja, prihodíme nasekaný cesnak a smažíme 1 minútu.

Pridáme para-dajky, osolíme a okoreníme. Ďalej smažíme asi 5 minút (do zhustnutia) a zároveň vidličkou roztlačíme veľké kusy paradajok. Necháme vychladnúť. Paradajkovou omáčkou potrieme cesto, povrch posypeme nasekanými sušenými paradajkami a rozdrobenou nivou. Pečieme asi 15 minút, kým okraje cesta zozlatnú. Podávame ozdobené hŕstkou rukoly, plátkom prošuta a hoblinkami parmezánu.

Pizza slimáky

pochutky_02.jpgsuroviny na 12 slimákov
300 g lístkového cesta l 100 ml hotovej paradajkovej omáčky na pizzu l 100 g tenkých plátkov šunky l 100 g najemno nastrúhaného syru l 1 lyžica nasekaného oregana l 1 rozšľahané vajce

Cesto vyvaľkáme na pomúčenom podklade na obdĺžnikový plát veľký asi 40 x 30 cm. Povrch potrieme paradajkovou omáčkou, ale necháme asi centimetrový voľný okraj, nakladieme plátky šunky a posypeme syrom a bylinkami.

Cesto opatrne zrolujeme z užšej strany a vychladíme v chladničke asi 10 minút. Rolku rozkrájame na 12 plátkov hrubých asi 2 cm. Slimáky rozložíme naplocho na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme ich rozšľahaným vajcom. Pečieme asi 12 minút dozlatista; pred servírovaním necháme slimáky chvíľku odpočinúť.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  2. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 32 643
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 21 687
  3. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 20 396
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 10 407
  5. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 9 769
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 6 412
  7. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 4 726
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 658
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 2 791
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 246

Hlavné správy zo Sme.sk

SVET

Noční vlci: nielen motorkári, ale aj Putinovi žoldnieri

Gang ruských motorkárov je prepojený na Kremeľ, v Európe môže šíriť nielen propagandu.

ŠPORT

Sagan vie, že vyhrá. Len musím prísť do Paríža, hovorí

Slovák má na čele bodovacej súťaže už prakticky nedostižný náskok.

PRIMÁR

Ako dlho zostane nikotín v tele po poslednej cigarete?

Kedy sa nikotín odbúra z krvi a komu to trvá najdlhšie.

Neprehliadnite tiež

Zuzana Smatanová: Pred koncertami v sebe občas musím zobudiť extroverta

Speváčka po rokoch príprav vydala nový album.

Začnem od zajtra: Čo robiť, keď chýba motivácia k pohybu

Dobrý pocit zo športu dosiahnete ľahšie, ako si myslíte.

Keď varí muž: Streetfood na mastnom papieri je hit. Právom?

Cez týždeň jedzte, čo chcete, ale v sobotu si uvarte zložité jedlo.