Najlepšia pizza

Premeňte svoju kuchyňu na najlepšiu pizzériu v meste.

Špenátová pizza s vajcom

suroviny na 1 pizzu
1 hotové cesto na pizzu l olivový olej l 1 cibuľa l 1 lyžica paradajkového pretlaku l 1 lyžica sušených byliniek (oregano, tymián, majoránka) l 1/2 plechovky sekaných paradajok l 50 g čerstvého špenátu l 100 g mozzarelly l 1 vajce l soľ, korenie

Obdĺžnikový plát cesta rozložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie. Potrieme ho olivovým olejom a necháme 10 minút stáť. Lyžicu oleja rozohrejeme na panvici a osmažíme na ňom jemne nakrájanú cibuľu do zmäknutia. Pridáme pretlak s bylinkami a ďalšiu minútu restujeme. Vlejeme posekané paradajky a dusíme za občasného miešania 10 minút (do zhustnutia).

Osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. Cesto potrieme paradajkovou omáčkou. Umytý špenát vložíme do sitka a prelejeme vriacou vodou. Špenát rozmiestnime na cesto a posypeme na kocky nakrájanou mozzarellou. Pečieme v rozohriatej rúre asi 10 minút. Na pizzu rozbijeme vajce a ďalej pečieme, kým nestuhne, trvá to asi 5 minút.

Pizza Calzone so zeleninou a syrom Feta

pochutky_04.jpgsuroviny na 4 porcie
1 baklažán l 2 lyžice olivového oleja l 2 červené papriky l 4 paradajky l 2 hotové cestá na pizzu l 100 g syra Feta l 12 vykôstkovaných čiernych olív l 1 lyžica čerstvého alebo sušeného oregana l hŕstka nasekanej čerstvej bazalky l 1 lyžica mlieka l soľ, korenie

Rúru rozohrejeme na 200 stupňov Celzia. Baklažán nakrájame na tenké kolieska, potrieme ich olejom a vložíme do pekáčika. Pridáme na kocky nakrájanú očistenú papriku a pečieme v rúre asi 15 minút. Necháme vychladnúť. Paradajky pokrájame na plátky. Cesto rozvaľkáme na ľahko pomúčenom podklade na hrúbku asi 4 mm a vykrojíme z neho dva rovnako veľké guľaté pláty s priemerom asi 25 cm.

Na jeden plát rozložíme vychladnutý baklažán, papriky, rozdrobený alebo na kocky pokrájaný syr, paradajky a olivy. Každú vrstvu okrem syra a olív ľahko osolíme, okoreníme a posypeme bylinkami. Priklopíme druhou polovicou cesta, okraje potrieme vodou a pritlačíme k sebe, aby náplň nevytiekla. Povrch pokropíme mliekom a pečieme dozlatista asi 25 minút.

Pizza so sušenými paradajkami, nivou, rukolou a prošutompochutky_06.jpg

suroviny na 1 pizzu
1 hotové cesto na pizzu l olivový olej l 1 strúčik cesnaku l 1/2 plechovky sekaných paradajok l 4 sušené paradajky l Na ozdobu: 100 g nivy l 50 g rukoly l 4 plátky prošuta l hobliny parmezánu l soľ, korenie

Rúru rozohrejeme na 220 stupňov Celzia. Z cesta vytvarujeme guľatý korpus, prenesieme ho na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme olivovým olejom a necháme 10 minút stáť. V panvici rozohrejeme lyžicu oleja, prihodíme nasekaný cesnak a smažíme 1 minútu.

Pridáme para-dajky, osolíme a okoreníme. Ďalej smažíme asi 5 minút (do zhustnutia) a zároveň vidličkou roztlačíme veľké kusy paradajok. Necháme vychladnúť. Paradajkovou omáčkou potrieme cesto, povrch posypeme nasekanými sušenými paradajkami a rozdrobenou nivou. Pečieme asi 15 minút, kým okraje cesta zozlatnú. Podávame ozdobené hŕstkou rukoly, plátkom prošuta a hoblinkami parmezánu.

Pizza slimáky

pochutky_02.jpgsuroviny na 12 slimákov
300 g lístkového cesta l 100 ml hotovej paradajkovej omáčky na pizzu l 100 g tenkých plátkov šunky l 100 g najemno nastrúhaného syru l 1 lyžica nasekaného oregana l 1 rozšľahané vajce

Cesto vyvaľkáme na pomúčenom podklade na obdĺžnikový plát veľký asi 40 x 30 cm. Povrch potrieme paradajkovou omáčkou, ale necháme asi centimetrový voľný okraj, nakladieme plátky šunky a posypeme syrom a bylinkami.

Cesto opatrne zrolujeme z užšej strany a vychladíme v chladničke asi 10 minút. Rolku rozkrájame na 12 plátkov hrubých asi 2 cm. Slimáky rozložíme naplocho na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme ich rozšľahaným vajcom. Pečieme asi 12 minút dozlatista; pred servírovaním necháme slimáky chvíľku odpočinúť.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku
  2. Najvýhodnejšie ročné online predplatné SME.sk len za 29€
  3. Nový supermarket Fresh otvorili na Aničke
  4. Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?
  5. Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!
  6. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?
  7. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?
  8. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných
  9. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy
  10. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku
  1. Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku
  2. Najvýhodnejšie ročné online predplatné SME.sk len za 29€
  3. Nový supermarket Fresh otvorili na Aničke
  4. Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson
  5. Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?
  6. Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!
  7. Alarica – new business project in the market of shoes
  8. Ako jazdiť na snehu alebo ľade?
  9. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?
  10. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?
  1. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli? 6 852
  2. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie? 6 364
  3. Nový supermarket Fresh otvorili na Aničke 4 948
  4. Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku 3 405
  5. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných 3 074
  6. Najvýhodnejšie ročné online predplatné SME.sk len za 29€ 2 642
  7. Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej! 2 543
  8. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy 2 254
  9. Aké sú gastrotrendy pre rok 2018? 1 831
  10. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku 1 506

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Kosík na videu z afrického väzenia odpovedá Kaliňákovi

Gašpar s Kaliňákom spochybňovali pravosť vyhlásenia bývalého siskára Ľuboša Kosíka o únose prezidentovho syna. Kosík poslal video ako dôkaz.

TV

Kosík vo videohovore z afrického väzenia: Zaručte mi bezpečnosť

Bývalý siskár potvrdzuje svoju totožnosť.

SVET

Zeman ťahal Drahoša do bahna, no on sa nedal. Znamená to prehru?

Český prezident sa vôbec sa nezmenil.

Neprehliadnite tiež

Upcyklácia je budúcnosť. Tieto Slovenky vás presvedčia, že aj odpad sa dá obliecť

Ala a Lenka Krivé, Alžbeta Irhová a Martina Mareková Kuipers tvoria ekologickú módu.

Ako vyzerá deň v živote profesionálneho testera sexuálnych hračiek

Tí najlepší sa o svoje skúsenosti podelia vtipne a originálne.

Čo si obliecť na ples?

Plesová sezóna je v plnom prúde, takto sa oblečiete vhodne podľa etikety.

Nosnou témou tohtoročnej svadobnej výstavy v Nitre bola Folk nevesta

Deviaty ročník dvojdňovej výstavy predstavuje najnovšie trendy svadobného dizajnu na rok 2018.

Vzťahová poradňa: Moja žena na materskej chce najať upratovačku

Psychologička radí, ako zorganizovať pomoc v domácnosti a čo robiť pri rozvode blízkej rodiny.