Najlepšia pizza

Premeňte svoju kuchyňu na najlepšiu pizzériu v meste.

Špenátová pizza s vajcom

suroviny na 1 pizzu
1 hotové cesto na pizzu l olivový olej l 1 cibuľa l 1 lyžica paradajkového pretlaku l 1 lyžica sušených byliniek (oregano, tymián, majoránka) l 1/2 plechovky sekaných paradajok l 50 g čerstvého špenátu l 100 g mozzarelly l 1 vajce l soľ, korenie

Obdĺžnikový plát cesta rozložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie. Potrieme ho olivovým olejom a necháme 10 minút stáť. Lyžicu oleja rozohrejeme na panvici a osmažíme na ňom jemne nakrájanú cibuľu do zmäknutia. Pridáme pretlak s bylinkami a ďalšiu minútu restujeme. Vlejeme posekané paradajky a dusíme za občasného miešania 10 minút (do zhustnutia).

Osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. Cesto potrieme paradajkovou omáčkou. Umytý špenát vložíme do sitka a prelejeme vriacou vodou. Špenát rozmiestnime na cesto a posypeme na kocky nakrájanou mozzarellou. Pečieme v rozohriatej rúre asi 10 minút. Na pizzu rozbijeme vajce a ďalej pečieme, kým nestuhne, trvá to asi 5 minút.

Pizza Calzone so zeleninou a syrom Feta

pochutky_04.jpgsuroviny na 4 porcie
1 baklažán l 2 lyžice olivového oleja l 2 červené papriky l 4 paradajky l 2 hotové cestá na pizzu l 100 g syra Feta l 12 vykôstkovaných čiernych olív l 1 lyžica čerstvého alebo sušeného oregana l hŕstka nasekanej čerstvej bazalky l 1 lyžica mlieka l soľ, korenie

Rúru rozohrejeme na 200 stupňov Celzia. Baklažán nakrájame na tenké kolieska, potrieme ich olejom a vložíme do pekáčika. Pridáme na kocky nakrájanú očistenú papriku a pečieme v rúre asi 15 minút. Necháme vychladnúť. Paradajky pokrájame na plátky. Cesto rozvaľkáme na ľahko pomúčenom podklade na hrúbku asi 4 mm a vykrojíme z neho dva rovnako veľké guľaté pláty s priemerom asi 25 cm.

Na jeden plát rozložíme vychladnutý baklažán, papriky, rozdrobený alebo na kocky pokrájaný syr, paradajky a olivy. Každú vrstvu okrem syra a olív ľahko osolíme, okoreníme a posypeme bylinkami. Priklopíme druhou polovicou cesta, okraje potrieme vodou a pritlačíme k sebe, aby náplň nevytiekla. Povrch pokropíme mliekom a pečieme dozlatista asi 25 minút.

Pizza so sušenými paradajkami, nivou, rukolou a prošutompochutky_06.jpg

suroviny na 1 pizzu
1 hotové cesto na pizzu l olivový olej l 1 strúčik cesnaku l 1/2 plechovky sekaných paradajok l 4 sušené paradajky l Na ozdobu: 100 g nivy l 50 g rukoly l 4 plátky prošuta l hobliny parmezánu l soľ, korenie

Rúru rozohrejeme na 220 stupňov Celzia. Z cesta vytvarujeme guľatý korpus, prenesieme ho na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme olivovým olejom a necháme 10 minút stáť. V panvici rozohrejeme lyžicu oleja, prihodíme nasekaný cesnak a smažíme 1 minútu.

Pridáme para-dajky, osolíme a okoreníme. Ďalej smažíme asi 5 minút (do zhustnutia) a zároveň vidličkou roztlačíme veľké kusy paradajok. Necháme vychladnúť. Paradajkovou omáčkou potrieme cesto, povrch posypeme nasekanými sušenými paradajkami a rozdrobenou nivou. Pečieme asi 15 minút, kým okraje cesta zozlatnú. Podávame ozdobené hŕstkou rukoly, plátkom prošuta a hoblinkami parmezánu.

Pizza slimáky

pochutky_02.jpgsuroviny na 12 slimákov
300 g lístkového cesta l 100 ml hotovej paradajkovej omáčky na pizzu l 100 g tenkých plátkov šunky l 100 g najemno nastrúhaného syru l 1 lyžica nasekaného oregana l 1 rozšľahané vajce

Cesto vyvaľkáme na pomúčenom podklade na obdĺžnikový plát veľký asi 40 x 30 cm. Povrch potrieme paradajkovou omáčkou, ale necháme asi centimetrový voľný okraj, nakladieme plátky šunky a posypeme syrom a bylinkami.

Cesto opatrne zrolujeme z užšej strany a vychladíme v chladničke asi 10 minút. Rolku rozkrájame na 12 plátkov hrubých asi 2 cm. Slimáky rozložíme naplocho na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme ich rozšľahaným vajcom. Pečieme asi 12 minút dozlatista; pred servírovaním necháme slimáky chvíľku odpočinúť.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Na bolesti chrbta pomôžu kúpele
  2. 3 úlohy, ktoré vyrieši minerálna vlna najlepšie
  3. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  4. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  5. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  6. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  7. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  8. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  9. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  10. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  1. Projekt "Zvýšenie odborných kapacít v oblasti práce s mládežou"
  2. Malé knedličky, veľké dojmy
  3. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  4. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  5. Projekt First Lego League podporila Nadácia Pontis
  6. Klienti majú často pocit, že potrebujú spracovať len projekt
  7. Na bolesti chrbta pomôžu kúpele
  8. Na bolesti chrbta pomôžu kúpele
  9. 3 úlohy, ktoré vyrieši minerálna vlna najlepšie
  10. Svadba v kraji lietajúceho mnícha Cypriána
  1. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 10 901
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 10 791
  3. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 8 799
  4. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 6 479
  5. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári 5 393
  6. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 4 611
  7. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom 3 937
  8. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 3 735
  9. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta 3 083
  10. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet 2 847

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁRE

Pozrite, čo sa stalo na Slovensku, hromží Trump pred kamerami (Komentár Máriusa Kopcsaya)

Preceňovanie utečeneckej témy odpútava pozornosť od úplatkov.

KOMENTÁRE

Férové, ale drsné ultimátum z USA (Schutzov týždeň)

Prečo je balvanom v oku ten iliberál, ktorý nevládne?

Blog prezidenta SZĽH

Silné reči o Slovane v KHL hokej nespasia

Spor Lintner vs. Krajči ukázal, aké zbytočné sú silné reči veľkých chlapcov.

EKONOMIKA

Do Ameriky a späť sa dá letieť za menej ako 150 eur

Norwegian už predáva letenky za menej ako sto eur.

Neprehliadnite tiež

Ako dopriať telu láskyplnú starostlivosť a nadviazať s ním vzťah

V kolobehu rôznorodých podnetov človek ľahko stráca kontakt sám so sebou.

Spánok v podprsenke – áno či nie?

Odporcovia z radov odborníkov argumentujú negatívnym dopadom na zdravie.

Módu na Brit Awards ovládla stávka na istotu, hviezdy zabudli experimentovať

Speváčky, hudobníčky a modelky sa na odovzdávaní cien najlepšej britskej hudby odeli najmä do tmavších farieb.

Modelka visela z mrakodrapu bez istenia, skončila na polícii

Ruská hviezda z Instagramu Viki Odintcova v Dubaji predviedla extrémny kúsok pre efektné fotografie, argumentovala tým, že chcela poukázať na zlú zabezpečenosť budovy.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop