Čo plánuje Darina Kárová

Niekto žije zo dňa na deň, no viacerí zvyknú plánovať. Ak stále neviete, čo s voľnými dňami, skúste sa inšpirovať diárom riaditeľky Medzinárodného festivalu Divadelná Nitra Dariny Károvej.

(Zdroj: SME - Peter Žákovič)



Sobota 18. apríla

Víkend bude ako ostatné už od januára, čiže pracovný. Momentálne pripravujeme míting medzinárodnej siete pre súčasné scénické umenie IETM, spojený s Festivalom slovenského divadla a tanca v Bratislave, takže musím dokončiť harmonogram na najbližší týždeň pre vyše dvadsať ľudí v štábe, ale aj niekoľko desiatok spolupracovníkov a brigádnikov, aktualizovať rozpočet, pripraviť si podklady pre príspevok na tému úspešné príklady lobizmu na národnej úrovni (chcem hovoriť o občianskom hnutí za záchranu novostavby SND v rokoch 2005/2006). Priebežne budem vybavovať maily. Dúfam, že nebude pršať a manžel odíde na chalupu, lebo inak neviem.

Nedeľa 19. apríla

Musím urobiť všetko, čo som nedokončila v sobotu, navyše skontrolovať šatník. Zo skrine si vytrepem veľký kufor, lebo v utorok sa sťahujem na týždeň do Bratislavy. Poprechádzam sa aspoň hodinku v prírode, skontrolujem jar, ktorá tak rýchlo postupuje, že sa už prehupla do mája. A potom zase priateľ Outlok Express.

Pondelok 20. apríla

Privítam Milicu a Michela z bruselského tímu, večer dobalím kufor a nesmiem zabudnúť slivovicu. To je „ten nápoj, ktorý vyzerá ako voda, ale vôbec ako voda nechutí“, ako to napísala Chantal z Francúzska, jedna zo štyristo prihlásených zahraničných účastníkov. Slovenských účastníkov bude viac ako stotridsať, v tomto okamihu sme už lepší ako podobné mítingy v Ľubľane, dokonca aj ako v Zürichu.

Utorok 21. apríla

Treba prezrieť inštaláciu orientačného systému v piatich farbách. Vizuál IETM BA je zelená tráva a červené tenisôčky, skontrolovať stav predaja vstupeniek na predstavenia. Je ich tridsať počas necelých štyroch dní na dvanástich miestach Bratislavy – skutočný festival! A skoro som zabudla na ranné stretnutie s brigádnikmi.

Streda 22. apríla

Čaká ma plné nasadenie všetkých síl, celková mobilizácia. Hneď ráno brífing s médiami, potom inštalácia všetkých prvkov vo foyer, výroba zoznamov. Dúfam, že prídu z tlače katalógy a tašky pre účastníkov – to sú chvíle, na ktoré sa popri všetkých stresoch veľmi teším. Nasleduje board meeting IETM a príchod prvého súboru Jozef Fruček a spol. z Grécka.

Štvrtok 23. apríla

Dokončovanie inštalácie, kontrola všetkých bodov podujatia. O jednej bude otvorenie registrácie pre účastníkov. Od tohto dňa až do nedele sa spustí lavína akcií a stretnutí a hlavne stovky a stovky ľudí, známe i neznáme tváre z takmer päťdesiatich krajín sveta – rozhovory, výmena kontaktov, informácií, propagačných materiálov, dohovory o budúcej spolupráci, predstavenia, spoločenské akcie.

Piatok 24. apríla

Je úžasné, že po takmer dvoch desaťročiach, čo chodievame na tieto mítingy do celej Európy, príde svet k nám na Slovensko. Druhý deň je lepší ako prvý, ale ešte stále nie je všetko vyhrané. V sobotu mám príspevok v jednej pracovnej skupine, večer je párty v národných odevoch. Ešte si musím zohnať ten kabátik, čo vyzerá – citujem – ako od Armaniho, ale je z tekovského ľudového kroja. V nedeľu lúčenie na lodi.

Článok pokračuje pod video reklamou

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 35 433
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 23 513
  3. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 16 121
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 15 957
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 9 608
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 496
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 4 723
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 506
  9. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 2 919
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 2 662

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Môj dom, môj hrad. Sternbergovci si to môžu povedať už 800 rokov

So súrodencami sa tu pretekali na trojkolkách, pre miestnych robili omše. Na súkromnom hrade Český Šternberk hradný pán stále býva.

SVET

Únia zatvára hranice. Opúšťa tým myšlienky Schengenu

Z núdzových opatrení sa stávajú dlhodobé.

PLUS

Prísne tajné. Ako sa zrodila najhoršia zbraň v dejinách

Ako sa vznikla najhoršia zbraň ľudstva.

Neprehliadnite tiež

Zuzana Smatanová: Pred koncertami v sebe občas musím zobudiť extroverta

Speváčka po rokoch príprav vydala nový album.

Začnem od zajtra: Čo robiť, keď chýba motivácia k pohybu

Dobrý pocit zo športu dosiahnete ľahšie, ako si myslíte.

Keď varí muž: Streetfood na mastnom papieri je hit. Právom?

Cez týždeň jedzte, čo chcete, ale v sobotu si uvarte zložité jedlo.