Fantastické nepečené zákusky

Na to, aby ste si mohli dať ku káve chutný dezert, nemusíte prácne vyrábať cesto a potom ho pol dňa piecť. Na prípravu týchto sladkostí potrebujete len čerstvé ovocie, trochu šikovnosti a chladničku.



dez1.jpgUniverzálny ovocný nepečený dezert
suroviny na 4 - 6 porcií

2 tégliky kyslej smotany
2 vanilkové cukry
1 vrecko detských piškót
1 vanilkový puding
0,5 l ovocného džúsu
250 g jahôd
250 g malín

Kyslú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom. Pudingový prášok rozmiešame s niekoľkými lyžicami studeného džúsu. Zvyšný džús nalejeme do menšieho hrnca a varíme. Nalejeme doň rozmiešaný puding a krátko povaríme do zhustnutia.

Na dno pohárov položíme vrstvu piškót a zalejeme časťou smotany, na ňu striedavo nakladieme vrstvu ovocia, piškót a všetko zalejeme ešte teplým pudingom. Necháme vychladnúť a potom dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním môžeme ozdobiť šľahačkou, jogurtom alebo kyslou smotanou a ovocím.

dez_zele.jpgRíbezľové želé
suroviny na 4 porcie

3 lyžice čerstvého extra silného želé
25 g červených ríbezlí

Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, nalejeme ju do formičiek - nie úplne po okraj - vypláchnutých studenou vodou. Pridáme umyté, otrhané a osušené ríbezle. Necháme vychladnúť a potom formičky uložíme na 4 hodiny do chladničky.

Stuhnutú želatínu opatrne vyklopíme na tanieriky. Keď najprv formičku namočíme do horúcej vody, želé pôjde ľahšie vyklopiť. Podávame ozdobené ríbezľami a mätou, prípadne šľahačkou a sušienkami.

Nepečená jablková torta
Suroviny na 4 až 6 porcií

dez_jabtort.jpg750 g jabĺk
150 – 20 g múčkového cukru
1 citrón
1 vanilkový cukor
2 balíčky pudingu s vanilkovou príchuťou
4 lyžice malinového džemu
1 vanička malín
2 balenia detských piškót

Jablká olúpeme, odstránime jadierka, dužinu nakrájame na kúsky a dáme do kastróla. Pridáme cukor, lyžicu citrónovej šťavy, zalejeme 20 ml vody, privedieme do varu a 3 – 5 minút varíme. Kúsky jabĺk by mali byť mäkké, ale nerozvarené.

Puding a vanilkový cukor rozmiešame v 20 ml studenej vody, prilejeme k jablkám, varíme a miešame asi 2 minúty na miernom ohni, kým zmes nezhustne.

Dno tortovej formy vyložíme piškótami, zalejeme ich polovicou jablkovej kaše, na ňu rozložíme vrstvu piškót, zlepených po dvoch malinovým džemom, zalejeme ďalšou vrstvou jablkovej kaše, uhladíme plochým nožom a na povrch rozložíme vrstvu piškót vypuklou stranou nahor. Zakryjeme alobalom alebo potravinársku fóliou a dáme odležať na 8 hodín do chladničky.

dez_rezy.jpgĽahké rezy s letným ovocím
suroviny na 4 - 6 porcií

150 ml odtučneného mlieka
1/2 vrecka mletej želatíny
500 g nízkotučného jogurtu
200 ml ľahkej kyslej smotany
90 g fruktózy alebo náhradného sladidla
2 balenia čokoládových sušienok, napríklad tmavých BeBe
200 ml broskyňového džúsu
2 broskyne (môžu byť i zavarené)
150 g čučoriedok
150 g malín

Želatínu dáme napučať, podľa návodu ju rozpustíme v studenom mlieku, ktoré pomaly za stáleho miešania zohrievame, ale nevaríme. V mise vyšľaháme jogurt, smotanu a cukor a zmes zmiešame s rozpustenou želatínou.

Dlhú formu na terinu alebo biskupský chlebíček vyložíme alobalom, na dno rozložíme sušienky ľahko namočené v broskyňovom džúse, a rozotrieme na ne tretinu jogurtovej masy. Na ňu položíme vrstvu broskýň nakrájaných na kúsky, vrstvu malín a čučoriedok, polejeme druhou tretinou jogurtovej masy, na ňu rozložíme vrstvu sušienok a nakoniec nalejeme poslednú tretinu jogurtu.

Povrch upravíme plochým nožom, zakryjeme potravinárskou fóliou alebo alobalom, aby nevysychal, necháme 8 hodín (alebo cez noc) stuhnúť v chladničke. Na druhý deň múčnik vyklopíme a ostrým nožom nakrájame na rezy. Ozdobíme obľúbeným sezónnym ovocím.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Zľava 3000 € na 3-izbové byty v Jarabinkách
  3. Atraktívnejšie učenie vďaka digitálnym technológiám
  4. Aký vplyv by mal konflikt v Kórei na vaše investície?
  5. JUDr. Barbora Sabó: Dobrý maklér šetrí čas, peniaze i nervy!
  6. Rastie nám pokrivená generácia?
  7. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  8. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  9. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  10. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  1. Exkurzia odborárov a absolventov SvF STU v Bratislave 2017
  2. Zvolen: Zvolenčania myslia na zabezpečenie svojich domovov
  3. Detské zúbky sú veda
  4. Atraktívnejšie učenie vďaka digitálnym technológiám
  5. Aký vplyv by mal konflikt v Kórei na vaše investície?
  6. Zľava 3000 € na 3-izbové byty v Jarabinkách
  7. JUDr. Barbora Sabó: Dobrý maklér šetrí čas, peniaze i nervy!
  8. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  9. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  10. Rastie nám pokrivená generácia?
  1. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 9 386
  2. Rastie nám pokrivená generácia? 3 739
  3. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 2 714
  4. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 2 182
  5. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 1 409
  6. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 260
  7. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 024
  8. JUDr. Barbora Sabó: Dobrý maklér šetrí čas, peniaze i nervy! 934
  9. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 849
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 715

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁRE

Boj proti korupcii si netrúfol atakovať ani Fico

Objavujú sa útoky na prezidenta či aktivistov.

Neprehliadnite tiež

Vedkyňa, ktorá skúma ľudskú sexualitu: Žiarlivosť je obranný mechanizmus, načúvajme jej

Kateřina Klapilová tvrdí, že v laboratóriu je oveľa ťažšie vzrušiť ženy než mužov.

Ako vám pri pôrode môže pomôcť dula a kedy sa pre ňu rozhodnúť?

Prítomnosť duly pri pôrode dokázateľne znižuje percento cisárskych rezov.

Južná Morava: Dobré víno, história a prírodné krásy

Pri návšteve južnej Moravy vás čakajú neopakovateľné zážitky spojené s ochutnávaním kvalitného vína, spoznávaním bohatej histórie a prírodných unikátov.