Fantastické nepečené zákusky

Na to, aby ste si mohli dať ku káve chutný dezert, nemusíte prácne vyrábať cesto a potom ho pol dňa piecť. Na prípravu týchto sladkostí potrebujete len čerstvé ovocie, trochu šikovnosti a chladničku.



dez1.jpgUniverzálny ovocný nepečený dezert
suroviny na 4 - 6 porcií

2 tégliky kyslej smotany
2 vanilkové cukry
1 vrecko detských piškót
1 vanilkový puding
0,5 l ovocného džúsu
250 g jahôd
250 g malín

Kyslú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom. Pudingový prášok rozmiešame s niekoľkými lyžicami studeného džúsu. Zvyšný džús nalejeme do menšieho hrnca a varíme. Nalejeme doň rozmiešaný puding a krátko povaríme do zhustnutia.

Na dno pohárov položíme vrstvu piškót a zalejeme časťou smotany, na ňu striedavo nakladieme vrstvu ovocia, piškót a všetko zalejeme ešte teplým pudingom. Necháme vychladnúť a potom dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním môžeme ozdobiť šľahačkou, jogurtom alebo kyslou smotanou a ovocím.

dez_zele.jpgRíbezľové želé
suroviny na 4 porcie

3 lyžice čerstvého extra silného želé
25 g červených ríbezlí

Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, nalejeme ju do formičiek - nie úplne po okraj - vypláchnutých studenou vodou. Pridáme umyté, otrhané a osušené ríbezle. Necháme vychladnúť a potom formičky uložíme na 4 hodiny do chladničky.

Stuhnutú želatínu opatrne vyklopíme na tanieriky. Keď najprv formičku namočíme do horúcej vody, želé pôjde ľahšie vyklopiť. Podávame ozdobené ríbezľami a mätou, prípadne šľahačkou a sušienkami.

Nepečená jablková torta
Suroviny na 4 až 6 porcií

dez_jabtort.jpg750 g jabĺk
150 – 20 g múčkového cukru
1 citrón
1 vanilkový cukor
2 balíčky pudingu s vanilkovou príchuťou
4 lyžice malinového džemu
1 vanička malín
2 balenia detských piškót

Jablká olúpeme, odstránime jadierka, dužinu nakrájame na kúsky a dáme do kastróla. Pridáme cukor, lyžicu citrónovej šťavy, zalejeme 20 ml vody, privedieme do varu a 3 – 5 minút varíme. Kúsky jabĺk by mali byť mäkké, ale nerozvarené.

Puding a vanilkový cukor rozmiešame v 20 ml studenej vody, prilejeme k jablkám, varíme a miešame asi 2 minúty na miernom ohni, kým zmes nezhustne.

Dno tortovej formy vyložíme piškótami, zalejeme ich polovicou jablkovej kaše, na ňu rozložíme vrstvu piškót, zlepených po dvoch malinovým džemom, zalejeme ďalšou vrstvou jablkovej kaše, uhladíme plochým nožom a na povrch rozložíme vrstvu piškót vypuklou stranou nahor. Zakryjeme alobalom alebo potravinársku fóliou a dáme odležať na 8 hodín do chladničky.

dez_rezy.jpgĽahké rezy s letným ovocím
suroviny na 4 - 6 porcií

150 ml odtučneného mlieka
1/2 vrecka mletej želatíny
500 g nízkotučného jogurtu
200 ml ľahkej kyslej smotany
90 g fruktózy alebo náhradného sladidla
2 balenia čokoládových sušienok, napríklad tmavých BeBe
200 ml broskyňového džúsu
2 broskyne (môžu byť i zavarené)
150 g čučoriedok
150 g malín

Želatínu dáme napučať, podľa návodu ju rozpustíme v studenom mlieku, ktoré pomaly za stáleho miešania zohrievame, ale nevaríme. V mise vyšľaháme jogurt, smotanu a cukor a zmes zmiešame s rozpustenou želatínou.

Dlhú formu na terinu alebo biskupský chlebíček vyložíme alobalom, na dno rozložíme sušienky ľahko namočené v broskyňovom džúse, a rozotrieme na ne tretinu jogurtovej masy. Na ňu položíme vrstvu broskýň nakrájaných na kúsky, vrstvu malín a čučoriedok, polejeme druhou tretinou jogurtovej masy, na ňu rozložíme vrstvu sušienok a nakoniec nalejeme poslednú tretinu jogurtu.

Povrch upravíme plochým nožom, zakryjeme potravinárskou fóliou alebo alobalom, aby nevysychal, necháme 8 hodín (alebo cez noc) stuhnúť v chladničke. Na druhý deň múčnik vyklopíme a ostrým nožom nakrájame na rezy. Ozdobíme obľúbeným sezónnym ovocím.

Článok pokračuje pod video reklamou

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  2. S dobrým pivom leto chutí
  3. Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor
  4. Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut
  5. Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo
  6. Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína
  7. Vieme, ako si vybrať tú správnu klimatizáciu
  8. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  9. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  1. Spomaľovači internetu v mobile – 5 tipov ako s nimi zatočíte
  2. Create your own map in a new museum
  3. Ako bojovať proti plesniam v interiéri
  4. Vieme, ako si vybrať tú správnu klimatizáciu
  5. Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor
  6. Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut
  7. Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo
  8. Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína
  9. S dobrým pivom leto chutí
  10. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  1. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 25 201
  2. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 25 048
  3. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 22 135
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 11 092
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 8 275
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 655
  7. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 3 961
  8. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 3 313
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 057
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 911

Hlavné správy zo Sme.sk

AUTORSKÁ STRANA PETRA TKAČENKA

Tri mýty o brexite

Briti už si hrozienka vyberať nebudú.

Neprehliadnite tiež

Slovenky organizujú islandský festival: Objednať si ich kapelu je drahé

Regina Ulejová a Laura Lovišková približujú, ako sa organizuje festival.