Potrebujeme:
3 kuracie prsia bez kosti a kože
menší broskyňový kompót
2 chilli (pikatné) papričky
1 bielu cibuľu
sladkú smotanu na varenie
1 PL hladkej múky
trochu oleja
Postup:
Cibuľu nakrájame nadrobno a kuracie prsia nakrájame na kocky. Cibuľu opražíme do zlatova a pridáme kuracie prsia. Pridáme nakrájané chilli papričky aj s kôstkami. Necháme dusiť asi 10 minút. Broskyne z kompótu nakrájame, pridáme do zmesi, zalejeme šťavou z kompótu, prikryjeme prikrývkou a necháme dusiť, pokým sa broskyne nerozvaria. Na záver pridáme sladkú smotanu s hladkou múkou, do ktorej najrpv nalejeme šťavu z mäsa, aby sa nám nevytvorili hrudky. Necháme prejsť varom. Takto upravené mäso servírujeme s opraženou, uvarenou tarhoňou, alebo na čerstvej bielej bagetke.
Autor: Svetlana