Pripravíme si klasické zemiakové cesto na halušky (polohrubá múka, nastrúhané zemiaky, trochu vody podľa hustoty cesta).
Halušky uvaríme v slanej vode, vyberieme ich do pripravenej nádoby a zároveň s prípravou halušiek sme si pripravili kuracie mäso: použijeme kuracie mäso z vykostených kuracích stehien (alebo kuracie prsia, podľa možností vašej peňaženky, alebo dostupnosti v chladničke), nadrobno mäso nakrájame, dáme do hrnca na olej a cibuľu, pridáme, červenú sladkú mletú papriku, čierne korenie, rascu, soľ, vegetu, podlejeme vodou tak, aby mäso bolo iba mierne zakryté a častejšie premiešame, aby nám mäso neprihorelo, ak je mäso mäkké, odstavíme a celý obsah nádoby vylejeme (mäso so šťavou) na halušky, dobre premiešame, podľa potreby pridáme soľ, ak je to potrebné a môžeme podávať, jedlo je vhodné ako obed, alebo dobrá výdatná večera.
Kto to ešte nejedol, nech skúsi, určite nič lepšie nejedol! Dobrú chuť !
Autor: Viera Kokyová