Dáte si rybu?

Dnes si môžete pripraviť na večeru rybu podľa jedného z našich recpetov, ktoré sme vybrali z knihy Ryby, vydavateľstva Ikar.

Pstruh namodro
4 porcie

1 malá cibuľa
1 mrkva
1 chemicky neošetrený citrón
2 bobkové listyň125 ml suchého bieleho vína
4 kuchynsky upravené pstruhy
1 PL soli
½ zväzku petržlenovej vňate

Postup

1. V širokom hrnci uvedieme do varu 2 l vody
2. Cibuľu očistíme, ale neošúpeme. Mrkvu olúpeme a nadrobno pokrájame. Citrón umyjeme a polovičku pokrájame na plátky
3. Cibuľu a mrkvu dáme do vriacej vody, pridáme bobkový list, plátky citróna a víno a necháme asi 30 minút variť.
4. Pstruhy očistíme pod tečúcou vodou, osušíme, dávame pozor, aby sme pritom nepoškodili kožu. Vývar osolíme a vložíme doň pstruhy. Necháme raz prejsť varom a pstruhy necháme asi 20 minút dôjsť. Pstruhy sú hotové, ak sa dá chrbtová plutva jemne uvoľniť.
5. pstruhy vyberieme z vývaru a dáme na taniere. Petržlen umyjeme, osušíme a najemno posekáme. Pstruhy ozdobíme petržlenom a zvyšným citrónom.

Pečené slede s cibuľkovou plnkou
4 porcie

800 g mladých sleďov
šťava z 1 citróna
1 PL soli
4 PL jemnej horčice
2 cibule
strúhanka
2 PL masla


Postup

1. Rúru predhrejeme na 250 stupňov. Zo sleďov vyberieme vnútornosti, od chrbtovej kosti odrežeme filety, očistíme ich, umyjeme a necháme odkvapkať. Potom ich pokvapkáme citrónovou šťavou a osolíme.
2. Každého sleďa zvnútra potrieme 1 PL horčice. Cibule ošúpeme, nadrobno posekáme a naplníme nimi slede. Brušnú dutinu uzavrieme. Ryby obalíme v strúhanke, pričom ju trochu popritláčame. Ohňovzdornú misu trochu potrieme maslom a vložíme do nej slede.
3. Zvyšné maslo rozdelíme vo vločkách na ryby, misu vložíme do rúry a pečieme pri 225 stupňoch asi 20 – 30 minút. Podávame so zemiakmi a hráškom s mrkvou.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  3. Rastie nám pokrivená generácia?
  4. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  5. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  6. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  7. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  8. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  9. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  1. Detské zúbky sú veda
  2. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  7. AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  9. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  1. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 13 498
  2. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 11 739
  3. Rastie nám pokrivená generácia? 10 147
  4. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 2 712
  5. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 2 333
  6. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 1 667
  7. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 519
  8. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 428
  9. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 263
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky 879

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Peter Sagan: Superstar made in Slovakia

Začínal na sestrinom bicykli, dnes zarába šesť miliónov ročne.

SVET

Minúta po minúte: Choďte a voľte, vyzval nemecký prezident

Schulz už odovzdal hlas, Merkelová pôjde k urnám poobede.

Neprehliadnite tiež

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V najnovšom čísle nájdete rozhovor s terapeutkou Katarínou Sipos o tom, ako rodičia vplývajú na správanie a zmýšľanie svojich detí.

Návrhári o ekológii v móde: Je trvalá udržateľnosť budúcnosťou?

Desať známych mien slovenskej módy prezradilo, čo si myslia o ekologickom módnom biznise.

Päť tipov na rýchle recepty s maslovou tekvicou

Tekvica je symbolom jesene. Jej využitie v kuchyni môže byť naozaj pestré.