SME

Dáte si rybu?

Dnes si môžete pripraviť na večeru rybu podľa jedného z našich recpetov, ktoré sme vybrali z knihy Ryby, vydavateľstva Ikar.

Pstruh namodro
4 porcie

1 malá cibuľa
1 mrkva
1 chemicky neošetrený citrón
2 bobkové listyň125 ml suchého bieleho vína
4 kuchynsky upravené pstruhy
1 PL soli
½ zväzku petržlenovej vňate

Postup

1. V širokom hrnci uvedieme do varu 2 l vody
2. Cibuľu očistíme, ale neošúpeme. Mrkvu olúpeme a nadrobno pokrájame. Citrón umyjeme a polovičku pokrájame na plátky
3. Cibuľu a mrkvu dáme do vriacej vody, pridáme bobkový list, plátky citróna a víno a necháme asi 30 minút variť.
4. Pstruhy očistíme pod tečúcou vodou, osušíme, dávame pozor, aby sme pritom nepoškodili kožu. Vývar osolíme a vložíme doň pstruhy. Necháme raz prejsť varom a pstruhy necháme asi 20 minút dôjsť. Pstruhy sú hotové, ak sa dá chrbtová plutva jemne uvoľniť.
5. pstruhy vyberieme z vývaru a dáme na taniere. Petržlen umyjeme, osušíme a najemno posekáme. Pstruhy ozdobíme petržlenom a zvyšným citrónom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Pečené slede s cibuľkovou plnkou
4 porcie

800 g mladých sleďov
šťava z 1 citróna
1 PL soli
4 PL jemnej horčice
2 cibule
strúhanka
2 PL masla


Postup

1. Rúru predhrejeme na 250 stupňov. Zo sleďov vyberieme vnútornosti, od chrbtovej kosti odrežeme filety, očistíme ich, umyjeme a necháme odkvapkať. Potom ich pokvapkáme citrónovou šťavou a osolíme.
2. Každého sleďa zvnútra potrieme 1 PL horčice. Cibule ošúpeme, nadrobno posekáme a naplníme nimi slede. Brušnú dutinu uzavrieme. Ryby obalíme v strúhanke, pričom ju trochu popritláčame. Ohňovzdornú misu trochu potrieme maslom a vložíme do nej slede.
3. Zvyšné maslo rozdelíme vo vločkách na ryby, misu vložíme do rúry a pečieme pri 225 stupňoch asi 20 – 30 minút. Podávame so zemiakmi a hráškom s mrkvou.

Autor: spracované podľa knihy Ryby z vydavateľstva Ikar

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  4. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  5. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  6. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  7. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 102 523
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 598
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 383
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 206
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 580
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 261
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 517
  8. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 4 492
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s darčekom.


redakcia SME ženy
Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


6
reklama
SkryťZatvoriť reklamu