SME

Najlepšia pizza pre deti

Deti pizzu milujú a podľa našich receptov im upečiete tú najlepšiu na svete. Zistili sme, ktoré suroviny používať, ako ich kombinovať a ako pripraviť tú najchutnejšiu paradajkovú omáčku. Vyskúšajte to s nami, vaše deti nebudú mať nikdy dosť.

Syrová pizza

na 1 pizzu

4 lyžice sladkej smotany

1 hrsť nastrúhanej mozzarelly

1 hrsť nastrúhaného eidamu

1 lyžica zeleného hrášku (sterilizovaný, mrazený)

cesto na pizzu

Rozvaľkané cesto potrieme smotanou, posypeme nastrúhanou mozzarellou a eidamom. Na syr naypeme hrášok. Pečieme 10 minút pri teplote 225 stupňov Celzia.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Špenátová pizza

na 1 pizzu

1 naberačka drvených paradajok alebo omáčky na pizzu

100 g mozzarelly

1 hrsť čerstvého špenátu

6 cherry paradajok

cesto na pizzu

paradajky

Rozvaľkané cesto potrieme pripravenou omáčkou na pizzu alebo drvenými paradajkami. Na povrch poukladáme listy špenátu, nakrájanú mozzarellu a rozpolené paradajky. Pečieme 10 minút pri teplote 225 stupňov Celzia.

SkryťVypnúť reklamu

Sladká pizza

na 1 pizzu

2 lyžice orieškového krému (nutelly) alebo arašidového masla (peanut butter)

1 hrsť bonbónov žužu (marshmallow)

hroznové bobule

cesto na pizzu

Rozvaľkané cesto potrieme nutellou alebo arašidovým maslom. Korpus predpečieme 5 minút v rúre pri teplote 225 stupňov Celzia. Na povrchu voľne rozhodíme bonbóny a bobule hrozna. Ak použijeme hrozno s jadierkami, rozkrojíme bobule na polovicu a jadierka vyberieme. Pizzu vrátime do rúry a pečieme, kým sa žužu nerozpustí a mierne nezhnedne.

 

Kuracia pizza

na 1 pizzu

1 naberačka drvených paradajok alebo omáčky na pizzu

1 hrsť nastrúhanej mozzarelly

100 g kuracích rezňov

1 lyžica kukurice (nakladanej alebo mrazenej)

1 lyžica masla

1 malý pór

cesto na pizzu

soľ

Mäso jemne naklepeme, osolíme a ogrilujeme na grilovacej panvici. Ak použijeme obyčajnú panvicu, opečieme mäso na oleji. Potom ho nakrájame na malé kúsky. Pór nakrájame na kolieska a orestujeme asi minútu na masle. Rozvaľkané cesto potrieme pripravenou omáčkou na pizzu alebo drvenými paradajkami. Posypeme nastrúhanou mozzarellou, kúskami kuraťa, kukuricou a pórom. Poradie surovín zachováme. Pečieme 10 minút pri teplote 225 stupňov Celzia.

SkryťVypnúť reklamu

Paradajková omáčka na pizzu: (suroviny na 4 pizze)

1 strúčik cesnaku

1 lyžica olivového oleja

1 konzerva nakrájaných olúpaných paradajok (po 400 g)

oregano, bazalka

korenie, čerstvo mleté

soľ

Na lyžici olivového oleja osmažíme cesnak nakrájaný na plátky, do svetlo zlatej farby. Dáme pozor, aby sme cesnak nespálili, inak by zhorkol. Pridáme paradajky, oregáno a podusíme asi 20 minút. Po skončení varu omáčku osolíme, okoreníme, vmiešame do nej nakrájané bazalkové lístky a lyžicu panenského olivového oleja.

Cesto na pizzu: (suroviny na 2 pizze)

20 g kvasníc

200 ml vody

1 dl oleja

500 g hladkej múky

1 lyžička cukru

štipka soli

Kvasnice rozmiešame v miske s vlažnou vodou, olejom (pre lepšiu chuť môžeme použiť olivový), cukrom a lyžicou múky, prikryjeme a necháme asi 15 minút kvasiť na teplom mieste. Na dosku nasypeme múku a zmiešame ju so soľou. Zapracujeme do nej vzniknutý kvások, urobíme pružné cesto a necháme asi hodinu kysnúť. Cesto zväčší dvojnásobne svoj objem. Znovu ho preložíme a vyvaľkáme z neho dve guľaté placky.

SkryťVypnúť reklamu

5 pravidiel pre skvelú pizzu: 1. Dbajme na správne vrstvenie. Cesto potrime omáčkou, posypme syrom a poukladajme naň príslušné ingrediencie (podľa druhu pizzy). Bylinky patria až navrch.

2. Všetky ingrediencie by mali byť dopečené v rovnakom čase. Mäso vopred ogrilujeme, upečieme alebo naložíme. Dávame pozor na suroviny, ktoré púšťajú vodu (napr. huby).

3. Omáčku i ostatné suroviny dávame na cesto studené.

4. Pri zdobení pamätajme, že menej je niekedy viac.

5. Pizzu pečieme v horúcej rúre. Cesto bude chrumkavé.

Autor: Chef Gurmán

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  4. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  5. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  6. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  7. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 102 579
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 604
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 391
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 145
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 594
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 265
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 517
  8. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 4 502
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťZatvoriť reklamu