SME
Štvrtok, 22. október, 2020 | Meniny má SergejKrížovkyKrížovky

Najlepšia pizza pre deti

Deti pizzu milujú a podľa našich receptov im upečiete tú najlepšiu na svete. Zistili sme, ktoré suroviny používať, ako ich kombinovať a ako pripraviť tú najchutnejšiu paradajkovú omáčku. Vyskúšajte to s nami, vaše deti nebudú mať nikdy dosť.

Syrová pizza
na 1 pizzu

4 lyžice sladkej smotany
1 hrsť nastrúhanej mozzarelly
1 hrsť nastrúhaného eidamu
1 lyžica zeleného hrášku (sterilizovaný, mrazený)
cesto na pizzu

Rozvaľkané cesto potrieme smotanou, posypeme nastrúhanou mozzarellou a eidamom. Na syr naypeme hrášok. Pečieme 10 minút pri teplote 225 stupňov Celzia.

Špenátová pizza
na 1 pizzu

1 naberačka drvených paradajok alebo omáčky na pizzu
100 g mozzarelly
1 hrsť čerstvého špenátu
6 cherry paradajok
cesto na pizzu
paradajky

Rozvaľkané cesto potrieme pripravenou omáčkou na pizzu alebo drvenými paradajkami. Na povrch poukladáme listy špenátu, nakrájanú mozzarellu a rozpolené paradajky. Pečieme 10 minút pri teplote 225 stupňov Celzia.

Sladká pizza
na 1 pizzu

2 lyžice orieškového krému (nutelly) alebo arašidového masla (peanut butter)
1 hrsť bonbónov žužu (marshmallow)
hroznové bobule
cesto na pizzu

Rozvaľkané cesto potrieme nutellou alebo arašidovým maslom. Korpus predpečieme 5 minút v rúre pri teplote 225 stupňov Celzia. Na povrchu voľne rozhodíme bonbóny a bobule hrozna. Ak použijeme hrozno s jadierkami, rozkrojíme bobule na polovicu a jadierka vyberieme. Pizzu vrátime do rúry a pečieme, kým sa žužu nerozpustí a mierne nezhnedne.

 

Kuracia pizza
na 1 pizzu

1 naberačka drvených paradajok alebo omáčky na pizzu
1 hrsť nastrúhanej mozzarelly
100 g kuracích rezňov
1 lyžica kukurice (nakladanej alebo mrazenej)
1 lyžica masla
1 malý pór
cesto na pizzu
soľ

Mäso jemne naklepeme, osolíme a ogrilujeme na grilovacej panvici. Ak použijeme obyčajnú panvicu, opečieme mäso na oleji. Potom ho nakrájame na malé kúsky. Pór nakrájame na kolieska a orestujeme asi minútu na masle. Rozvaľkané cesto potrieme pripravenou omáčkou na pizzu alebo drvenými paradajkami. Posypeme nastrúhanou mozzarellou, kúskami kuraťa, kukuricou a pórom. Poradie surovín zachováme. Pečieme 10 minút pri teplote 225 stupňov Celzia.


Paradajková omáčka na pizzu: (suroviny na 4 pizze)
1 strúčik cesnaku
1 lyžica olivového oleja
1 konzerva nakrájaných olúpaných paradajok (po 400 g)
oregano, bazalka
korenie, čerstvo mleté
soľ

Na lyžici olivového oleja osmažíme cesnak nakrájaný na plátky, do svetlo zlatej farby. Dáme pozor, aby sme cesnak nespálili, inak by zhorkol. Pridáme paradajky, oregáno a podusíme asi 20 minút. Po skončení varu omáčku osolíme, okoreníme, vmiešame do nej nakrájané bazalkové lístky a lyžicu panenského olivového oleja.

Cesto na pizzu: (suroviny na 2 pizze)
20 g kvasníc
200 ml vody
1 dl oleja
500 g hladkej múky
1 lyžička cukru
štipka soli

Kvasnice rozmiešame v miske s vlažnou vodou, olejom (pre lepšiu chuť môžeme použiť olivový), cukrom a lyžicou múky, prikryjeme a necháme asi 15 minút kvasiť na teplom mieste. Na dosku nasypeme múku a zmiešame ju so soľou. Zapracujeme do nej vzniknutý kvások, urobíme pružné cesto a necháme asi hodinu kysnúť. Cesto zväčší dvojnásobne svoj objem. Znovu ho preložíme a vyvaľkáme z neho dve guľaté placky.

5 pravidiel pre skvelú pizzu:

1. Dbajme na správne vrstvenie. Cesto potrime omáčkou, posypme syrom a poukladajme naň príslušné ingrediencie (podľa druhu pizzy). Bylinky patria až navrch.
2. Všetky ingrediencie by mali byť dopečené v rovnakom čase. Mäso vopred ogrilujeme, upečieme alebo naložíme. Dávame pozor na suroviny, ktoré púšťajú vodu (napr. huby).
3. Omáčku i ostatné suroviny dávame na cesto studené.
4. Pri zdobení pamätajme, že menej je niekedy viac.
5. Pizzu pečieme v horúcej rúre. Cesto bude chrumkavé.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Päť chýb pri zateplení strechy
  2. Vitajte v postapokalyptickom svete
  3. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  4. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  5. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  6. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  8. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  9. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  2. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  3. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  4. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  5. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  6. Úprava osobného motorového vozidla
  7. Important information for Brazilians living in Slovakia
  8. Prečo sú dnes ryby také dôležité?
  9. Vitajte v postapokalyptickom svete
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 17 659
  2. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 15 476
  3. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 14 174
  4. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 12 692
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 913
  6. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 10 139
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 044
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 596
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 500
  10. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 9 333
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Koronavírus na Slovensku: Plošné testovanie bude, od soboty platí zákaz vychádzania (minúta po minúte)

Celkový počet nakazených na Slovensku dosiahol číslo 35 330. Pandémia Covid-19 si doteraz vyžiadala 115 obetí.

Igor Matovič hovorí o nových opatreniach.

Od soboty platí zákaz vychádzania, zatvoria sa skoro všetky školy (prehľad)

Ústredný krízový štáb schválil zákaz vychádzania.

Premiér Igor Matovič a minister zdravotníctva Marek Krajčí.
Komentár šéfredaktorky Beaty Balogovej

Matovič nás musí presvedčiť, že vie čo robí

Dnes si už nikto izolovane nevytvorí svoj ostrov bezpečia. Buďme zodpovední.

Beata Balogová, šefredaktorka denníka SME
Dušana Kováčika zadržali aj obvinili.