SME

Najlepšia pizza pre deti

Deti pizzu milujú a podľa našich receptov im upečiete tú najlepšiu na svete. Zistili sme, ktoré suroviny používať, ako ich kombinovať a ako pripraviť tú najchutnejšiu paradajkovú omáčku. Vyskúšajte to s nami, vaše deti nebudú mať nikdy dosť.

Syrová pizza

na 1 pizzu

4 lyžice sladkej smotany

1 hrsť nastrúhanej mozzarelly

1 hrsť nastrúhaného eidamu

1 lyžica zeleného hrášku (sterilizovaný, mrazený)

cesto na pizzu

Rozvaľkané cesto potrieme smotanou, posypeme nastrúhanou mozzarellou a eidamom. Na syr naypeme hrášok. Pečieme 10 minút pri teplote 225 stupňov Celzia.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Špenátová pizza

na 1 pizzu

1 naberačka drvených paradajok alebo omáčky na pizzu

100 g mozzarelly

1 hrsť čerstvého špenátu

6 cherry paradajok

cesto na pizzu

paradajky

Rozvaľkané cesto potrieme pripravenou omáčkou na pizzu alebo drvenými paradajkami. Na povrch poukladáme listy špenátu, nakrájanú mozzarellu a rozpolené paradajky. Pečieme 10 minút pri teplote 225 stupňov Celzia.

SkryťVypnúť reklamu

Sladká pizza

na 1 pizzu

2 lyžice orieškového krému (nutelly) alebo arašidového masla (peanut butter)

1 hrsť bonbónov žužu (marshmallow)

hroznové bobule

cesto na pizzu

Rozvaľkané cesto potrieme nutellou alebo arašidovým maslom. Korpus predpečieme 5 minút v rúre pri teplote 225 stupňov Celzia. Na povrchu voľne rozhodíme bonbóny a bobule hrozna. Ak použijeme hrozno s jadierkami, rozkrojíme bobule na polovicu a jadierka vyberieme. Pizzu vrátime do rúry a pečieme, kým sa žužu nerozpustí a mierne nezhnedne.

 

Kuracia pizza

na 1 pizzu

1 naberačka drvených paradajok alebo omáčky na pizzu

1 hrsť nastrúhanej mozzarelly

100 g kuracích rezňov

1 lyžica kukurice (nakladanej alebo mrazenej)

1 lyžica masla

1 malý pór

cesto na pizzu

soľ

Mäso jemne naklepeme, osolíme a ogrilujeme na grilovacej panvici. Ak použijeme obyčajnú panvicu, opečieme mäso na oleji. Potom ho nakrájame na malé kúsky. Pór nakrájame na kolieska a orestujeme asi minútu na masle. Rozvaľkané cesto potrieme pripravenou omáčkou na pizzu alebo drvenými paradajkami. Posypeme nastrúhanou mozzarellou, kúskami kuraťa, kukuricou a pórom. Poradie surovín zachováme. Pečieme 10 minút pri teplote 225 stupňov Celzia.

SkryťVypnúť reklamu

Paradajková omáčka na pizzu: (suroviny na 4 pizze)

1 strúčik cesnaku

1 lyžica olivového oleja

1 konzerva nakrájaných olúpaných paradajok (po 400 g)

oregano, bazalka

korenie, čerstvo mleté

soľ

Na lyžici olivového oleja osmažíme cesnak nakrájaný na plátky, do svetlo zlatej farby. Dáme pozor, aby sme cesnak nespálili, inak by zhorkol. Pridáme paradajky, oregáno a podusíme asi 20 minút. Po skončení varu omáčku osolíme, okoreníme, vmiešame do nej nakrájané bazalkové lístky a lyžicu panenského olivového oleja.

Cesto na pizzu: (suroviny na 2 pizze)

20 g kvasníc

200 ml vody

1 dl oleja

500 g hladkej múky

1 lyžička cukru

štipka soli

Kvasnice rozmiešame v miske s vlažnou vodou, olejom (pre lepšiu chuť môžeme použiť olivový), cukrom a lyžicou múky, prikryjeme a necháme asi 15 minút kvasiť na teplom mieste. Na dosku nasypeme múku a zmiešame ju so soľou. Zapracujeme do nej vzniknutý kvások, urobíme pružné cesto a necháme asi hodinu kysnúť. Cesto zväčší dvojnásobne svoj objem. Znovu ho preložíme a vyvaľkáme z neho dve guľaté placky.

SkryťVypnúť reklamu

5 pravidiel pre skvelú pizzu: 1. Dbajme na správne vrstvenie. Cesto potrime omáčkou, posypme syrom a poukladajme naň príslušné ingrediencie (podľa druhu pizzy). Bylinky patria až navrch.

2. Všetky ingrediencie by mali byť dopečené v rovnakom čase. Mäso vopred ogrilujeme, upečieme alebo naložíme. Dávame pozor na suroviny, ktoré púšťajú vodu (napr. huby).

3. Omáčku i ostatné suroviny dávame na cesto studené.

4. Pri zdobení pamätajme, že menej je niekedy viac.

5. Pizzu pečieme v horúcej rúre. Cesto bude chrumkavé.

Autor: Chef Gurmán

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Prenájmom bytu môžete zlepšiť životy
  2. TV Markíza spustí spravodajský projekt TN live už 9. júna
  3. Vírus HPV môže mať až 80% sexuálne aktívnych ľudí
  4. Plaťte, šetrite, investujte moderne – prehľadne a na pár ťuknutí
  5. Bezlepkové delikatesy od šéfkuchára svetových hviezd
  6. Kozmetika ju najprv zachránila, dnes ňou pomáha iným
  7. IAD Investičný Realitný Fond: Kooperativa mieri do Twin City C
  8. V predaji 3-izbových bytov vedie projekt v Dúbravke
  1. Sovy chránia lesy: LESY SR hlásia úspech s vtáčími búdkami
  2. Iónske alebo Dodekanské ostrovy? Grécke leto má stovky tvárí
  3. Prenájmom bytu môžete zlepšiť životy
  4. Šaca v Lige majstrov futbalovej medicíny
  5. Nové PLANEO už aj v Prešove! Zľava 10 % na všetko a mega tombola
  6. Nová predajňa PLANEO v Spišskej Novej Vsi
  7. Nové Planeo v Košiciach
  8. TV Markíza spustí spravodajský projekt TN live už 9. júna
  1. Kozmetika ju najprv zachránila, dnes ňou pomáha iným 9 175
  2. Hyundai má neodolateľné zľavy. Ušetríte tisícky eur 8 951
  3. Prenájmom bytu môžete zlepšiť životy 4 610
  4. Vírus HPV môže mať až 80% sexuálne aktívnych ľudí 4 447
  5. Dá sa na Slovensku zbohatnúť poctivo? 3 625
  6. V predaji 3-izbových bytov vedie projekt v Dúbravke 3 531
  7. Bezlepkové delikatesy od šéfkuchára svetových hviezd 3 060
  8. TV Markíza spustí spravodajský projekt TN live už 9. júna 2 885
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Krásna pleť je vecou rutiny.


redakcia SME ženy

Elektronika, kozmetika, lego aj rodinný vstup do zábavného parku.


redakcia SME ženy
Lucia Varholy je mamou dvoch detí, jej mladší syn Daniel sa narodil predčasne a má vrodené genetické ochorenie

Lucia Varholy otvorene hovorí o psychickom zdraví rodičov detí so znevýhodnením.


2
Architekt Zoran Samoľ študoval i praxoval v Lyone.

Radí klientom aj pri kúpe bytu. Architekt si dokáže predstaviť, čo všetko by sa s bytom dalo urobiť.


reklama
  1. Tomáš Mikloško: 11 vecí, ktoré ničia naše vzťahy – a ako to zmeniť
  2. Tomáš Mikloško: Ako (ne)cítiť svoje emócie
  3. Zuzana Pelaez: O plakaní, čakaní a platení alias o slovenskom, britskom a kolumbijskom zdravotníctve.
  4. Zdravotní Klauni: Posledná klauniáda pre Lenku
  5. Ján Karas: Keď moc nemá tvár: Prebudenie tých, ktorí mlčia na hrane autority a toxického riadenia
  6. Gabriela Sabolová: Ako Aničke takmer zakázali riadiť auto
  7. Liga za ľudské práva: Adriana Mesochoritisová: Dobre mienené rady môžu byť pre ženy v násilných vzťahoch nebezpečné
  8. Matúš Radusovsky: Rôzne druhy medu a ich benefity
  1. Marcel Rebro: Sexuálne násilie Červenej armády pri oslobodzovaní Európy 37 780
  2. Rado Surovka: Judáš vstal z mŕtvych a podal ruku Ficovi 12 399
  3. Otilia Horrocks: Keď sa p. redaktorka Benedikovičová opýtala premiéra Roberta Fica na PPA haciendy... /plus video/ 7 662
  4. Michaela Witters: Dievčatko v škôlke neprehovorilo sedem mesiacov ani slovo. Nakoniec jej pomohlo toto... 7 310
  5. Vladimír Čuchran: Správanie sa pri nákupoch. Až sa nabudúce v obchode zahľadíte na "krtkovanie" v potravinách. Možno návod, chvíľa na zamyslenie. Dôchodca v obchode. 5 958
  6. Tomáš Mikloško: Toxické peklo: Ako rozpoznať narcistu a jeho obeť 5 186
  7. Radko Mačuha: Teleráno na ministerstve kultúry? 4 477
  8. Věra Tepličková: Šok v Levoči 4 287
  1. Věra Tepličková: Šok v Bratislave (voľné pokračovanie Šoku v Levoči)
  2. Marcel Rebro: Fico a jeho banda si kupujú za naše peniaze haciendy, Slováci posielajú drony obrancom Ukrajiny
  3. Věra Tepličková: Šok v Levoči
  4. Tupou Ceruzou: Kamarát Viktor
  5. Radko Mačuha: Aj Európa má svoju suverénnu politiku.
  6. Marian Nanias: Jadrová energia - Tomu sa hovorí viera a dôvera...
  7. Tupou Ceruzou: Žiačik
  8. Marcel Rebro: Sexuálne násilie Červenej armády pri oslobodzovaní Európy
SkryťZatvoriť reklamu