Najlepšia pizza pre deti

Deti pizzu milujú a podľa našich receptov im upečiete tú najlepšiu na svete. Zistili sme, ktoré suroviny používať, ako ich kombinovať a ako pripraviť tú najchutnejšiu paradajkovú omáčku. Vyskúšajte to s nami, vaše deti nebudú mať nikdy dosť.

Syrová pizza
na 1 pizzu

4 lyžice sladkej smotany
1 hrsť nastrúhanej mozzarelly
1 hrsť nastrúhaného eidamu
1 lyžica zeleného hrášku (sterilizovaný, mrazený)
cesto na pizzu

Rozvaľkané cesto potrieme smotanou, posypeme nastrúhanou mozzarellou a eidamom. Na syr naypeme hrášok. Pečieme 10 minút pri teplote 225 stupňov Celzia.

Špenátová pizza
na 1 pizzu

1 naberačka drvených paradajok alebo omáčky na pizzu
100 g mozzarelly
1 hrsť čerstvého špenátu
6 cherry paradajok
cesto na pizzu
paradajky

Rozvaľkané cesto potrieme pripravenou omáčkou na pizzu alebo drvenými paradajkami. Na povrch poukladáme listy špenátu, nakrájanú mozzarellu a rozpolené paradajky. Pečieme 10 minút pri teplote 225 stupňov Celzia.

Sladká pizza
na 1 pizzu

2 lyžice orieškového krému (nutelly) alebo arašidového masla (peanut butter)
1 hrsť bonbónov žužu (marshmallow)
hroznové bobule
cesto na pizzu

Rozvaľkané cesto potrieme nutellou alebo arašidovým maslom. Korpus predpečieme 5 minút v rúre pri teplote 225 stupňov Celzia. Na povrchu voľne rozhodíme bonbóny a bobule hrozna. Ak použijeme hrozno s jadierkami, rozkrojíme bobule na polovicu a jadierka vyberieme. Pizzu vrátime do rúry a pečieme, kým sa žužu nerozpustí a mierne nezhnedne.

 

Kuracia pizza
na 1 pizzu

1 naberačka drvených paradajok alebo omáčky na pizzu
1 hrsť nastrúhanej mozzarelly
100 g kuracích rezňov
1 lyžica kukurice (nakladanej alebo mrazenej)
1 lyžica masla
1 malý pór
cesto na pizzu
soľ

Mäso jemne naklepeme, osolíme a ogrilujeme na grilovacej panvici. Ak použijeme obyčajnú panvicu, opečieme mäso na oleji. Potom ho nakrájame na malé kúsky. Pór nakrájame na kolieska a orestujeme asi minútu na masle. Rozvaľkané cesto potrieme pripravenou omáčkou na pizzu alebo drvenými paradajkami. Posypeme nastrúhanou mozzarellou, kúskami kuraťa, kukuricou a pórom. Poradie surovín zachováme. Pečieme 10 minút pri teplote 225 stupňov Celzia.


Paradajková omáčka na pizzu: (suroviny na 4 pizze)
1 strúčik cesnaku
1 lyžica olivového oleja
1 konzerva nakrájaných olúpaných paradajok (po 400 g)
oregano, bazalka
korenie, čerstvo mleté
soľ

Na lyžici olivového oleja osmažíme cesnak nakrájaný na plátky, do svetlo zlatej farby. Dáme pozor, aby sme cesnak nespálili, inak by zhorkol. Pridáme paradajky, oregáno a podusíme asi 20 minút. Po skončení varu omáčku osolíme, okoreníme, vmiešame do nej nakrájané bazalkové lístky a lyžicu panenského olivového oleja.

Cesto na pizzu: (suroviny na 2 pizze)
20 g kvasníc
200 ml vody
1 dl oleja
500 g hladkej múky
1 lyžička cukru
štipka soli

Kvasnice rozmiešame v miske s vlažnou vodou, olejom (pre lepšiu chuť môžeme použiť olivový), cukrom a lyžicou múky, prikryjeme a necháme asi 15 minút kvasiť na teplom mieste. Na dosku nasypeme múku a zmiešame ju so soľou. Zapracujeme do nej vzniknutý kvások, urobíme pružné cesto a necháme asi hodinu kysnúť. Cesto zväčší dvojnásobne svoj objem. Znovu ho preložíme a vyvaľkáme z neho dve guľaté placky.

5 pravidiel pre skvelú pizzu:

1. Dbajme na správne vrstvenie. Cesto potrime omáčkou, posypme syrom a poukladajme naň príslušné ingrediencie (podľa druhu pizzy). Bylinky patria až navrch.
2. Všetky ingrediencie by mali byť dopečené v rovnakom čase. Mäso vopred ogrilujeme, upečieme alebo naložíme. Dávame pozor na suroviny, ktoré púšťajú vodu (napr. huby).
3. Omáčku i ostatné suroviny dávame na cesto studené.
4. Pri zdobení pamätajme, že menej je niekedy viac.
5. Pizzu pečieme v horúcej rúre. Cesto bude chrumkavé.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kreditná karta – áno alebo nie
  2. Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou
  3. Úspešní Slováci radia: Presadiť sa dá vždy, snívať nestačí
  4. Anketa: Čo je pre Slovákov dôležité pri nákupoch?
  5. Váš otec má dnes sviatok. Máme pre vás tip na darček
  6. Mesto ukryté v jordánskych skalách. Spoznajte Petru
  7. Koľko stojí zdravé bývanie? Lacná rekonštrukcia môže vyjsť draho
  8. Tento týždeň je Deň otcov. 5 skvelých nápadov na darčeky
  9. Arca Brokerage House s výrazným nárastom aktív pod správou
  10. Od výplaty k výplate? Ale kdeže, sporíme s 2% úrokom
  1. Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou
  2. MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu
  3. Súboj olympionikov na Malom Dunaji
  4. 5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu
  5. Dvojitý diplom medzi EU v Bratislave a UNWE v Sofii
  6. Ustanovujúce valné zhromaždenie Alumni klubu EU v Bratislave
  7. Kreditná karta – áno alebo nie
  8. Nemusím sa na nikoho spoliehať
  9. Štátny tajomník envirorezortu: Na sucho musíme byť pripravení.
  10. Užívate konský kolagén a cítite sa ako antický hrdina?
  1. Úspešní Slováci radia: Presadiť sa dá vždy, snívať nestačí 25 887
  2. Váš otec má dnes sviatok. Máme pre vás tip na darček 13 667
  3. Mesto ukryté v jordánskych skalách. Spoznajte Petru 10 603
  4. Koľko stojí zdravé bývanie? Lacná rekonštrukcia môže vyjsť draho 8 610
  5. Anketa: Čo je pre Slovákov dôležité pri nákupoch? 8 145
  6. Tento týždeň je Deň otcov. 5 skvelých nápadov na darčeky 6 226
  7. Užívate konský kolagén a cítite sa ako antický hrdina? 5 638
  8. Kreditná karta – áno alebo nie 5 093
  9. Od výplaty k výplate? Ale kdeže, sporíme s 2% úrokom 3 985
  10. Sú bolesti kĺbov dôvodom, že nemôžete v živote robiť čo chcete? 3 001

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Šéf UNB: Hnevá ma zlý prístup zdravotníkov k pacientom

Mnohé izby budú dvojlôžkové. So samostatným sociálnym zariadením a so sprchou, vraví šéf UNB.

ŠPECIÁLNE DOBRÉ RÁNO

Špeciálne Dobré ráno: Kto na Slovensku kradne európske peniaze

Z diskusie Za slušné eurofondy.

SVET

Erdogan je varovaním, kde môže skončiť Maďarsko

Erdogan zmenil Turecko za pätnásť rokov.

Neprehliadnite tiež

Kto je Neri Oxmanová, vedkyňa, ktorá okúzlila Brada Pitta

Bulvár v nej vidí podobu s Angelinou, no ona má viac čo ponúknuť.

Herečka Martina Majerníková Koval: Amatérske divadlo je spontánnejšie

Speváčka a herečka stojí za festivalom Scénická žatva.

Linz je plný kontrastov: Toto je jeho šesť jedinečností

V treťom najväčšom rakúskom meste sa prejdete po strechách domov.

Móda pre tehotné: Ako sa obliecť s bruškom?

V tehotenstve musí byť šatník praktický a komfortný.